Tälje sjukan by day

Lördag morgon
8:20 - blodprov
8:30 - dusch och därefter frukost bland sprattlande bebisar.


Det är en till tjej i mitt rum, hon har bäckenuppluckring. Får morfin men har fruktansvärt ont ändå. Ajaj.12:14 - fortfarande inte hört något. Gäsp. Lunchen serverad men vette fan om jag orkar äta den, lite fin i kanten som jag är (när det gäller mat) känns det så onödigt att ta en hel tallrik och äta upp grönsakerna bara...


Lördag eftermiddag
12:20 - doktorn från i torsdags kommer in och berättar att mina värden ser bättre ut. De vita blodkropparna som varit väldigt höga har sjunkit till normal nivå och "infektionsvärdet" har sjunkit från 113 till 92. Som jag förstod det hela så får jag stanna kvar till imorgon och fortsätta lämna blodprov. Har de sjunkit till imorgon får jag permission för att sen komma tillbaka på måndag förmiddag för en sista koll på värdena.

Man tror helt enkelt att kroppen tagit hand om infektionen som funnits. Eventuellt så är det då blindtarmen och även om en operation som detta hade kunnat leda till brukar gå bra så finns en risk att livmodern kommer i kontakt med luften vilket leder till sammandragningar vilket såklart inte är bra. Då väntar de hellre med operation till efter förlossning (men hur kul är det att vara nyopererad med en liten?).


Lördag kväll
18:50 - barnmorkan kommer in och meddelar att det inte blir fler prover idag utan de tar imorgonbitti och så får jag förhoppningsvis åka hem. Kanylen åker äntligen ur, har ju inte fått dropp sen 22-tiden igår kväll...

Södertälje sjukhus by night

Natten till torsdag
Ca 2:00 - börjar få ont i magen. Misstänker att det beror på en kraftansträngning på jobbet.
4:00 - märker att det börjar kännas i magen som före jul, vill dock inte ta alvedon utan se hur det utvecklar sig.
5:45 - det är nog dags för alvedon trots allt. Hur jag än ligger gör det förbannat ont rätt över magen.

Torsdag morgon
7:00 - orkar inte ligga kvar i sängen Provar att gå, sitta i soffan, hänga över sängen. Sistnämnda funkar bäst i korta perioder.
8:00 - Tomas vaknar, "vi" går upp (han äter frukost, jag fortsätter leta ställningar som inte gör att det känns som att magen ska explodera). Även om jag varit hungrig under natten är jag inte sugen på frukost.
8:30 - kräks.
8:40 - Tomas tycker att jag ska klä på mig så vi kan åka till MVC, har tid 10:00. Vid nio kommer vi iväg.
9:20 - barnmorskan tycker att vi ska åka till förlossningsavdelningen i Södertälje för "utredning av magen" även om hon kan konstatera att det inte handlar om bebisen, vi är välkomna.
9:30 - kräks mot en gatlykta i Nynäs, Tomas hann stanna bilen.

Torsdag förmiddag
Nån gång mellan tio och halv elva kommer vi fram. De klämmer på magen och första utlåtandet säger att det nog är något med tarmarna. Kräks när doktorn är klar och barnmorskan ska hjälpa oss vidare. Får komma in på ett rum för att vila.

Torsdag eftermiddag
Dags för första blodprovet. Sticker i ena armvecket och sköterskan får ena röret hon ska ha, sen försvinner ådran. Stick i nästa arm och efter lite om och men fylls rör nr 2. När svaret på urinprovet (direkt efter spyan) kommer får jag dropp, ketoner i urinen. Får in lite nyponsoppa som jag försiktigt dricker. Kräks strax före tre-tiden.
17:00 - Hungrig som ett djur ber jag om att få en smörgås eller nåt. Barnmorkan ska fixa det men skickar mig omgående in på rummet då de nu befarar magsjuka...
17:30 - äter halva mackan och dricker lite vatten. Tomas äter resterande tre smörgåsar vi fått.
När de klämmer på magen gör det nu mest ont på höger sida om magen. Mest ont gör det när de trycker till vänster om magen (ja, då gör det ont på höger sida)

Torsdag kväll
Mer blodprov och fler misslyckade stick. Som grädde på moset gillar inte huden tejpen de sätter på.
19 - tiden - börjar få ont i handen med dropp, det svider och är kallt. Börjar frysa, ber Tomas lägga sin jacka över mig. BM stänger av droppet, jag börjar skaka. BM ska hämta filtar. Går och kissar, får knappt tag i papper för jag skakar så. Tillbaka på rummet får jag lägga mig med filtar, hoppar och skakar så hela sängen rör sig.
19:30 - Frossan har gått över och nu är jag varm istället, tempen visar 38,8.
20:30 - har fått byta rum då det är fullt, nu ska vi ner på ultraljud för att se om de kan se där vad det rör sig om. Får nästan panik under tiden då jag blir så varm och svettas. Vi fick dock se bebisen en snabbis och den såg ut att ha det bra där den sov.
21:30 - en kirurg kommer och pratar lite, han tror inte att det rör sig om blindtarmen som man nu på sista tiden trott. De kunde inte se något på ultraljudsbilderna, varken på njurar, galla eller blindtarm (möjligen på sistnämnda, men han trodde inte att det var något). Han klämmer, det känns lika i magen nu. Febern har släppt.
23:00 - äter en smörgås som Tomas köpt på Statoil, får mer nyponsoppa och allt får stanna i magen. Tomas åker hem runt 0:00.

Natten till fredag
2:30 - ber om alvedon då det gör för ont i sidan för att sova. Somnar om och sover till halv sju-tiden.

Fredag morgon
8:30 - blodprover
10:00 - provsvaren visar kraftigt förhöjda värden. Normalt ska det ligga under 5, på torsdagen var mitt värde 31 och nu 110...
11:00 - ultraljud för att kolla blindtarmen men - hör och häpna - man ser inget speciellt. Lämnar urinprov som tydligen tar tre dagar att analysera.

Fredag eftermiddag/kväll
Många bud och en salig oordning (i mitt huvud). Mår förhållandevis bra, tilltagande smärta i sidan från det att det nästan inte gjort ont alls stundvis. Man tror att det är blindtarmen, nästa gång så näe, det visar ju inget men något är det helt klart. Urinvägsinfektion? Antibiotika under kvällen isåfall. Blir fråntagen maten mitt i lunchen, det kanske blir operation och narkos under kvällen/natten i Huddinge om det är blindtarmen, blodprov vid 18-tiden får utvisa.
18:00 - nya blodprov som 1,5 h senare visar att värdena bara stigit från 110 till 113. Jag får äta och blir bjuden på superäcklig mat som Tomas halvhjärtat delvis sätter i sig, jag äter knäckebrödet som kom till och går snart ut och hämtar två smörgåsar till. Äter en smörgås och blir lite svidig i magen efter, kan det vara all äppeljuice jag sugit i mig sen 20:00?

Ingen antibiotika mot urinvägsinfektion blir det i alla fall eftersom det isåfall kan dölja besvär om det skulle visa sig vara blindtarmen. De är förundrade över att jag inte har någon feber eller andra tecken på besvär med tanke på de höga värdena. Trodde det var lite feber på g på kvällen men det var ingen fara.

Återstår att se vad blodproven visar imorgon. Visst skulle det vara skönt att komma hem, den smärta jag har är ju uthärdlig så jag skulle klara mig, men att ha doktorögon på sig gör ju att det känns tryggare. Det är ju uppenbarligen något som inte står rätt till, det hade jag aldrig trott om jag bara drönat hemma. (undrar vad blodprov hade visat förra gången jag hade ont på detta sätt?)

Trött, trött, trött

Herregud vad jag är trött. Tiotimmarspass på jobbet, med tanke på att det är sportlov blir det tio intensiva timmar...

Nu regnar det, så länge fick snön ligga. Imorgon ska vi till MVC för att kolla hur bebisen har växt, eller förhoppningsvis motsatsen. Kanske inte krymt då men... På fredag börjar jag jobba 14:00. Känns som rena semestern. Fick förresten svar från Försäkringskassan igår, blev beviljad full havandeskapspenning så från den 24/3 får jag HP.

Imorgon kommer en vän till Tomas och ska titta på 740:n. Ja, vi är ju så himla smarta Tomas och jag... Först missade vi ju tiden för V70:n, tog ganska fel på dag. Med 740:n hade vi rätt datum i huvudet, men när datumet inföll hade vi fått för sig att det var veckodagen efter så ingen av oss reflekterade över att det var det datumet. Dagen efter, när vi tänkte att det var dags för besiktning (jag skickade ett dags-att-gå-upp-nu-för-att-du-ska-hinna-med-allt-i-tid-sms) kom Tomas på att det varit dagen innan. Så nu vill Tomas sälja den obesiktad och det är kanske lika bra det...

Pinna på du bara

Idag har det nog blivit lite för mycket motion för min kropp. Först sju timmar på jobbet, en förvisso lugn dag men oftast är man på väg till eller från något. Direkt efter att jag slutat åkte Tomas och jag till stallet, Tomas hjälpte mig ta ner tre balar spån (ny pall, sex balar på höjden blir en del, speciellt när man själv inte mäter så många centimeter över havet) och fixade handtaget på Lokies ena vattenhink som han böjt till igen, nu sist hade morgonpersonal hittat honom med hinken fastsittande i täcket. Undrar hur han lyckas... Lagom till jag var klar med stallsysslorna kom stallvärden för att ha insläpp. Eftersom vi inte är så många i stallet nu har hon jättemycket att göra den här veckan vilket ger mig lite dåligt samvete (helt utan anledning, jag har redan tagit flera extrapass utöver mina timmar medan det finns andra som absolut inte tar mer än sina timmar) så jag hjälpte henne in med hästarna.

Fick låna tömkörningsgjord av en i stallet och testade hur Lokie funkar med sådan. Först gick vi en liten vända ute för att han skulle fatta att han går först, matte kommer sen. Efter det gick vi in i ridhuset och pysslade i säkert 30 minuter. När vi lämnar ridhuset känner jag helt plötsligt hur galet trött jag är i ryggen. Snacka om att sluta i grevens tid. =P Nu återstod ju bara att plocka undan allt, åka och ställa bilen hos svärföräldrarna/blivande huset och gå hem. På vägen hem kom jag på att jag glömde körpisken mitt i ridhuset. Den ligger kvar där för inte fan tänkte jag vända om bara för den. Känner någon att det var väldigt besvärligt att den låg där så erkänner jag ju villigt att det var jag som slarvat.

Sitter nu i badet med laptopen på en stol. Badar inte för att tina, det räcker att kliva in i lägenheten (eller för all del gå upp för trapporna till lägenheten) för att likstelheten ska släppa, men det är skönt för min trötta länd.

Två jäktiga dagar framöver men det känns uthärdligt i dagsläget. Om lite drygt en timme börjar andra avsnittet av The Mentalist, undrar om jag ska äta före eller till programmet?

Söt liten sakVolkswagen Lupo, min favorit bland bensinsnåla småbilar som vi spanat lite på. Gärna en gul sak som denna dessutom. =)

Och så kom snön

Vi har fått jättemycket snö här de senaste dagarna, har väl mer eller mindre snöat konstant sen i lördags och det är jättefint! =) Tog lite kort i stallet idag.

Bilder som den sista gör det svårt att gå från hagen...

Jag har inte fått ordning på vitbalansen ÄN så ja, bilderna är ganska överexponerade. Inte blir det bättre av att jag inte har nåt bildprogram på den här datorn så jag har fått rätta till ljusnivåerna i bildvisningsprogrammet. Det är ju bara sådär... Vet inte om det är för att kameran hade så svårt för ljuset eller om det är datorn som gör färgerna så onyanserade (syns kanske inte på dessa små bilder) men trist är det.

Jobbade i helgen, sista helgen på ja, säkert 8-9 månader. Trots att det var lite personalbrist gick det bra i helgen. 7 dagar kvar att jobba, sista passet 4/3.

Åh hjälp!


Schweppes Red Fusion
är helt obeskrivligt god! Skulle för mitt liv aldrig förstöra den med sprit som de flesta andra Schweppessorterna kräver. Som flytande godis.....

Mintkaka

Mintkaka

2 ägg
1 & 1/4 dl socker
100 g smör
100g choklad (60% kakao)
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
5-10 droppar pepparmintsolja

Vispa ägg och socker med elvisp luftigt. Smält chokladen, gärna i vattenbad, och blanda ner smöret. Blanda alla ingredienser tillsammans i en bunke.

Gräddas i 220 grader längst ner i ugnen i ca 10 minuter.

Matte? Nejtack

Borde sova, börjar jobba 7 imorgon. Men Tomas upptäckte att banktanten gjorde ett stort fel när hon räknade på vår budget. Jag köpte inte hans motivering till felet först för att det var så himla enkelt. Men tyvärr har hon nog gjort det... Hur som helst ledde detta till att mitt stackars huvud fick fullt upp med all huvudräkning, så det var lika bra att kliva upp och börja räkna (kalkylatorn i datorn funker bättre än Nokias).
Efter lite räknande så blir summan densamma om man räknar på mitt, på Tomas och på tantens vis. Å andra sidan får jag inte skattesatsen att stämma med den tanten fick fram. Det tycks vara där hon gjort fel, räknat in avdragen två gånger. Ajabaja.

Under "beskattningsbar inkomst" finns tre rader, de ser ut som följer:
Taxerad inkomst
Grundavdrag
Summa beskattningsbar inkomst

Efter taxerad inkomst står Tomas och min bruttolön. Vid grundavdrag är det hos mig mer avdraget än hos Tomas. Vad är grundavdrag som gör att man inte skattar hela bruttolönen? (grundavdraget dras av från bruttolönen) Och varför står inte det med på lönespecen? Där räknar de ju skatt på allt, dvs bruttolönen.. Känns som jag missade någon viktig lektion i skolan..? OM man skiter i grundavdraget blir det betydligt färre kronor kvar efter skatten så det vore himla kul att veta vad det är..

Delete


Delete


5 cl Vodka
5 cl Bols Blue
Limefrukt
Fruktsoda

Häll ner vodkan i tillbringan, pressa ner mycket lime och lägg sedan limebitarna i spriten
Häll på fruktsodan och toppa sist med Bols Blue
Serveras iskall!

Ett litet lån på gång

Möte med banken idag. Det gick bra, tanten där räknade hit och dit och kom fram till att vi gott och väl skulle ha pengar så det räckte i vår månadsbudget. I och med att huset är värderat högre än priset vi får lägga så har vi en del i insats "gratis" så att säga. Rätta mig om jag har fel men räntorna ligger väl ganska bra just nu? Vi kommer ju låsa räntan på bottenlånet på en ganska lång tidsperiod för tryggheten och det är väl alltså, om jag inte fått allt om bakfoten, ganska bra läge för det nu dessutom..?

Nu väntar vi på att pappret från värderinsmannen ska komma så banken kan få det samt att tanten på banken kollar upp oss vilket inte ska vara några problem som helst. Dessvärre måste jag byta bank. Tyvärr eftersom jag är nöjd med nuvarande och tycker den är enklare än blivande. Men men, här i Stockholmsområdet är den andra mer lättillgänglig, har fortfarande inte glömt hur jag sprang runt i Solna och inte lyckades hitta "min" bank... =)

Idag har jag faktiskt varit duktig, eller snarare gjort det som förväntas när man är "vuxen"... Lagade mat och fick ihop inte mindre än fyra (4!) matlådor samt en portion till Tomas när han kommer hem inatt, diskade medan maten blev klar och nu går en tvättmaskin. Fattas bara att gå en vända med dammsugaren men jag vill ju inte lura in Tomas i någon falsk förhoppning att jag helt plötsligt förvandlats till städguru så det får vara till en annan dag.

Äntligen!The Mentalist igår, äntligen en bra serie! Resterande kvällar saknar ju bra program dessvärre.

Nu börjar graviditetskrämporna komma krypande. Jag blir trött i benen fort, glömmer saker HELA tiden och för varje dag gör det lite mer ont i kroppen... Efter nio hästar vid intaget i stallet idag började det göra ont i ljumskarna, hade tur som fick lite hjälp med de sista. Efter mockning och påfyllning av spån fick jag en sammandragning eller nåt. Kanske inte ska ta några fler insläpp än de som är inbokade.....

Ledig imorgon, efter tre tidiga morgnar ser jag fram emot att kunna ligga i sängen och bara sega hela morgonen. Är stentrött redan nu, blir tidig kväll idag.

Mums

Nya Loka skogsbär är väldigt god, mycket smak men inte sådär konstgjord smak som en del av de nyare smakerna. En höjdare i sommar!

Innan jag lärt mig hur man direktlänkar får detta duga.
Poets Of The Fall - Late Goodbye
Ljuvligt!

Hårproblem

Mitt hår har plötsligt blivit jättelångt, sist det var såhär långt måste ha varit i tidiga tonåren och då snackar vi ju lång tid... =) Tyvärr känns det lite livlöst, vet inte vad jag ska göra. Vill inte klippa upp det allt för mycket, då blir det så himla lite kvar som är långt, men som det är nu är det bara vid ansiktet det är annat än fullångt. Och på bara några månader har jag blivt jättemörk, till vintern mörknar det ju alltid men jag tycker det är extremt i år.

Har ju börjat med "balsam-metoden" och jag trodde håret skulle bli lockigt som för alla andra men nej, istället har det alltså blivit mer livlöst. Gillade volymen som kom naturligt innan. Å andra sidan blir håret inte lika skitigt lika fort längre och hårbotten tycks må bättre så jag är inte så sugen på att gå tillbaka till schampo heller. Men att gå två månader med bad hair day är inte superkul må ni tro...

Hade tänkt köpa nya The Sims 3 som skulle komma ut nu i dagarna, tänkte att det kunde vara något att pyssla med veckorna fram till bebisen tittar ut men nu har de tydligen flyttat fram datumet enda till juni! Hur sjutton ska jag fördriva tiden då?

På torsdag ska vi prata med banken, vi har fått ett "bud" på huset nu, Tomas tycker det var lågt och vill lägga mer, jag är osäker på om vi ens kan låna så mycket, det återstår att se.

Sov ditt pucko!

Jag blir galen på mig själv. Sista timmen på jobbet gick jag och gäspade i ett, var superslut i både huvud och kropp. Skyndade mig hem för att kolla på tv-programmet som börjar när jag slutar och hade helt bestämt mig för att gå och lägga mig så fort programmet tagit slut. Tyvärr hann jag inte stänga av tv:n innan de visade programmet som skulle komma efter och jag råkade kolla på inledningen. Tillslut satt jag där en timme och en kvart senare och hade tittat klart på det programmet med. Fine. Sovdags nu då.

Eller inte. Låg och vred mig i sängen i närmare en timme utan att närma mig sömn, plötsligt är huvudet klarvaket. Perfekt, jag ska ju upp först vid 6.30 imorgon (eller ja, nu är det ju imorgon så idag...) så det är gott om timmar kvar. =/ Snart kommer Tomas hem så då ska vi väl prata lite, han äta och plötsligt är klockan 1.30 utan att jag sovit en sekund, kände att jag väl lika gärna kunde slå ihjäl den där sista stunden vid datorn då.

Imorgon jobbar jag bara fem timmar (om ingen blir sjuk och jag får jobba över den här tisdagen med) plus att min medryttare fixar stallet så jag har hela dagen att vila och pyssla, ska bli riktigt skönt. Känns som jag varit i full gång oavbrutet en vecka trots att jag slappat hela helgen...

"Vårt" hus blev värderat idag så nu blir det väl möte med banken och sen, om det går bra, dags att komma fram till ett pris som passar båda parter.

Nåja


v 25+6


Alla dessa prylar

Hittade laddaren till kameran så nu är batteriet fullt. Vi tog två kort på magen igår men det vart liksom inte rätt vinkel, såg ganska knasigt ut faktiskt... Vi får göra nytt försök en annan gång.

För två helger sen var vi iväg och kollade på barnvagnar, babyskydd och lite sånt. Vi tittade mest på avstånd och kom inte fram till en enda produkt som vi absolut ska ha, men en vagn vi båda tyckte kändes ok att "gunga" var Brio Happy och efter lite sökning här på internet har jag upptäckt att den ska vara väldigt stabil och uppskattad av "hästfolk". Det låter ju bra så nu är det hög tid att börja kolla annonser på internet, ser du någon så hojta till. Ny vagn känns väldigt onödigt, babyskyddet däremot köper vi nytt.


Brio Happy


Acta Garco Logico S

När det gäller babyskydd står det väl mellan Acta Garcon här ovan och Brio Primo. Tomas vill nog helst ha en Brio (gammal erfarenhet eller bekant fabrikör?) medan jag läst och hört att AG ska vara bättre. Jag tycker att det börjar bli dags att köpa in dessa lite dyrare grejer, blir nog inte så kul att stå med alla utgifter när jag bara går på HP...

Helgen har varit lugn, vi gjorde inget speciellt igår på alla hjärtans dag och allt. Det är nog lika bra att ta det så lugnt som möjligt när det går med tanke på blodtrycket. Ska ut till stallet vid 16-tiden.

Mycket uppståndelse kring fredag den 13:e har det också varit har jag sett, undrar om folk tänkt på att det är fredag den 13:e nästa månad också? Ska de oja sig lika mycket då? Då ska ju vi på 3D/4D ultraljud så det blir inte skräckens dag utan snarare förhoppningsvis dagen vi får redan på om det är en mini-Evelyn eller mini-Tomas där inne. =) Går in i v 27 idag, märks att vi kommit en bit in men samtidigt var det ju alldeles nyligen vi gick in i v 20..?


Ca 14 veckor sedan!Hoppas det är för att jag sitter på laptopen som menyn hamnar under alla inlägg för mig och inte att det är nån skum inställning som ändrats av sig själv...?

Älskade skäggis

Han är helt underbar min pojkvän. Eller sambo, mitt blivande barns pappa. Pojkvän låter lite tamt och oseriöst nu för tiden...

Hur som helst så är han alltså helt fantastisk. Jag tycker inte att jag gör annat än gnäller ändå ställer han upp jämt, är på gott humör varje dag. Jag skulle aldrig stå ut med mig själv men han gör det av någon anledning och lyckas vara en liten ängel ändå.

Idag följde han med ut till stallet och hjälpte mig med spånbalar, vattenhinkar och morotssäckar innan vi båda skulle iväg till jobbet. Utan att gnälla, utan en klagande suck trots att han jobbat över en timme och en kvart inatt och således kom hem klockan 2, gick upp med mig 6.40 imorse för att åka till Nynäs och lämna bilen som skulle till glasmästaren (när han kom dit visade det sig att rutan de skulle sätta in inte kommit så han hade åkt i onödan).

Nu sitter jag och väntar på att han ska komma hem från jobbet så vi kan åka ut till stallet för att byta täcke på min stackars häst som står med ett tunt ulltäcke på sig när temperaturen sjunker grad för grad varje timme. Han hade kunnat säga nej på frågan om det var ok, min bil står här utanför huset (bor i svärföräldrarnas hus under helgen) så jag hade kunnat åka själv utan problem. Men istället är han snäll och omtänksam (och ekonomisk?). Nu slipper jag starta upp den kalla bilen (både motor och bilen invändigt med tanke på det "extra luftintag" som finns för tillfället) och åka ut ensam.

Inte har han någonsin ifrågasatt att jag har hästen heller trots att han just nu bara kostar pengar och kraft. Det är ju nästan två månader sen jag kunde rida senast, visst är det mysigt att bara umgås med hästen men det rättfärdigar inte närmare 3000:- i månaden, det tycker inte ens jag. Och då har jag inte räknat in bensinen som går åt till att åka ut till stallet minst en gång om dagen vilket blir en hel del med tanke på hur vägen ser ut.

Ja det är märkligt att jag ens ids gnälla på vissa (många) saker. Ska definitivt försöka bättra mig, det är det minsta jag kan göra för honom. Han betyder ju så fruktansvärt mycket!

Siffror

Slänger in uppgifterna från de två senaste Bm-besöken

v. 21+3

Hjärtslag: 155
Hb: 112 (136 vid inskrivning)
P-glukos: 6,5
Blodtryck: 124/80
Vikt: + 2 kg sen inskrivning

v. 25+3

SF-mått: 28
Hjärtslag: 145
Hb: vet ej
P-glukos: 5,9
Blodtryck: 133/88
Vikt: + 6 kg sen inskrivning

För stor mage

Bm-besök idag som både var bra och dåligt. Järnvärdet var ju lite dåligt sist, har försökt komma ihåg järntabletterna varje dag och de sa inget om det idag så det måste ju ha varit ok. Blodsockret ok. Blodtrycket är dock lite högt. Inte över gränsen än men snubblande nära. Såklart kommer frågor som "är det något ni har problem med i släkten?" och inte vet jag... Tror inte jag legat högt förut i alla fall. Urinprovet visade att det fanns lite bakterier men det var inte oroväckande. Bebis hjärtslag lät bra, lite lugnare än förra gången.

Något som inte var så himla bra var SF-måttet som idag mättes för första gången (livmoderns storlek från blygdbenet till livmoderns överkant). Det visade 28 och genomsnittet är 23 i min vecka. BM och BM-studerande som var ned mätte tre gånger var och trodde inte de mätte rätt.. Ligger strax ovanför den övre kurvan (antar att man egentligen ska ligga mellan höga och låga kurvan). Bm sa att det inte alls behöver betyda att jag får ett jättebarn, vi får väl se. Fick tid för återbesök om två veckor istället för fyra dock för att se så allt är bra. Suck.

Eftersom jag ändå var i Nynäs passade jag på att gå in på Lindex som jag hört hade rea på lite barnkläder. Missade readelen men hittade lite annat sött. Har tidigare tyckt att det känts ganska safe att köpa kläder i strl 56 men vem vet, om det kommer ut ett jättebarn kanske de är på vippen att vara för små redan från början..?

Glömde ställa in p-skivan när jag parkerade. Jag glömmer allt nu för tiden.

Fysiskt handikappad mentalt

Det har varit en ganska jobbig period på jobbet på sista tiden. Psykiskt tungt som inte blir bättre av de två tidigare sparkarna jag fått i magen under graviditeten. Alla hjälps åt så gott det går men man hamnar i jobbiga situationer oavsett.

Det värsta är nog dock inte situationerna i sig utan det att jag känner mig handikappad, feg utan att egentligen vara det. Har definitivt backat i situationer där jag inte backat annars. Bett andra om hjälp när jag själv hade kunnat "ta itu med det". Självklart är det det enda rätta, det vore idiotiskt att utsätta den lilla parveln för något som faktiskt kan undvikas men det hjälper ju inte att jag känner mig mindre duglig och som en belastning för de andra.

Inte för att de på något sett antytt det, tvärtom är de väldigt måna och omtänksamma. Fast det gör det bara värre... Idag ringde jag till lönekontoret för att kolla upp hur många semesterdagar jag har att ta ut, det visade sig att de dagar jag går hemma med havandeskapspenning är semestergrundade (kan det tänkas heta så?) så jag hade i alla fall fyra dagar mer att ta ut än jag trodde och som det ser ut nu är det mer än välkommet. Visst hade det väl varit mer ekonomiskt att jobba på fram till jag får HP men nej...

Får jag bara full HP nu som jag kallt räknar med och om jag lyckas få in någon på de sista tre dagarna jag vill ha semester för så jobbar jag sista dagen  4/3 (i dagsläget får jag gå in och jobba kväll 16:e, 18:e och 20:e mars).

Imorgon ska vi till mvc för rutinkontroll. För första gången ska magen mätas, hoppas den ligger inom rätt kurva och att blodvärdet är bra nu.

Min kära bil...

Vaknade klockan 7 imorse och kunde inte somna om. Gick upp och satte mig vid datorn till nio, sen började det svida i ögonen av trötthet så jag gick och la mig igen. Då vaknade den lilla och buffade hårdare än någonsin tidigare. Tyvärr sover ju Tomas så djupt så han vaknade inte när jag kom in så han missade det, ville inte väcka honom "bara för det".

Tids nog blev det lugnare och jag somnade. Tio över ett gick vi upp och möttes av rena rama vårdagen. Fåglarna sjöng, solen lyste på den nu alldeles bara backen (förrutom all djävulsk is). Såg ut att vara +10 eller så ute. Dessvärre var det minus, hehe.

Tomas vill köpa en liten bensinsnål bil och sälja/byta in 740:n och han har rätt, jag har tyckt det väldigt länge, även om jag kommer ha svår separationsångest från 740:n. Men precis som när det gäller bebisnamn är vi ganska oense när det kommer till småbilsmärken.

Å andra sidan börjar jag ledsna på 740:n. Nu drar den våldsamt mycket, det är något fel på tändstiften (min egna biltekniska analys), avgasröret är inte helt hundra - den låter inte mycket för mycket men lite ;) och snart (på fredag) kan vi räkna dagarna till besiktningen på fingrarna. Hej hopp ombesiktning! Plus att jag fick motorstopp idag när jag skulle iväg till stallet. Väldigt otippat då jag stod i lätt nedförsbacke och just lagt i ettan från backen. Herregud, den där bilen får man ju aldrig motorstopp med... Men vi gjorde en klockren parkering vid Ica. Jag och skrotis är ett fint team, varför vill alla henne så ont?

Ett erbjudande

Först fick vi höra att vi eventuellt skulle få "hyra" huset, sedan skulle det säljas. Nu har vi blivit erbjudna att köpa det för en låg peng. Ska jag bli villaägare som 22-åring? Jag som inte ens orkar läsa och sätta mig in i försäkringspapprena Tomas kommer med från facket (jag står för hemförsäkringen så lite koll har jag ju) ska nu börja kolla driftkostnader, amortering, bla bla bla..? Huuuu.

Å andra sidan har jag stora visioner om hallen, har det klart i huvudet hur det ska se ut. De andra rummen är lite svårare men med ny färg/tapet kanske inspirationen kommer.

Nåja, ingenting är klart, de kanske ångrar sig igen? Men det är ju intressant, helt klart.

Gammal är yngst?

När vi (lilla fröken) satt och åt vid McDonalds igår fick jag syn på en tant (50+) som satt ensam vid ett bord. Hon åt Happy Meal.

Undrar om hon valde morötter eller äpple?

Framkomligheten minskar

Har just upptäckt att framkomligheten minskar sakta men säkert. Skulle tränga mig förbi torkställningen som står i hallen in till Jennifers rum för att kolla på termometern när det plötsligt tog stopp. Det har det ju inte gjort förut! Inte hjälpte det att suga in magen heller utan jag fick vackert skjuta undan torkställningen en bit.

Ofta, allra mest på kvällen är magen stenhård på höger sida, det är tydligen bekvämast där...

Superhunden

Så har man fördrivit en lång dag i Heron City. Vi kom dit efter tre, bion började 18. Jennfer fick äta på McDonalds sen åt Tomas och jag på Pizza Hut (tanken var att vi skulle äta på restaurang men jag var inte sugen på något på deras meny...) medan Jennifer pillade i en pysseltidning. Kulglass (mmmmm) för dyra kronor till efterrätt. Sen fick lilla fröken spela en serie på bowlingbanan innan vi gick en snabb runda i en bebisbutik och därefter godisshopping på Willys.

Bara lösgodisplocket var en upplevelse i sig. Folk (snorungar) som tränger sig förbi en och vrålar "jag KAN bara inte LEVA utan WINERGUMMI". Nähe? Trist för dig. "Jag vet inte varför men jag bara ääälskar center!" Ja men vad bra, spara några åt mig är du bussig... Och så var det slut på skopor för just när vi kom fram så kom hela sydvästra stockholms befolkning under 15 år och skulle ha godis. Som tur var hann Jennifer få tag på en skopa precis innan dennna hop kom så jag kunde ta den när hon efter fyra rundor runt lösviktshyllorna var klar.

Filmen vi såg var Bolt, himla bra animerat. En kort sekvens när de är på en husvagnscamping ser det nästan filmat ut... Filmen var helt ok, lite för snyftig och för lite humor för min smak men sevärd om man gillar animerade barnfilmer. =) Roligaste sekvensen i filmen var när hamstern Roffe blir ivrig. Annars är duvorna skönaste karaktärerna. De andra, framför allt hamstern och katten, känns som såna där karaktärer som man ser i aaalla filmer.

Jobbar tredje sista helgen (förmodligen) nu, känns helt ok.


Bilmekanikern

Fråga inte om färgen, jag är ju ingen lilarosa person men är det inte himla mysigt såhär? Till min Lokie-blogg försökte jag göra beiga och bruna toner men var inte lika smart som jag var denna gång. Den förblir nog vit dock.

Idag lyckades jag helt själv (efter instruktioner via mobilen av Tomas, men det räknas inte för vi hade lagt på när det hela skedde) byta torkarbladen på bilen! Jojomensan, det var en fin stund. Lite tvätt har jag hunnit med också, skulle behöva dammsuga men vi har inga påsar till dammsugaren. Lilla Rolfy (sugis och jo, han heter faktiskt så) är väl 6-7 år så tydligen är han inte värd egna påsar längre. Sist vi köpte var påsarna dubbelt för stora men de passade på munstycket så vi dammsög tills påsarna var halvfulla och bytte. Mutter.

Igår bokade jag biljetter till Bolt som vi ska titta på imorgon, Tomas skulle åka förbi och hämta ut biljetterna idag (tydligen kan man inte göra det samma dag man ska se filmen......). Eftersom han börjar jobba 16.00 och dessutom skulle åka och köpa lite dricka och så i Vårby så svängde han förbi bion vid 15-snåret (bion ligger mellan jobbet och Vårby) men får då höra att man bara kan hämta ut biljetter från klockan 17. WHAT? Det stod det inte en minirad om på bokningsbekräftelsen jag fått! Nu kunde Tomas åka och hämta ut biljetterna på sin "lunch" men jag vill inte veta hur många extramil det blev. Jag har god lust att ringa upp nån på SF och tala om för dem att vi förväntar oss gratisbiljett och popcorn nästa gång. =P

Försökte ta kort på magen idag men mina korta armar i kombination med systemkamera resulterade i att endast halva magen kom med...

Nu ska jag nog hänga sista tvätten, inte för att det finns utrymme för det i lägenheten.

RSS 2.0