Spräng högtalarna

Sitter och kikar runt på internet med Korn spelandes i bakgrunden. Korn är ju ingen bakgrundsmusik direkt... Saknar mina skivor med dem som kommit bort. Jag måste, måste, måste köpa senare. Hur något så ilsket kan göra mig själaglad när basen ruskar runt hela kroppen begriper jag inte, men så är det! ♥

(Undrar vad alla rockers tycker om det söta hjärtat efter? Kanske ska köra på denna \m/ istället)Intresse

Just nu sitter Milton på mitt ena ben och använder all sin vilje- och kroppsstyrka för att komma åt min skål med yoghurt som står bredvid tangentbordet. Jag har testat att byta sida på skålen och jodå, han byter också sida att dra åt då. Det är nog dags att börja ge lillfisen lite riktig mat nu, han är redo! =D


To-do-list

Lyckorus! Vi hittade min nya favorit - fläskytterfilén - för 29:-/kg idag! Jag ville köpa hela lagret i disken men vi begränsade oss vid fyra stycken, vi har trots allt några i frysen sedan innan. Annars blev det inte så mycket storhandling som det var planerat.

Jag och Tomas har en förmåga att planera så mycket det bara går till helgerna. Som nu i helgen, då ska vi ta tag i följande:

 • Täta lister runt dörrar och fönster
 • Göra oss av med trädgrenen Tomas sågat av
 • Få besök av min moster och hennes man (ok, vi har inte hört med dem än men det är alltså en del av våra planer)
 • Åka till Ikea och köpa stol till Mille (det här röstade Tomas ner men jag är inte säker på att vi avskrivit Ikearesan helt)
 • Plocka svamp
 • Städa

Med lite planering borde det inte vara omöjligt att hinna med dessa grejer men eftersom vi är så djävulskt duktiga på att ta tillvara på de lediga stunderna så förvandlar vi morgnarna till förmiddagar genom att sova/dra oss i sängen. Frukosten kan man dra ut till goda två timmar. Att få hela familjen på tre individer färdiga för att sätta sig i bilen, ja det tar minst 20 minuter.

Eftersom det känns rätt akut att fixa listerna så tror jag på oss, vi kommer fixa det här, hela den översta punkten. Och om moster med man kan komma så kan vi nog pricka av den punkten också efter helgen. De andra är jag väldigt tveksam till...

Förresten så näe, jag fick inte titta på The Mentalist igår. En kvart in i programmet vaknar Milton och är ledsen. Det tar mig tio minuter att få honom att somna om. Sedan tar det honom fem minuter att vakna igen. Nu gick det fortare att söva honom men då hade jag ju missat för mycket av programmet. Det går TROLL i den serien!


Snart är det vinter och kallt, då är det inte så kul med centimeterglipor mellan dörr och list.
PS För övrigt saknar jag 740:n! Fina lilla bilen!
PS 2 Visst ska vi ha en riktig vinter i år?


Pappa runt lillfingret

Visst har han blivit knubbigare? Det kommer bli en riktig minisumo det där! =)


Måste ju bara visa bilden efter 7/9-bilden:


Schyst grepp om papis näsa!


Jag köpte en badtermometer i helgen. Och jag måste säga att den håller vad den lovar. Miltons leende när han ligger i badet är minst lika stort som på termometern (notera, den gladaste!). Äntligen funkar badet super. (förrutom att hela toaletten badar i vatten efteråt. På nåt sätt lyckas han skvätta ut HUR mycket vatten som helst).


Rekommenderar varmt NUKs badtermometer!


Milton sover sen en stund, han sov ingen tidig kvällslur så vem vet, han kanske sover för natten nu? Då kan jag ju för en gångs skull se The Mentalist idag, weeei!

Det bästa med hösten

När jag plockade ved i vedkorgen såg jag skimrande streck på vedtraven, den lodräta raden innanför den jag plockade från. Och de där skimrande spåren känner jag igen och de är inte alls så romantiska som man kan tänka sig. Nej, de är spår efter något så vidrigt som mördarsniglar.

 

Det är ok om ni kräks nu.

 

Jag fullkomligen hatar mördarsniglar. Jag badar hellre bland proppfulla fästingar än beblandar mig med de där slempropparna. Huuuuu. Tack och lov att hösten är här så vi slipper eländet!
Inte en mördarsnigel i sikte


Kungen brinner

Tomas börjar jobba två timmar tidigare den här veckan och nästa. Superskönt tänkte jag eftersom han då kommer hem två timmar tidigare och vi hinner umgås lite på kvällarna utan att det blir dödligt sent. Och vi hade mysigt igår - mackor och mys i soffan till två avsnitt av Scrubs (jo, Scrubs är det enda jag ser på tv för tillfället).

 

Baksidan med det hela är ju att två timmar försvinner på förmiddagarna (för även om vi la oss betydligt tidigare än vanligt igår så gick vi inte upp två timmar tidigare idag). Jag hade tänkt att vi skulle åka och storhandla idag men när jag hade duschat och vi hade frukost i magen var klockan så mycket att vi helt enkelt fick gå till dyr-Ica runt hörnet och handla det nödvändigaste.

 

Jag ska förresten aldrig mer säga att Milton är en superlätt bebis till någon igen. Aldrig mer. Han ÄR superlätt och det verkar funka att jag skriver det här men så fort jag pratat med någon och stolt berättat att han är så nöjd och sover bra och allt det där så slår det tillbaka direkt! På våg till Ica pratade vi med en granne om sonen, när jag sen skulle få honom att sova middagsvilan fick jag böka och pyssla och dona i en timme och fyrtio minuter. Bläääh.

Igår filmade jag Mille en liten stund när han pratade. Eller ja, han pratade tills jag fick igång kameran - då tystnade han och det var jag som pratade istället... Hur som helst så hade jag svårt att få med hela ungen i bild och insåg helt plötsligt att han har blivit superrund i ansiktet! Haha. Visar bild på detta senare.

Jäklar vad kallt det var i natt förresten. Vi hade 17 grader inne när vi gick upp. Mitt uppdrag för dagen är med andra ord att elda. Nu brinner kubbspelet upp. Pinnarna hade börjat ruttna så det var liksom ingen idé att spara dem. Nu är det nog för övrigt dags att hämta in lite mer ved så inte brasan dör ut.


Fresh

Jag känner att det är mitt ansvar att visa er den senaste filmen.


Mad dawg

Jag väckte liv i den gamla laptopen idag för att titta på gamla bilder. Minst hälften av alla bilder är på Arne, mamma och pappas schäfer. Arne är en extremt levnadsglad hund som ser varje situation som en möjlighet till lek. Smart är han inte heller, jag är rädd att om man sätter sitt öra mot hans så skulle man höra vågor skvalpa och måsar tjattra där inne, detta går dock ej att bevisa eftersom Arne redan hunnit hämta en pipleksak och börjat terrorisera dig med den under tiden du satte dig på huk bredvid honom.

Hur som helst så är han en rättigenom godhjärtad hund som fått många att skratta åt hans korkade påhitt genom åren. Den dagen han inte finns mer kommer världen te sig något mer sansad men också lite tråkigare.

Bilderna i detta inlägg är överlag väldigt dåliga kvalitetsmässigt, men de visar så väl vem Arne är.
Detta är sinnebilden av Arne. Jag minns att den väckte stort intresse när den var nytagen eftersom den är så "på pricken". Stor, hårig och korkad. =)
Hårig som en riktig karl på magen...


Bild ett: Arne letar efter något att leka med Tomas med. Bild två: i brist på bättre leksaker får benet duga! Bild tre: störtdyker efter en pinne

Sedan Tomas kom in i Arnes liv (dvs ungefär samtidigt som Tomas kom in i mitt liv) har han älskat honom mer än mig. Så är det bara. Det spelar ingen roll att jag funnits med i Arnes liv sen han flyttade från mamma och kullsyskonen, Tomas är hans favorit och det märkt tydligt när vi kommer på besök. Mig drar han som ett streck förbi medan Tomas knappt kan värja sig från den överlyckliga...

 

 
Men mitt i all dårskap så gömmer det sig en väldigt vacker hund, tro det eller ej. Den absolut finaste bilden jag tagit är på Arne som kan vara ganska fotogenisk när han väl sitter still (det gäller att vara snabb...).
Dessa fantastiska nappar

Två minuter över ett idag fick Milton på sig tredje bodyn för dagen. Den första kräktes han på redan innan jag fått på honom byxorna, den andra blev totalt nerbajsad, ja halva mängden skit var faktiskt i byxorna istället för blöjan. Jag fattar inte hur det gick till men skit var det överallt.

Han har förresten blivit en riktig nappkille. De gamla napparna han hade jomlade han liksom ut hela tiden på slutet och tappade dem jämt så jag tänkte att han kanske behövde större nappar. Hittade nappar som var "+4 mån" och det lät ju perfekt. Vilket de också är! Han suger nöjt på nappen hur länge som helst. Förut var det bara när han var väldigt trött som napparna dög.

En kväll förra veckan hade jag matat Milton en stund före läggdags. När jag sen skulle lägga honom tänkte jag amma lite så han somnade men han började störtskrika så fort jag la honom i sängen. Dock verkade han ändå "sugen", alla tecken fanns där men när han fick tutten skrek han ännu mer. Jag trugade i några minuter utan att det hjälpe. Så lyfte jag upp kraken och gick runt lite i huset med honom så han lugnade sig. Nytt nattningsförsök med tutten men han blev lika arg även denna gång trots att han blev ivrig när jag förde honom mot mig. Tillsist tog jag nappen och stoppade den i munnen på honom. Och se där, han tystnade direkt och somnade på bara några sekunder...

Tur att de är så fruktansvärt söta.


Fyra månaderIdag är Milleplutt fyra månader. Jag tänkte göra en lista på färdigheter som förra gången.

Milton

 • Griper medvetet om leksaker, både med en hand och två händer
 • Har börjat vrida på saker han tar tag i
 • Leker helst med leksaker som låter
 • Lyfter och håller upp huvudet och överkroppen obesvärat uppe när han ligger på mage
 • Kan rulla från mage till rygg
 • "Håller ihop" i kroppen nu när man lyfter honom - huvudet stadigt, ben och armar faller inte isär (om han inte vill)
 • Blir glad när man sjunger (dessvärre, varken mor eller far har någon avundsvärd sångröst)

Från fyra månader brukar man rekommenderas att börja med smakportioner och gröt. Vi tänkte börja med potatis snart men har ingen brådska, det är bara mamma som viiiiiill! Lite lustigt i sammanhanget är att Milton fått sina d-droppar på sked sen han var fyra veckor gammal och hela tiden har vi fått truga för att han ska gapa när vi kommer med skeden. I fredags gapade han glatt när han såg skeden och har så gjort varje gång nu! Perfekt!


Weeeihooo!

Yes, äntligen lite nytt och fräscht här. Återstår bara att ta reda på hur jag får bort det där dumma strecket under headern. Sen finns det ju alltid mer att pyssla med. MEN NU VILL JAG SOVA!

090926

Sitter och äter min middag nu. Samma mat som jag åt till lunch igår. Och middag igår. Och lunch idag. Jag har tröttnat på köttfärssås nu... Å andra sidan hade det nog inte blivit någon mat i helgen om jag inte lyckats göra fem måltider av köttfärsen. Så det är bara att äta och se glad ut.

Glad var det sista jag var tidigare idag. Milton, som somnade en timme tidigare än vanligt igår vaknade vid åtta idag. Jag var svintrött, jag satt uppe pch påtade i Photoshop tills klockan var närmare ett inatt. Vi satte oss vid datorn och pysslade en stund innan Mille ville sova vidare. Jag tackade inte direkt nej till en stunds sömn så då gick vi båda och trynade två timmar.

När jag sen sätter mig här igen säger datorn att den inte har någon anslutning till nätverket. Sur som jag blev tänkte jag att det kanske hjälper att starta om datorn (har det någonsin gjort något bättre?) men då skulle datorn inte starta alls istället. Nu började paniken bryta fram. Varenda liten bild på Milton sen födseln ligger ju på datorn, ja till och med bilder på honom från innan hans födsel. Inte undansparade någonstans. Efter lite om och men så startade i alla fall datorn, nätverket ville dock inte vara med. För en gångs skull fick jag bra hjälp från Telia så efter lite muttrande var allt igång.

Dock känns ju datorn plötsligt som en fiende och inte som den familjemedlem vi behandlat honom som. Så jag packade in Mille och mig i bilen och så styrde vi kosan mot Haninge för att köpa lite skivor att bränna in alla bilder och filmer på. På vägen dit håller jag på att köra på en kvinna med en hund, kvinnan hade fått för sig att hon hade företräde över vägen mellan två åkrar på riksvägen. Tydligen öppnar man nya motorvägen idag (tjejerna i E.M.D. spelade tydligen på öppningen, haha!) och det var bilar ööööverallt. Och kvinnor med hundar som sagt.

Sen höll jag på att få tuppjuck på folk inne på Ica Maxi. Folk som stannar helt plötsligt och filosoferar där det inte finns någon omkörningsfil. Pensionärer med rullatorer som går i bredd med barnvagnar. JAG VILL FRAM! Men värst av allt är de där som ser att deras gigantiska kundvagn (ja, vagnarna på Maxi är ju enorma) är i vägen, de tittar liksom på en och sen på vagnen, sen på sin egna vagn och så får man en "haha din jävel, här kommer du inte fram"-blick innan de återgår till att läsa på baksidan av boken/peta på saftflaskorna.

Jag fick tag på mina skivor i alla fall.

Eftermiddagen och kvällen spenderade vi i soffan. Vi myste i flera timmar innan jag provade massera Milton lite enligt häftet som kom i veckan. Han verkade gilla det men det var nog mest för att jag pratade och pysslade med honom. Nu sover älsklingen och jag gör nog honom sällskap snart...


Vi fick ett bokpaket igår, Mille läser ena boken!


Dagens ungdom


Hört på Ica #1:
Nybliven tonårskille till Ica-tjej som plockar med tidningar: Ursäkta, kan ni bjuda på 4:-?
Ica-tjej till nybliven tonårskille: Vänta, jag ska kolla i kassan.

Huh? Inte frågar man om de kan blunda för fyra kronor? Man ska väl för fan bli glad om kassörskan rycker på axlarna och säger att det är ok även om man upptäcker att det fattas en femtioöring!?!?!! Och sättet han frågade på tydde på att det inte var första gången heller. Man slutar aldrig att förvånas.


Hört på Ica #2:
Kassörska till nyligen nämnda nyblivna tonåring eller någon av hans 3 polare i andra kassan: Vårda språket!
Nyblivna tonåringen till kassörskan i kassan bredvid:
Va?
Kassörskan: Vårda språket! Vi är faktiskt kvinnor som jobbar här. Sådär säger man inte. Vårda språket.
Nyblivna tonåringen: Va? Ok... Öh.. Förlåt*.

*= jag är inte säker på att han sa förlåt men jag tror det.

Jag hörde inte vad han sa men med tanke på "vi är faktiskt kvinnor som jobbar här" man kan väl räkna ut vad han sa. Bra att någon vågar säga ifrån! Dock tycker jag inte det har med saken att göra om det nu råkar vara kvinnor närvarande eller inte.


Nu byter vi ämne till något roligare. Har ni sett att Simon's cat finns i bokform nu? Det kan ju omöjligt vara lika kul som filmerna men säkert en rolig bok att bläddra i då och då. Klicka på bilden för att komma till en svensk försäljningssida.


Ett år av kärlek

Idag är det ett år sedan clear-blue testet visade +. Nu är vi alltså inne på 366 dagen i följd som tankarna gått till den lilla räkan i magen, som sedan blev Sprattel och tillsist vår fina lilla Milton, den där varma dagen i maj.

Först åtta månader av kärlek, spänning, förväntan och glädje. Nu fyra månader av kärlek, förundran och lycka.

Älskade lilla skrutt!STACKARS MIG!

När jag böjde mig ner och la Milton i babygymmet hörde jag, som om man skar i frigolit, riiiiiiiiiiitsch. Och vad hade jag då på mig som gick sönder? Bara mina favoritbyxor. De som jag nästan sitter vid tvättmaskinen och väntar på när de tvättas. Just DE gick sönder (just därför?).

 

Och de gick ändå sönder innan jag åt så mycket marängsviss (som dock höll på att bli enbart sviss eftersom jag heeeeelt glömde marängerna till sista lagret) att jag trodde jag skulle spy. Och jag klarar av en hel del efterrätt ska ni veta.


Färg

Sömntutan sover än. Jag försöker fundera ut vad jag ska äta i helgen. Av erfarenhet vet jag att jag inte är så bra på att laga mat när jag är ensam med skruttis. Jag förstår inte hur folk klarar av att göra ditt och datt med en liten hemma..? Nog för att han är nöjd med det mesta men efter 5-10 minuter har han tröttnat och vill göra något nytt.


Blogg+musik= en hit?

Jag har märkt att väldigt många nu för tiden har en musiksnutt (låt) på sin blogg. Ingen bakgrundsmusik utan en helt vanlig låt. Förmodligen bloggarens för stunden favoritlåt.

Hur har man tänkt då?

Är inte tanken att besökare ska läsa det man skriver i bloggen? Att lyssna på musik och läsa samtidigt är fullt möjligt men det blir fanimej så mycket lättare om det inte är musik på. Jag letar som ett djur efter stoppknappen men när jag tryckt av musiken har jag tröttnat, kanske har jag tröttnat för at det från början är en sån dum idé att ha musik på en blogg, och summan av det hela är att jag varken läst, lyssnat på musiken eller tittat på eventuella bilder. Bättre då med YT-klipp som man kan starta när man läst klart/OM man vill lyssna på musik.

090924

Har noll motivation idag. Men jag känner mig pigg i kroppen (förrutom att jag la mig på toooook för sent igår), nyser och hostar lite för syns skull bara... Mille, tja, han är som igår. Snorar ganska mycket och är nog aningens varm men jag tror att han också är på väg åt rätt håll.

Jag tänkte att vi skulle ut och gå en liten (liten) sväng idag så vi får lite frisk luft. För ungefär en timme sen haglade det, nu lyser solen...


Äpple

Som ni kanske minns tog jag upp problemet som uppstått på måndag där både Tomas och jag hade "läkartider" samtidigt. Idag ringde jag tandläkaren för att avboka tiden imorgon då jag är sjuk samt för att byta tid på måndag. Den trevliga kvinnan i luren gav mig en tid den 5:e oktober istället för tiden imorgon och, det bästa av allt, den 9:e december för tiden nästa vecka. Nog för att jag visste att det var ont om tider framöver men att vänta så länge kändes orimligt. Enda tiden som fanns kvar var den 6:e oktober, alltså dagen efter första tiden. Men som kvinnan i luren sa "du ska ju ta ut en tand den 5:e och då kan man ju vara lite öm efter." Jotack, men jag får helt enkelt lida en smula den där tisdagen.

När jag och Mille traskade omkring i huset märkte jag att han tittade längtande ut så jag la honom i vagnen under äppelträden, sen började jag plocka lite fina äpplen. Ett av äppelträden är så väldigt fint just nu, knallröda äpplen överallt! (det är för övrigt samma träd som blommade så fint i våras) Sedan kokade jag lite äppelmos enligt ett recept i bokn jag fick igår - med andra ord mos som Mille ska ha! Känns skönt att kunna erbjuda så ren och ekologisk produkt sen.

I helgen blir vi ensamma, puppy och jag. Tomas tar med sig sin dotter och åker upp till mamma/farmor. Undrar vad vi ska kunna hitta på här hemma då... Förhoppningsvis är vi lite kryare då i alla fall.


Visst ser han sjuk ut, stackarn!


Framstupa trött

Det värsta med att vara förkyld är att man inte kan (bör) sova i framstupa sidoläge - det bekvämaste som finns! Hela kudden och ansiktet blir då kladdigt av... ja ni vet.

Enligt fass där bilden är hämtad är mannen (kvinnan?) medvetslös. Ibland önskar jag att jag var så gott som medvetslös när jag sover så jag slipper vakna av minsta lilla ljud...


Tomas fick sova i gästsängen inatt, jag ville inte väcka den björn som sover (Mille) för att lägga honom tillrätta i sitt ide när han väl somnat (i min säng) för oj vad struligt det var igår kväll! Lillskrutten var så snorig så han hade svårt att andas med näsan och blev frustrerad över det.

 Hur som helst så har vi sovit bra inatt i alla fall. När skutt och jag gick upp upptäckte vi att barnafadern inte var kvar i huset, han hade dragit iväg för att uträtta lite ärenden. Så här sitter vi hungriga och ensamma och vet inte vad vi ska hitta på.

Mina temperaturer

I armhålan: 38,1

I lillens rumpa: 37,3

I köket: 23,9

I datarummet: 23

 

Jag kan nu tryggt gå och lägga mig.


Simon's cat


Ett litet paket

Idag låg det ett paket i brevlådan, det var första och andra Mosboken samt ett häfte om spädbarnsmassage. Milton blir ju fyra månader på söndag så det börjar bli dags för lite smakportioner. Det ska bli jättekul! Han har ju inte bangat på något än så länge - tutte, flaska, tutte med tuttskydd, starkt mintdoftande medel mot torsk som kladdas runt i munnen med tops - nej mat blir nog inga problem som helst.

Jag räknade ut att Mille blir 17 veckor imorgon och då borde ett utvecklingssprång vara på gång. Kanske därför han är lite kinkigare nu då. Enligt boken "Växa och upptäcka världen" kommer utvecklingssprånget runt vecka 19 men man kan märka av det några veckor före. I boken står det att sömnen rubbas lite så det är kanske förklaringen till att han haft svårt att komma till ro tidiga morgnar.

Just nu smuttar jag på en julmust som Tomas gav mig igår. Jag brukar inte fuska med must utan väntar till första advent men idag får jag ta varje tillfälle jag kan att dricka något. Och just julmusten stod lämpligt nog just i blickfånget när jag öppnade kylskåpet...


Ole dole doff

Ja nog har jag blivit förkyld allt och frågan är om inte Milton är på gång att bli lite sjuk han med. Han har varit lite kinkig de senaste timmarna, han som alltid är så nöjd annars! Håll tummarna för att vi klarar oss lindrigt nu... Det blir lite jobbigt när man har lätt feber, är trött och slut i kroppen och måste bära runt på en bebis som inte blir nöjd oavsett vad man hittar på. Å andra sidan har vi ju klarat oss väldigt bra på sjukfronten hittills måste jag säga. 

Vi har upptäckt ett litet problem kommande vecka. På måndag har jag tandläkartid 10:00 och Tomas har läkartid 10:30. Att jag tar med Milton till tandläkaren är ju inte riktigt något alternativ. En timme eller mer i babyskyddet vill han ju inte sitta men samtidigt känns det ju inte så lockande att släpa med honom till ett av Stockholms största sjukhus... Jag ska kolla om jag kan byta tid men det finns inte så mycket tider kvar, min tandläkare går hem med havandeskapspenning någon gång i oktober.

En brasa brinner i spisen som gör att det är extremt varmt i vardagsrummet (där jag än så länge avverkat 7 avsnitt Scrubs idag) så man klär av sig för att stå ut. I resten av huset är det kallt än så länge. Så här sitter jag och fryser.


Andas!

Äntligen sover lillfisen! Jag försökte få honom att sova i över en timme. Han hade ätit två gånger var ur båda tuttarna på två timmar, ville inte ha nappen, ville inte ligga still, pressade ner ansiktet i madrassen om och om. Spydde och pressade ner ansiktet igen innan jag hann torka upp. Tillslut gick jag iväg och hämtade något att dricka och satte mig här. Jag behövde komma bort en liten, liten stund helt enkelt. Men det blev väldigt tyst i sovrummet... Han lyckades alltså somna utan mig! Duktiga skrutten.

Jag älskar min lilla son så det värker, men det gör inget om han sover ibland.

Jag hade tänkt slänga ett öga på de svenska fruarna i Hollywood eftersom det blivit sånt liv om dem men nu känns det lite sent att hoppa in i avsnittet. Man får inte vara för bunden vid ett program med en liten, så enkelt är det. ;) I vardagsrummet är ett avsnitt av Scrubs pausat sen i eftermiddags. Det är väl dags att se klart på avsnittet och sen säga tack och godnatt. Jag är helt slut!


Medtrafikanter

Idag såg jag en eyz-bil på vägen hem! Andra bilen någonsin!

Herregud, jag är helt slut nu. Jag och Mille kom hem 16:30 ungefär efter att ha lämnat av Tomas på jobbet. Sen var det bara att plocka in prylar, mata bebis, plocka in mer prylar, äta inhandlade avokadosalladen, knata iväg till Ica för att handla det där man gör sig av med när man åker bort samt massor med färgglad frukt då jag också är på väg att bli förkyld nu! =(

Men alltså. Medtrafikanter. Vad ska man göra åt dem? När vi var på väg hem idag kör en idiot om oss när det på andra sidan av den  k o r t a  raksträckan dyker upp en mötande, nu är idioten med nosen i höjd med bilen framför oss. Just i den sekunden tror jag alla fyra bilar bromsade, sen bestämmer sig idioten för att han nog ska köra om bilen framför oss. Hade jag varit bilen som kom mötande hade jag varit topp tunnor galen. Nu orkade jag inte mer än sucka. I och för sig kan man ju inte annat än bromsa och möjligen vifta med det ståtliga fingret men ändå. Tänk om vi ändå hade varit den där civilaren som folk ibland tror att vi är, haha!

Sen kan vi ju passa på att ha lite hellysesvägledning såhär när dagarna blir kortare och kortare.

 • Slå på hellyset när du känner att det är dags för det.
 • Blända av DIREKT när du får möte, nästan oavsett hur långt bort mötet är (undantag kan nog göras på de där milslånga raksträckorna i Australien).
 • Blända gärna av strax före du får möte vid ett backkrön, lysena blir extra starka i backar.
 • Blända av när du ser framförvarande bil. Backspeglarna reflekterar faktiskt dina lysen! Vänta inte tills du är 50 meter bakom...

Sen är det ju faktiskt så att det är olagligt att köra med dimljus om det inte är dimmigt.

Ja, jag skulle helst se att det bara var jag som fick färdas på våra svenska vägar. ;)


Ich bin der Verkehrspolizei


Svampplockning och snor

Igår lyckades jag bryta av tumnageln när jag bar sadeln till stallet. Så jäkla klumpigt. Som tur var började det itne blöda i alla fall. Förut lyckades jag ha betydligt längre naglar när jag höll på med hästarna och red men råkade ytterst sällan ut för olyckor med dem...Det var riktigt mysigt att komma iväg på en ridtur. Lokie var så ivrig och glad när vi gick iväg så han till och med småtravade... Men säg den lycka som varar - när jag sedan började trava märkte jag att gubben markerade så då var det bara att vända hem. Jag som hade tänkt rida ett dressyrpass på åkrarna idag...

Han har det bra i alla fall, verkar riktigt nöjd med sin frigång! Egentligen har han det nog lite för bra för magen är ganska stor just nu... Funderar på om jag ska gå ut och frisera manen lite sen. Det är lika bra att hålla efter den, han gillar inte att bli ryckt och det är ju fult att klippa manen men jag har hittat en bra kombination som funkar.

På kvällen gick jag och Arne ut och plockade lite svamp, eller rättare sagt - jag plockade och Arne trampade ner dem... Mamma påstod att det varit för torrt och soligt för trattkantarellerna men jag trodde henne inte. Dessvärre får jag medge att hon hade rätt, de allra flesta hade gråa hattar och bruna stjälkar.

S&S kom aldrig igår då pappa blev riktigt förkyld under natten till lördagen, onödigt att komma med en liten skrutt då! Senare i eftermiddag ska jag, mamma, Milton och Tomas iväg till min kompis Pilchy, ska bli jättekul! Just nu lagar mamma mat - pannbiff med mina svampar i stuvning till.

Vi åker hem imorgon, Tomas åker direkt till jobbet där han har Lupon står så han kommer hem på natten. På så vis blir det ju lite mer helg. =)


Det blev en liten svamprunda idag också då jag inte visste om de där gråa krakarna var något att plocka. Det var de sa mamma så vi gick iväg en sväng när det var dags för Milton att sova. Mamma och Arne vaktade Mille.


090919

Solen skiner idag och det är höstigt kyligt. Jag tycker det är härligt!

När Mille sover eftermiddagsluren sticker jag ut på en ridtur på min tjocka häst! Tomas har åkt iväg för att fiska. På spisen står en gryta och puttrar, det blir mammas galet goda kyckling! Senare idag kommer S&S och har med sig sin lilla dotter (bara någon vecka yngre än Milton) och deras goa rottis. Hundarna ska få busa. En bra helg för Arne, mamma och pappas schäfer, som fullkomligt älskar Tomas och att busa med glada rottisar!

Såg förresten att Ben & Jerry kommit hit till buschen. Sweet.

Avfärd

Weeei, Tomas ringde just och sa att jag kan stoppa unge och mig själv i bilen på en gång, han fick gå tidigare (då han började tidigare idag). Så nu ska jag bara ta ut alla soppåsar, packa sen pyser vi.

Lindex

Hittade den här fina bodyn på Lindex! Men vad ska man ha till? Jag har ingen större lust att sätta byxor över dn söta björnen! På hemsidan (klicka på bilden) så finns en blå variant med en uggla, den hade jag också velat ha men såg ingen sådan i butiken...

Lindex Shop Online - Body

Köpte även den här, tänkte att den kunde vara lagom att sätta på när det är dags för bärselen utomhus. Var även på väg att köpa en tunn fleeceoverall men lät bli, det räcker nog med lager på lager tills det är så kallt att det är dags för tjockare grejer.

Lindex Shop Online - Cardigan

För övrigt sa E igår precis samma sak som jag tänkte på i tisdags - på Kappahl skulle man aldrig köpa kläder till sig själv men de har väldigt fina barnkläder! Lindex är lite mindre "wow" på barnkläderna men å andra sidan kan man själv hitta något plagg där, jag kom hem med en mysig kofta.

Lindex Shop Online - Cardigan


Åter vid ratten

Jahapp, jag börjar väl med igår så arbetar vi oss framåt!

Igår eftermiddag åkte alltså Milton och jag iväg till en kompis i Nynäs. Jag hade ju tänkt kika lite i butikerna innan men jag segade mig så innan vi skulle åka så vi hann inte. Det var iaf trevligt att träffa E och hennes härliga son på snart två år. Vi gick en promenad i det härliga vädret så Mille skulle få sova lite (vi var ju borta över långa eftermiddagsluren). Sen var klockan så mycket att det var dags att åka hem.

Väl hemma fixade jag middagen, då hade jag inte ätit mer än en smörgås och en smoothie till frukost samt en bulle hos E. Jag var fruktansvärt hungrig. Efter maten var Milton riktigt trött så jag nattade (omedvetet) honom. Jag trodde han skulle sova en halvtimme och sen vakna för att vara uppe nån timme till men han sov och sov och sov. Själv hade jag också lätt kunnat somna vid 20-tiden men Tomas (som för övrigt var betydligt bättre igår) och jag tittade på en film som jag ville se klart.

Någon gång efter 22 gick jag och la mig. Var så trött att jag inte hade koll på någonting. Men självklart kunde jag inte somna! Väckarklockan var ställd på 7:15, hade tandläkartid 8:15... Det är ju i alla fall en timme för tidigt!

Upp kom jag i alla fall på något mirakulöst sätt. Milton ville inte riktigt somna om efter maten kring 3 så det var en jobbig natt...

Det gick bra hos tandläkaren, de fick ordning på färgen på framtänderna och hade sen lite tid över så de fixade två hål så vi kunde stryka en av de resterande tiderna! Två gånger kvar. Efteråt gick jag och åt frukost på ett café medans jag väntade på att klockan skulle bli 10 så affärerna öppnade. Hittade lite fina kläder till Mille som nu tumlar runt i tvättmaskinen, snart redo att användas!

Ikväll plockar jag och Milton upp Tomas på hans jobb sen åker vi hem till mamma och pappa. Jag ska träffa lite kompisar under helgen och förhoppningsvis rida lite!

ZzzzzZzzZz

Fy vad jag är trött. Tomas sov (sover) i gästsängen inatt för att inte väcka Milton och mig vid nysattacker. Jag tänkte att det skulle bli skönt att slippa flytta över Milton till spjälsängen efter matning alternativt trängas med honom i min sänghalva. Men det visade sig att Tomas sänghalva, där jag sov inatt, inte alls är lika skön som min. Plus att jag fick sova med duntäcke - helt hysteriskt varmt!

Milton vaknade och tyckte att vi skulle gå upp nio, underbart när man kom i säng halv två... (skruttis sov sen 22)

I eftermiddag ska Milton och jag iväg till en kompis. Jag fick låna gravidbyxor av henne förut och det har inte blivit av att lämna dem tidigare men nu behöver hon dem själv! =) Jag tänkte passa på att gå in på Lindex och kolla efter fler bodys. Jag kom på att jag bara köpte tre i förrgår och bodysar går åt i detta hushåll med en liten kräkis som Mille. Hoppas de har fina kläder på Lindex, tycker deras kläder är så lika varandra och har tröttnat lite...

Hm, nu håller torskungen på att somna med kräktrasan för ansiktet. Vi ska nog dyka ner i sängen en stund till då!

Ingefära, en ny upplevelse

Tomas kom hem strax efter 18 idag. Han var så himla dålig så det var ingen idé att fortsätta jobba. Jag gick iväg till Ica och handlade lite c-vitaminer i form av frukt och gjorde en tillfriskningssmoothie nu på kvällen. Köpte även ingefära för första gången i mitt liv och det var ju en upplevelse.

Jag bröt av en "arm" på ingefäran och luktade. Jodå, den luktade ju gott tyckte både Tomas och jag. "Man bör nog skala den va?" och ja, det kom vi fram till att det nog var bäst. Sen började jag riva ner ingefäran i mixern (det visste jag att man skulle göra!). Efter en stund kommer jag på att jag ska provsmaka och försöker bita av några luddiga fibrer. Det stannade inte länge i munnen. Hur kan något som luktar så oskyldigt vara så djävulskt starkt?

Det blev inget mer ingefära i smoothien och det blev en stark rackare ändå (det hade nog inte blivit ät/drickbart om jag rivit ner hela biten jag bröt loss). Nu förväntar jag mig att Tomas är frisk när vi vaknar imorgon och jag, jag lär väl inte bli förkyld på ett år i alla fall!

Styrketräning


Prima ballerina

Sonen sover, ute regnar det, sambon håller på att bli förkyld (eller har han, ve och fasa, dragit på sig den nya it-sjukdomen?). Vad gör då jag? Inte ett skit. Vad har jag att göra? Massor. Jag behöver inte ens lämna rummet för att hitta saker att göra. Så är det!

Laddade hem en gratis provapå-variant av Adobe Illustrator. Men jag blir GALEN. Jag begriper inte ett skit! Jag som klarat mig ganska bra här i datalivet av att klicka mig fram till saker, det funkar inte nu. Buhu!

Känner mig rastlös men vet inte vad som är fel. Tycker Mille kan vakna nu så vi (han) kan leka på golvet.


Dagens outfit #2


Body - Kappahl, jeansleggins - HM, strumpor - HM, kräklapp - Name It

Självklart 100% nyshoppade kläder!


Kry

På tal om ingenting så tycks jag ju ha klarat av den senaste bastun utan att duka under. Så nu kommer jag nog våga basta lite oftare...

Jag plockade ihop lite äpplen från äppelträden och åkte ut till stallet och lämnade dem där. Bättre att hästarna får dem än att de ska ruttna på komposten. Jag har dock blivit lite inspirerad av Jenny att göra äppelmos och frysa in till Milton. Snart ska vi ju börja med smakportioner. Visserligen dröjer det väl ett tag till innan han får smaka på frukt men i frysen tar det ju inte skada.

Hade tänkt köra ut till en grusväg som jag brukade rida på och gå en vända där efter stallbesöket men klockan blev så mycket så det blev ingen promenad. Jag la Milton för att sova när vi kom hem, han somnade för ca 30 minuter sedan. En timme tidigare än vanligt men nu vid 21 ska jag titta på The Mentalist så då är det ju skönt om han sover gott. Missade avsnittet förra veckan för att det var läggdags...

Och nu börjar det väl bli dags att runda av här och ta plats i soffan! Auf wiedersehen

Ett inlägg till någon speciell

Fick frågan om hur jag gör min guacamole av en person som betyder väldigt mycket för mig. Så här har du receptet. Lägger in en låt du gillar så sätt igång den, ta fram papper och penna ur din skrivbordslåda och börja skriva av!


Guacamole
Du behöver:

 • 2 mogna avokado
 • 2 pressade eller hackade klyftor vitlök
 • saft från en lime
 • 1 dl lättcreme fraiche
 • 3 krm salt
 • ½ urkärnad, grovt hackad tomat
 • hackad chili efter smak (jag brukar börja med 2-2½ cm, glöm inte att ta bort fröna först)


  Gör såhär:
  Mosa avokadon i en skål, tillsätt resterande ingredienser. Passar bra till grönsaks/chips-dipp, till grillat kött och tacos.


Name It

Vi är nyss hemkomna från Haninge där det shoppades bebiskläder och volvobromsar (jag stod för de roliga inköpen). Lyckades även köpa ett par jeansleggins till mig själv, hur fånig jag än må se ut i dem. Nu väntar vi på att maten ska bli klar.

Hur som helst, har du ett barn i storlek 50-62 så skynda till Name It, de har en supersöt serie just nu! Jag hittade en pyjamas och kräk/dreggellappar med motivet men blev grymt besviken när jag insåg att bodys och byxor inte var större än 62. =(

När jag lade upp Milton på skrivbordet så vi kunde amma sparkade han ner musen i golvet. Jag jagade rätt på batteriluckan och musen verkade funka som den ska. Men! Vänsterklicken tar himla dåligt... Så klantigt av mig att inte lägga upp musen högre...
Mössan hade jag ju jättegärna velat ha men de fanns också bara i lite för små storlekar...Skrivbordsamning


Gaaah, jag får inte till mittcentreringen!


Dåligt samvete

Usch, idag känner jag mig som en dålig mamma. Har inte haft något tålamod så när Milton av någon anledning inte var helt nöjd på eftermiddagen blev jag bara stressad och ville bara därifrån. Tillsist vart han nöjd och sen dess har han varit så go och varit nöjd med att ligga och titta på mig. Då kommer ju det dåliga samvetet krypande...

Hans torsk är för övrigt tillbaka i full styrka. Jag har väl missat lite att stryka på antibiotikan i munnen på honom. Det är inte så lätt alla gånger, den ska strykas på fyra gånger om dagen, helst efter maten. De allra flesta gånger han äter så sover han efter. Kommer jag och petar in en tops i munnen på honom tror jag INTE att han fortsätter sova.

Nu suger han på min överarm. Dags att fixa skrutt för kvällen. Nya tag imorgon, då med en utvilad mamma får vi hoppas!


Liten växer

Bvc i förmiddags! Milton är nu, som 3½ månad, 6585 gram tung och 64 cm lång! Han följer sina kurvor bra. När barnmorskan frågade om vi upptäckt några nya fördigheter fick jag klia mig i hårbotten en god stund innan jag kom på att han ju vänt sig från mage till rygg.

Han somnade tidigt nu i eftermiddags, jag är bra sugen på att göra honom sällskap men det är lika bra att stå över så kanske jag somnar i hyfsad tid ikväll.

Min tandläkartid imorgon blev framflyttad en vecka eftersom tandläkaren är sjuk. Måtte tandvärken för deras skull hålla sig borta, annars blir jag nog inte så glad på dem...Milton i detta nuBastuns förbannelse

Sedan 26/5 har jag bastat två gånger. Efter bastun den 26:e maj fick jag ont i magen till och från, några timmar senare gick vattnet och Milton föddes. Andra gången jag satt i bastun var den 2/8. Natten efter fick jag 40-gradig feber och två dagar senare sprack blindtarmen. Där har ni anledningen till att jag inte bastat mer...

Idag tog jag mod till mig och satt en stund i bastun, det var jätteskönt men nu undrar man ju lite smått vad som kommer drabba mig. Jag tror på svininfluensan. Återstår att se om det vilar någon bastförbannelse över mig.

Fixade lite med mammas blogg efter önskemål. Är sugen på att bygga om här...

Nu är det dags för nattning av Mille, sen blir det Scrubs tills ögonlocken faller ner!


090913

Efter en trevlig kväll som avslutades vid ett-tiden sov vi alla ganska bra. Jag kände dock att det var på sin plats att Tomas och jag var uppe när våra två gäster kände för att gå upp så vi var påklädda och igång vid tio-tiden i förmiddags. Nätter med Milton är inte på något sätt jobbiga men det tar ju på en att behöva vakna för att mata ett par gånger och eventuellt lägga honom i spjälsängen.

Nu under eftermiddagen kom jag mig äntligen för att teckna lite igen. Det var kul och det är ju lite som att cykla - har man väl fått in tekniken så kommer den fram rätt fort trots längre uppehåll. Hoppas bara att jag hittar (och tar mig!) tid att fortsätta!

Jag ska hjälpa min kära mamma att fixa sin blogg, jag är lite småsugen på att ändra min egen men samtidigt är jag nöjd med den som den är. Erbjöd mig kvickt att hjälpa mamma så jag får pilla lite i alla fall. =)

Idag har det regnat en skvätt, första gången på ganska länge. Igår var det höstigt hela dagen. Kallt och friskt.

Ett tag fick jag för mig att Milton slutat prata lika mycket som förut. När jag lagt mig vid honom för att ha en pratstund så slutar han ganska snart och så. Men nu har jag insett att han ju faktiskt pratar oftare, samtalar med en på ett helt annat sätt. Vid blöjbyte, när man bär på honom, i babysittern, i babysittern under fiskarna (de är tydligen ganska trevliga samtalspartners).


Minigolf

I eftermiddags åkte vi till hamnen och spelade minigolf. Det gick sådär för mig som inte såg någonting och fick spela med en hand men ryggen, som kan klaga ibland, gjorde inte ont alls. Nu har vi grillat, efterrätten i form av en variant av cheesecake och pannacotta står i kylen och ska snart ätas upp. Kräftor har vi också laddat med. Ingen går hungrig ikväll i alla fall...


Snålt med hole in ones...Kanadick som söker nytt sällskap


Men det ville inte änderna.


Milton vaktar grillen


Seg förmiddag

Varför är man så himla seg ibland? Jag vaknade för två timmar sen ungefär, låg kvar i sängen i en timme, sen kom Tomas och serverade frukost på sängen. Brorsan med dotter åkte för ungefär en timme sen, det tar väl två timmar hit, och jag skulle nog behöva städa lite innan de kommer men helt plötsligt har jag hundra ärenden att göra här på nätet. (ja, blogg är ju livsviktigt... NOT!)

Ska nog börja med att öppna några dörrar i huset, vi behöver vädra ur lite bacillusker, Tomas dotter är tvärförkyld...

Solen lyser, ha en bra dag allesammans!

Update

Det blev en manduca i eftermiddags. Mille satt bra i den (fast han är mitt emellan att passa i bebisinsatsen och sitta utan) och den kändes helt ok att bära med. Jag tror faktiskt att jag tycker Ergon jag provade förra veckan var skönare men vi ska ju båda trivas! Jag är nöjd.

Ikväll har vi myst med ostbågar, chips och Ice Age, ettan. Jag minns fortfarande första gången jag såg filmen, det var med "Pilchy" hemma hos henne. Vi skrattade så tårarna rann redan i inledningen. ♥

Nu ska vi fortsätta mysa i soffan, jag hoppas Tomas vill kolla vidare på Scrubs, det blir en perfekt avrundning av dagen!


Glömde min favoritbild från igår. Nog trivs jag bättre i skogen än till sjöss...


Fredagsfunderingar

Vi råkade försova oss lite idag men det är helt och hållet Miltons fel. Han brukar vakna och inte vilja somna om i lagom tid. Idag vaknade han 11 och väckte oss.

Jag har fortfarande ont efter bedövningen i onsdags. Om jag rynkar på näsan gör det ont (i näsan). Ska det verkligen vara så? Det känns i alla fall jättemärkligt med lagningen på framtänderna/framtanden. Förut har jag ju haft ett stort "lufthål" som jag kunnat blåsa luft mellan och har lagt mig till med diverse ljudeffektervid passande situationer. Nu får jag inte igenom minsta lilla luft och det känns som det fastnat något skitjobbigt mellan tänderna. Det kommer ta tid att vänja sig vid det här...

Igår kväll filmade jag Milton en liten stund. När vi sen tittade på det så slog det mig hur galen jag låter när vi leker. Hoppas han inte får men för livet stackarn.

I eftermiddag ska vi ju åka och kolla på bärselar, måtte det finnas någon som passar oss! Det verkar som att vi får åka i varsin bil Tomas och jag (han är ute och åker nu). Jippie, jag som älskar tokholmstrafiken. =/

Imorgon kommer min bror och hans dotter, undrar vad vi kan tänkas hitta på, det står lite still i huvudet...Mille och hans bundis


The baby and the sea

Orkar inte skriva så mycket men vi hade en härlig eftermiddag/kväll. Det var lite klurigt att få de där bilderna jag hade tänkt mig, barnvagnen går visst inte fram överallt..?

Nu...

... ska Mille och jag dra iväg med bilen och barnvagnen.

Återkommer typ imorgon när jag återhämtat mig. Jag kommer ångra mig om en halvtimme men det skiter jag i. Med lite tur får jag några fina bilder också.

Tredje kärleken

Min häst är ingen vanlig häst. Lär man känna honom är det svårt att släppa honom, det vet vi alla som genomgått en separation från honom. Kan tyckas att man alltid säger så när man lärt känna en individ och det stämmer väl till viss del. Men det är skillnad.

Min älskade fux inköptes sommaren 2001. Vi hade fem underbara år tillsammans innan jag 2006 lånade ut honom på foder för att kunna koncentrera mig på skolan. Han hamnade hos en alldeles fantastisk fodervärd och jag var aldrig orolig över hur han hade det men jag tänkte på honom ofta, ofta. Tomas fick trösta mig otaliga gånger då jag grät för att jag saknade honom så fruktansvärt.

Vid årsskiftet 07/08 hade jag jobb så det räckte till försörjning av häst. Fodervärdskontraktet sades upp och i april -08 flyttade han från Dalarna till Stockholm. Och det var så skönt att äntligen få ge kärlekt till honom istället för att bara längta och sakna.

Sen blev jag oplanerat men glädjande nog gravid. I mitten på december sa kroppen stopp, det gick bara inte att rida mer. Jag hittade en supergo tjej i stallet som red och skötte min kära häst två dagar i veckan. I april flyttade han hem till mamma och pappa. Jag känner att jag inte har tiden för honom och här i Stockholm kan jag inte erbjuda honom det liv jag vill att han ska få ha. Vi har planerat så långt som till nästa sommar. Han övervintrar hos mamma och pappa som är så underbara och tar hand om honom på bästa sätt. Vad som händer sen får vi se...

Jag saknar att inte ha honom hos mig, att kunna mysa med min goa gubbe men jag vet att han mår som en prins, och det gör det hela lite enklare! ♥Trött fis

Ett klipp på en inte allt för gammal Milton. Han var lite trött.


OBS


Vit, gulare, gulast

Jag skulle aldrig sagt något om rutinerna igår... Igår sov Milton endast en timme på eftermiddagen och idag vaknade han efter 40 minuter. Jag fick honom att somna om men det krävdes tre "sövningar" innan han sov vidare på riktigt. Hoppas han tänker sova en timme till så jag hinner ha lite egentid, sen ska vi busa. Han har blivit jättestark i benen nu, "ställer" man honom så står han på egen styra, man behöver bara hålla balansen åt honom!

Idag är jag så jäkla trött trots att jag tyckte att jag fick sova bra inatt. Varje kväll tänker jag att "idag ska jag minsann lägga mig tidigt!" och jämt slutar det med att jag lägger mig ca 3 timmar senare än planerat. Idag orkar jag nog inte så länge dock.

Det gick i alla fall bra hos tandläkaren. Eller det gjorde det ju egentligen inte, de tog fel färg på fyllningen så tänderna är gulare där lagningen är än min riktiga tand. Eftersom det var framtänderna som fixades idag så är ju det ganska viktigt. Fick en ny tid nästa fredag för att göra om lagningarna. Suck. Förresten har jag inte framtänder längre utan singular - en framtand, hehe. Det jag syftade på i inledningen av stycket var att jag hade byxor på mig, bilnycklarna med mig och det gjorde inte speciellt ont. Bara när de skulle sätta bedövningen. En ofrivillig tår letade sig ur ena ögonvrån, fast den berodde nog mest på att jag knep så med ögonen. Tydligen är det en av de värsta bedövningarna, jag förstår varför. Jag höll på att gå fel och hamna på beroendecenter men lyckades byta färdriktning och hamna på rätt plats.

"Hej jag heter Evelyn och är beroende av socker."


Bar rumpa

Inatt drömde jag att jag var sen iväg till tandläkaren. När jag parkerat bilen och började gå mot mottagningen upptäckte jag att jag glömt ta på mig byxor. Och när jag upptäckte det undrade jag var jag gjort av bilnycklarna eftersom jag alltid lägger dem i byxfickan. Kom då på att nycklarna nog satt kvar i tändningslåset men då fanns ingen tid att vända och hämta dem.

Så nu har jag försäkrat mig om att byxorna är på. Håll tummarna för att jag inte glömmer nycklarna i bilen...

Middagstips?

Vi är fruktansvärt dåliga på att laga kreativa måltider Tomas och jag. Bacon har räddat oss allt för många gånger. En period fick vi ett ryck och planerade maten en vecka framåt och handlade in allt som behövdes till och det var underbart! Men sen tog matidéerna slut och vi var tillbaka i de gamla spåren där vi frågar varandra vad det blir till lunch en halvtimme innan det är dags att äta... Det är till och med så illa att vi "glömmer bort" enkla men vanliga måltider som spagetti och köttfärssås, korvstroganoff och, ok det kanske inte är mat men, fiskpinnar.

Så om någon känner sig manad att tipsa om olika maträtter, spelar ingen roll hur simpla eller delikata de är, så blir ingen gladare än jag!


Lemongrass

Det är så skönt för nu känns det som att vi har fått ordning på vardagen och Mille har fått fungerande sovrutiner.

Vi går upp mellan 9.30 och 10.30 allt som oftast. Sen sover han 20-30 minuter någon gång efter 12. Strax efter 15 är det dags för mat och stora dagssömnen, oftast sover han runt 2-2½ timmar. Ibland sover han en liten stund, kanske 15-20 minuter runt 18-tiden innan det är dags för nattning kring 21. Vaknar oftast två gånger på natten för mat.

Dessa sovrutiner passar mig bra också. Det enda problemet är väl att våra promenader, som vi brukar ta efter långa sovpasset, blir lite sena sen när det blir mörkt tidigare. Kanske får vi förlägga promenaden till förmiddagarna men då kommer det känns som Tomas och jag aldrig hinner umgås...

Jag bokade just tid för utprovning av bärsele. På fredag passade det för oss allihop men usch, jag vill inte vänta så länge!!!! =) Har spanat lite på olika manducor, om det nu blir en sån, och jag gillar den gul/gröna. Gult är ju liksom aldrig fel.


Imorgon ska jag till tandläkaren för att påbörja Operation Fin Käft. Tror inte det kommer göra så vansinnigt ont imorgon. Återkom i slutet på månaden när jag varit där på nästa besök så ska vi nog se på smärtor när visdomstanden plockats ut... I can't wait.


Lika som bärNågon mer som ser likheterna med dessa fagra herrar? ;)


Efter d-dropparna...


Miljöbov

Min Scrubs-box hade kommit till Ica redan i fredags (hur snabbt jobbar de egentligen?), idag fick jag avin så jag trampade glatt till Ica för att hämta ut paketet. Ett tag trodde jag att Icatanten gav mig fel paket för det jag fick var jättestort. Sen hörde jag hur det skramlade där inuti och insåg att de på Ginza helt enkelt ligger hopplöst efter i miljöarbetet. Dvd-boxen tog upp ca en fjärdedel av kartongen...

Aja, gissa var man kommer hitta mig och Milleman framöver..? Nerklubbade i soffan såklart. Ikväll med en liten brasa sprakande också, tydligen var det kallt inne enligt herrn i huset.


Förringa aldrig en kräka

Vi har fått tid hos bvc idag klockan 11 för att få någon salva som ska hjälpa oss bli kvitt svamp och torsk (blir det en god middag tro?). Skulle behöva duscha men en viss pigg liten bebis och en viss trött, till och med sovande, fader gör det hela lite svårt. Jag får nog ta till den oskyldiga varianten där man snällt och fint lägger den glada bebisen på pappans mage, springer därifrån sen hör man "åååhoow" och så kommer de båda farandes när den lilla glada bebisen har spytt på pappa.

Funkar lika bra varje gång.

Exit

Igår kväll såg vi filmen Exit. Jag hade helt missat den. Riktigt bra och spännande för att vara en svensk film, även om vissa effekter var på gränsen till löjliga. Men men, har du inte sett den så se till att göra det! Har du problem med hörseln bör du dock stå över. Dialogerna var väldigt tysta så vi skruvade upp så vi skulle höra över morots-och-dipp-tuggandet och så, PAAAANG, skjöt de med en pistol så väggarna skakade i vårt lilla hus.Länna didn't make me happy

Natten till igår kom min överjävliga tandvärk tillbaka, jättekul. Sov inte speciellt bra med andra ord. Dock hade jag bestämt att vi skulle till Babyproffsen för att köpa amningsskydd/amningsnapp och testa deras bärselar så vi gick upp i, för oss, vettig tid nån gång efter tio.

De hade bara två olika bärselar på Babyproffsen, dels den som jag spanat in sen länge och sen BabyBjörn, som jag sedan lika länge vetat att jag inte vill ha. Ergon, den första, kändes skön att bära i men Mille satt visst inte så bra. I BBn satt han bättre men jag tyckte det tyngde över axlarna på en gång. Vi fick då tipset att åka till ett ställe i Sätra (var nu det är tänkte jag men Tomas, den levande gpsen, visste ju såklart). Så vi får väl åka dit och hoppas på att vi hittar någon modell som passar både mig och Milton. Där har de Manduca såg jag och den är ju extremt populär.

Amningsskydden har hjälpt i alla fall, nu skriker jag inte rakt ut så fort kraken ska börja äta. Men de funkar dåligt på så vis att all mjölk inte kommer ut, på den minst skadade bröstet har jag efter en stund tagit bort skyddet och då rinner det på som vanligt.

Igår köpte jag ett regnställ också. Hurra! No more undanflykter!


Lilla Slash

Vad tycker ni om min lilla signaturgubbe? Han heter Slash och får vara här ett tag tills jag kommit på nåt bättre...

!

Skitkväll!


Jaha, jag ska väl försöka vara lite mer verbal nu då... 

Sov riktigt ruttet inatt, trots att jag var jättetrött somnade jag inte förrän 1½ timme efter att jag lagt mig. När så förmiddagen kom fick Tomas gå upp när Milton tröttnat på att sova - det är en av fördelarna med att ha en sambo som jobbar ständig eftermiddag. Sen sov jag väl iaf en halvtimme till.

När jag sen ammade upptäckte jag varför det gör så djävulskt ont, det är inte stackars Mille som suger fel utan en svampinfektion som blivit lite aggressiv. Så nu ska bröstvårtorna luftas (...) och smörjas med mjölk. Om det är något som är värre än när han suger så är det att pressa fram mjölk för att smörja. Weeeei. =/ Imorgon petar vi i oss frukost sen bär det av mot närmsta babybutik för att inhandla amningsnapp som skydd!

Annars så har det väl egentligen varit en bra dag. Skruttis har lekt med sina gosedjur, vi har fånat oss i videokameran (han gillar att kolla på filmer med sig själv i kameran) och jag har pysslat med lite bilder. Några kommer här, dagsfärska! Skit i att bilderna inte matchar varandra, jag kände för variation. ;)

Efter natten är jag helt slut, ska nog gå och sova snart... Vilken fredag.

Uppdaterad 21:53

Suddig i kanten

Nyss stod jag i valet mellan en skål med glass eller en grov smörgås med mosad avocado. Valet föll på det senare. Ett steg i rätt riktning, ellerhur? Att jag till smörgåsen drack ett glas o'boy får man försöka blunda för. =) Men, det bästa med det hela var att kroppen sa "smörgås" när hjärnan, som var lite trött efter att ha nattat en glad skitunge i 50 minuter, tyckte att vi (jag) skulle ta glass. Annars brukar det väl vara tvärtom? I alla fall i min kropp.

Annars finns det inte så mycket att säga om idag... Träffade en gammal arbetskollega (vilket vuxet ord förresten, speciellt med "gammal" före, och så värst gammal är hon inte heller) vid Ica idag. Hon är också mammaledig men jobbar några pass då och då, fast på ett annat ställe än där vi båda jobbade förut. Jag kom fram till att vi nog är väldigt lika i vår arbetsmoral. Skönt att ha en jämnlike.

Badade förresten badkrukan imorse och det gick jättebra! Jag tror till och med att han log på slutet.


Ingen badkruka


Kanin

Titta så fina kaniner att ha små bomullstussar i! Synd att jag inte använder bomullstussar! Från Rum Interiör


Klagomuren

Förra veckan sov Mille jättebra. Somnade någon gång mellan 21-22 och sov till ca 9:30. Med två eller tre matningar från klockan fyra och framåt. Den här veckan somnar han vid samma tid, vaknar och är hungrig allt mellan klockan ett och fyra. Sover sen hos mig och är hungrig igen runt sex-snåret. Sen börjar pinan.

Han suger och suger utan att äta, han mer eller mindre sover. Jag har inte haft ont av amningen alls under dessa tre månader men nu börjar det svida ordentligt. Petar jag in nappen tar han den men jomlar liksom ut den heeela tiden. Då blir han lite sur och ligger och sparkar mig i magen och fäktar med armarna mot halsen/ansiktet på mig. Jag petar in nappen - som åker ur igen efter 15 sekunder. Såhär håller vi på i kanske en halvtimme innan han tillsist somnar och sover kanske en halvtimme innan det upprepas igen.

JAG VILL HA TILLBAKA MIN FRIDFULLT SOVANDE BEBIS!


Youtubes frestelser

Gaaaaah, saknar min gamla dator med all musik. Datorn som packade ihop för många månader sen nu. Hårddiskarna är nog oförstörda men varken jag eller Tomas har kunskap (eller mod) att försöka flytta dem till den här datorn.

Foo Fighters, Audioslave, Creed, Live, Alter Bridge, Korn, Finger Eleven, Sevendust och många många fler...

 
När vi kopplade in baslådan i bilen hade vi en skiva med Korn som snurrade frenetiskt. Det dunkade förjävla skönt i bilen... Tyvärr får inte baslådan plats i dagens läge med barnvagn. Å andra sidan skulle vi ju inte kunna dra på lika mycket med lillskrutten i heller. Men precis som jag saknar min gamla dator med musiken saknar jag när jag sitter i bilen att kunna dra på volymen så mycket öronen pallar och bara känna basen ta över. Puuuuurr!


Scruuuuubs!

Råkade just beställa hem säsong 1-5 av Scrubs. Jag hade dubbelt så mycket på kontot mot vad jag trodde. Hehe. Nejdå, jag har satt undan några tusen på sparkontot och boxen var inte speciellt dyr så det får den vara värd. Mille tycer om när vi sitter i soffan och myser, tyvärr är det ju aldrig nåt bra på tv. J.D, Turk och gänget kommer göra att vi spenderar många timmar i soffan!

Jag har varit trött hela dagen idag med. Har inte haft nåt att skriva om heller, jag som hade massa tankar i huvudet så sent som igår.


Mammut


Ikväll har jag haft en kinkig liten kille. Han ville inte somna i sängen när jag ammade, vilket annars brukar funka när han är trött. Satte då honom i babysittern här vid datorn för att "gunga" honom till sömn - funkade inte heller. En timme senare provade vi sängen+mat igen och äntligen slocknade han. Fast det är lite för tidigt för nattsömnen så jag får väl ta upp honom om en liten stund...

I övrigt har han haft en bra dag idag. Som jag skrev (eller snarade visade) så sträckte han plötsligt benet rakt upp och stirrade på det och har upprepat detta under dagen. Sen upptäckte vi båda hur kul det är att ställa Milton i knät,  låta han sjunka ihop och lyfta upp igen. Vi höll på att kikna av skratt båda två, hehe.

Igår hyrde jag Mammut, en film av Lukas Moodysson. Mille hade svårt att somna igår med så tillslut blev klockan så mycket att jag struntade i att titta på filmen igår. Istället fick jag delvis sällskap av Tomas när jag tittade på den idag men den var nog för "tråkig" för hans del. Jag tyckte filmen var bra, som vanligt skildrar Moodysson tragiska livsöden som det är jobbigt (men nyttigt) att bli påmind om att de existerar...

Vet inte vad som är fel men jag är galet trött just nu. Gick och la mig inte allt för sent och sov bort i princip hela förmiddagen. Skulle kunna gå och lägga mig för natten nu men ska kolla på tv klockan 21. Var ju trött hela dagen igår också. Hoppas det vänder!

Nu ska jag värma på min "matlåda" med gös, potatis och spenat. Auf weiderhören!


Skuggor

Helt otroligt!!!


My foot


Kolla - en fot! Dagens upptäckt.


RSS 2.0