Rubrik

Näe, jag är alldeles för trött för att orka åka någonstans idag. Efter lunchen gick jag och la mig hos Milton (som sov i fyra timmar), det var skönt att sova en stund.

Funderar på om jag ska hyra någon film till kvällen, passa på att ta nån sån där film som Tomas inte gillar som jag aldrig får se. Eller så blir det ingen film.

Det ser ut som att det ska börja regna när som helst men man kanske skulle se till att gå en promenad ändå, jag får väl se till att vi inte är så långt hemifrån utifall. Jag måste verkligen köpa en regnjacka...


A(H1N1)

Hemma efter tandläkarbesök! Fyra besök hos tandläkaren kommer det att bli, ujujuj. Det blir ju inte billigt direkt men summan blir ungefär det jag trodde, skönt att det inte drog över... Är alldeles slamsig i munnen efter den där brickan de sätter i munnen när röntgenbilder tas. Tror den var lite för stor för min mun. =(

Jag funderar på om jag ska packa in sonen i bilen och åka till Babyproffsen i eftermiddag. Fick pengar till en bärsele av mamma och pappa. Idag är jag redan sminkad så det är väl bara att passa på, haha. Jag sminkar mig nästan aldrig nu för tiden... Funderar på att färga ögonfransarna men det verkar lite bökigt.

Jag fick även lite pengar att "göra vad jag vill" för, så jag funderar på att lägga dem på kläder, det skulle behövas. Å andra sidan känns det olustigt att gå med Milton bland massa människor, som i gallerior. Jag är inte orolig i vardagen men den dumma svininfluensan verkar så obehaglig. Och onödig. Samtidigt känns det fånigt att begränsas så av den. Och om jag är orolig redan nu, vad ska jag göra sen då, när den spridit ännu mer? Bosätta mig i mamma och pappas jordkällare?

Nej nu är jag hungrig. Stekt grillkorv med bröd innan brödet möglar på momangen!

Tomato

Igår hade vi huset fullt och det var jättetrevligt! Först åt vi princesstårta och senare tändes grillen. Tur med vädret hade vi så vi dukade upp i trädgården så alla 13 gäster kunde äta tillsammans. Milton hälsade på många famnar, han fick också två presenter, en jättegosig kanin och en "snöglob" med plats för eget foto inuti! Kraken fick inte ro att sova några längre stunder så när natten väl kom sov han åtta timmar i följd...Jag fiskade upp en bunnytomat ur tomatpåsen

Idag har vi bara tagit det lugnt, det behövdes efter helgen. Imorgon ska jag till tandläkaren. Vi får se vad de säger och vad de tror en uppfräschning i munnen kan gå på...

Två nya världsrekordNästa unge får nog heta Totilas. Un.Fucking.Believable!
Hungrig?

Uff, jag behöver en liten paus i städandet.

Alltså karlar, hur tänker de ibland? Igår köpte vi fyra stora fläskytterfiléer på Ica då det var bra pris på dem. Idag när jag letade efter skinkpaketet i kylen såg jag att Tomas lagt in en av filéerna i kylen - inget fel i det i och med att vi ska grilla med gästerna imorgon men då kom jag på hur fort han blev klar med uppackningen av varorna igår. Frågade hur han fryst in de andra filéerna och jo, som jag befarade - hela förpackningar. Hur ofta äter två personer 800g kött vid en måltid? Inte allt för ofta...

Som tonåring kom jag fram till att 22 - det är nog den absolut bästa åldern. Det senaste året har varit helt fantastiskt så jag hade nog inte helt fel även om det senaste året inte alls har varit som jag föreställde mig det som tonåring. Men jag skulle absolut inte vilja ha det annorlunda!

Som 22-åring blev jag gravid, köpte hus och, rimligt nog, fick barn. Nu har jag resten av livet kvar!

Tillbaka till klädhögen och senare diskbänken då..

Hurra hurra...... på min födelseda'. Idag är det 23 år sedan jag ilsken lades på mammas mage för första gången. Det har varit 23 väldigt bra år. Idag kommer mamma och pappa + hund, Tomas dotter och föräldrar. Det ska bli kul och jag lär somna på momangen när jag lägger mig ikväll. Speciellt med tanke på att sömnen inatt inte varit speciellt bra. Vi blev väckta av en kylskåpsmagnetförsäljare nyss, vem fan köper något klockan 9 på morgonen?

Inatt fick jag en jättesöt bukett blommor av Tomas när han kom hem från jobbet, han har så svårt att vänta med att ge presenter och sånt, haha!

Grillad Brunte med pommes

Jag tittade just på Gordon Ramseys the F-word där de pratade om hästkött. Tydligen är hästkött hälften så fett som nötkött och innehåller massor av omega 3. Nyttigt kött med andra ord. Jag är inte den som börjar grina över hästkött men jag skulle nog ha svårt att få ner det. Det skulle kännas fel, på samma sätt som det skulle kännas fel att dricka alkohol och sen sätta sig i bilen och köra...Idag blev det ingen promenad. Jag kände att det nog var lika bra att stanna hemma eftersom jag var så yr under förmiddagen och en bit in på eftermiddagen. Jag passade på att sova en stund när Mille trynade och yrseln försvann så gott som helt efter det. Milton sov förresten tre timmar, sömntuta!

Tomas gör sista arbetspasset för veckan nu. När han kommer hem tänkte jag ha lite guacamole klart med blomkål och morotsstavar till. Det blev aldrig nån guacamole i helgen, det fanns bara gröna avocados på den usla närbutiken (nu hade de dock mognat till sig).

Tre månader...

Idag blev Milton tre månader, världens bästa unge! ♥

Jag hade inte föreställt mig nåt speciellt innan födseln eftersom jag inte alls visste hur det är att ha barn. Trots det har den här tiden varit överraskande lätt (bortsett från min förbannade blindtarm). Millemannen sover bra nattetid och han är väldigt nöjd med sin tillvaro. Enda gången han är riktigt arg är när det är dags för de där hemska baden  ;) (fast nu är jag inte riktigt snäll, oftast hinner vi tvätta av honom ordentligt innan han får nog). Amningen har ju fungerat klockrent från dag ett... Det finns liksom ingenting att anmärka på!Tänkte dokumentera hans färdigheter såhär långt. Jag kommer missa en hel del men fyller nog för min egen del på efter hand. Det finns säkert massor med grejer som jag inte ens tänker på som han faktiskt gör...

Milton:

 • Följer intressanta saker med blicken  
 • Vänder huvudet mot det som för stunden intresserar honom (ljud, synintryck)
 • Försöker medvetet röra vid saker, lyckas oftast när de befinner sig inom räckhåll. Vänsterhanden används mest
 • Griper tag i föremål
 • Suger på och är intresserad av sina händer
 • Vänder sig ett kvarts varv
 • Håller huvudet (relativt) stadigt uppe
 • Har väldigt många ljud, bland annat så "skäller" han som en riktig vakthund, hehe


För övrigt så tycks han ha kommit ur sitt utvecklingssprång. Nu sover han bra även dagtid igen och vi upplever honom som mer tillfreds än den senaste veckan eller kanske snarare veckorna. Skönt! Han har även börjat ta nappen igen, den har han blåvägrat under den här perioden.


Lingonskogen
Är alldeles yr idag. Inte speciellt kul.

Ooups...

I förrgår upptäckte jag att jag lyckats tappa bort linsskyddet till kameran. När jag nyss skulle flytta tvätten från tvättmaskinen till torktumlaren såg jag något svart i gummilisten vid luckan.

Linsskyddet är därmed återfunnet.

Fotobok från FujiFilm!

Jag kikade runt bland olika fotobloggar och hittade Nevnarien. I ett inlägg berättade hon om ett fint erbjudande från FujiFilm - det hela låter ju nästan för bra för att vara sant! Jag är inte den som är den så här är ett inlägg om FujiFilms fotobok.


Läs om fotoböcker härUndrar hur fort en fotobok blir sönderbläddrad? =) Coolt att ha favoritbilderna i en bok, så beständigt på något vis. Speciellt nu för tiden, när man har alla bilder på datorn... Man fixar fotoboken som man själv vill i ett speciellt program hos FujiFilm. Text, bakgrunder, ramar... Jag som kan sitta i en timme bara för att göra ett enkelt litet collage som visas här, hur lång tid tar det då inte att göra en hel BOK? Haha.

Frågan är bara vad för sorts bilder som ska hamna i min fotobok. Foton på saker och ting eller på Milleman? Eftersom han inte är så gammal än så skulle det ju inte bli så stor variation på bilderna. Men frågan är om jag har tillräckligt med andra bilder som jag är nöjd med för att fylla en hel fotobok...?

(Äsch, vem försöker jag lura? Efter exemplet ovan är det väl självklart att det blir en Miltonupplaga?!)


Utmaningen

Idag utmanade jag Tomas.

Om jag går ner i vikt så jag väger lika mycket (lite) som jag gjorde när vi träffades så ska han raka av sig mustaschen!
Han antog utmaningen (efter att ha förhört sig om hur många kilon det handlade om. Han kände sig nog trygg men jag ska greja det här!).

Lägg detta på minnet alla ni som känner oss väl, projektet lär ta lite tid så jag kan behöva hjälp att fräscha upp Tompas minne längre fram. ;) Jag har länge sagt att jag vill se hur han ser ut under mustaschen men han älskar sin behårade överläpp och vägrar raka bort den. För er som inte vet kan jag berätta att Tomas odlade sin mustasch när han började få skäggväxt. Han vet själv alltså inte hur han som vuxen ser ut utan muschen. Det här är STORT! =D


Ganska dåliga bilder jag vet, jag är helt enkelt ingen linslus...

Guten morgen

Just nu regnar det. Hoppas det inte tänker göra det hela dagen för då kommer vi inte komma ut på någon promenad... Jag är sugen på att teckna så jag får väl ägna mig åt det istället då, förutsatt att Mille sover så jag har någon möjlighet att göra det.

Jakten på den perfekta blöjan pågår. Den ena sorten är för klumpig, nästa håller inte tätt, en tredje innehåller "salva" som vi gott klarar oss utan. Suck.

Igår planerade vi att åka och "storhandla" idag men sen kom vi på att bilen som vi kan åka alla tre i är ju på verkstan... Så vi får väl fortsätta med våra dagliga vändor till Ica. Ica som inte har mogna avocados. Ica som den här veckan har extrapris på fläskytterfilé. Vi ska fylla frysen!


O'boy med marshmallows - sött, sliskigt och hiskeligt amerikainspirerat, nu i min mage

Doppad

Ikväll skulle jag bada badkrukan. Jag hann stoppa ner benen på honom i badbaljan, sen gallskrek han så jag tror hela kvarterat undrade vad jag gjorde med det arma barnet. Så nu ligger han och sover och luktar kräka. Det är så konstigt, sist gick det jättebra och jag trodde det hade vänt men icke. Nåja, jag får väl fortsätta med den bökiga morgontvagningen av lilla Pruttis.

En sak undrar jag, och det är hur man förr stod ut med att endast mata barnen var fjärde timme..? Antalet tillfällen då det dagtid matas med mer än två timmars mellanrum här kan räknas på en hand dividerat med 2! Och hur kom man ens på en sån sak?

En tjej som kan skriva väl och gör det med mycket humor är Lisa, kika in där och få er ett gott skratt! =)

Tänkte lägga mig nu, med lite tur vaknar jag före grabbarna imorgon och kan få en mysmorgon för mig själv, jag upptäckte förra veckan att det var en skön start på dagen.


En ovanlig syn

I sann bloggaranda

Vi vill ju inte vara sämre än alla storbloggare så här är den ;)


Kvällspromenad

Idag har vi haft en bra dag. Mille har sovit till och från och har varit på strålande humör. Under en timme på eftermiddagen var han dock väldigt svår att få nöjd men tillsist löste vi det med lite bra musik.

Vi var ute på en timmes lång promenad på kvällen. Det var underbart i det fina vädret och rundan kändes alldeles lagom lång. Den kommer vi gå fler gånger! Nu har skrutten somnat, förhoppningsvis för natten. Jag tänkte också gå och lägga mig snart, sov ganska dåligt inatt med mardrömmar och strulig bebis.


Mr Cool


Augustikväll när den är som bäst


Blev aningens ridsugen...


Ridlektion i det fria (fast de ser väl inte ut att hålla sig till kanten?)

Reflektion

Milton såg nyss sig själv i spegeln för första gången! Tidigare har han bara tittat på mig/pappa i spegeln men idag tittade han direkt på sig jsälv och han tyckte det var jätteroligt. Han skrattade och pratade med sig själv! Älskade lilla sötnosen! ♥

Candy

Mina gossar sover än. Tomas är ursäktad, han var uppe och lämnade volvon på verkstan klockan 7. Äntligen ska vi få reporna på kofångaren fixade efter att den blev påkörd på Tomas jobb i april! Det har liksom inte blivit av innan med tanke på att vi hade ett barn att föda och sen under sommaren är det ju skönt att ha en bil hemma... De trodde att det skulle ta fem dagar att fixa det där, helt galet, man ser knappt reporna!

Lillfisen har för första natten i sitt liv sovit lite halvdåligt, konstigt med tanke på att han inte sov någonting igår under dagen.

Jag drömde så obehagligt inatt. Jag hörde hur något lät konstigt i huset när vi skulle sova och gick för att kolla vad det var. Det visade sig att vi haft inbrott, tjuven hade gått in genom ytterdörren och ut genom altandörren. Jag låste ytterdörren och skulle stänga altandörren då en annan tjuv kommer mot mig. Med sig hade han ett gäng lastbilar - de skulle verkligen tömma huset! Jag försökte övertala honom om att han inte fick ta något av oss men den fan vägrade ge sig. Jag vaknade och var alldeles illamående.


Hästnamnet

Det här med att namnge sitt barn visade sig vara svårare än jag någonsin kunnat tro. Redan i början av graviditeten stod det klart att Tomas och jag hade olika smak när det kommer till namn så det blev att vi tänkte "vi tar det sen när vi vet vilket kön det är". När vi sedan visste att det var en pojke drog vi ut på det hela med ursäkten att det går lättare när man sett bebisen. Jojo... Det var först på skruttis 1-månadsdag vi bestämde oss för just Milton.

I mitt huvud dök hela tiden M-namn upp men många av dem kändes lite för vanliga eller så passade de bara inte. När jag kollade namntopplistan från SCB såg jag Milton på plats 73 - lagom. Milton hade dykt upp bland alla M-namn men jag hade slagit bort det eftersom jag tänkte att alla skulle tro att  jag namngivit mitt barn efter den legendariske hopphästen.

Efter att ungen varit namnlös med smeknamn som Kräkan och Pruttis i tre-fyra veckor tänkte jag att det kunde vara värt att testa Milton i alla fall. Tomas tyckte att det var ok men vi kände oss ändå inte säkra. Och så, när vi på 1-månadsdagen skulle träffa Tomas släkt kände vi att vafan, ett namn får vi nog hosta upp nu... Jag var nu helt inställd på Milton och Tomas hade nog också vant sig vid det så då fick han sitt namn, i bilen på väg till Nacka.

När namnet väl var bestämt fick Tomas reda på att det funnits en häst vid namn Milton. "Jaså var det därför du ville ha det namnet?" Försökte övertyga honom om att det inte alls var så men jag tror inte han trodde helt på mig.

Igår hittade jag ett gammalt örngott som jag hade när jag var liten. Örngottet är tryckt med en bild på Milton och jag visade det för Tomas, så han skulle få se hur hästen Milton såg ut. "Men älskling" var allt han sa. Jag tror han fortfarande tror att hans son fått namn efter en häst... =)


Milton, inte vilken häst som helst

En mulen eftermiddag

Vilket tråkigt väder det var imorse! Idag tog jag sovmorgon men hörde hur det vräkte ner när jag var uppe på toa/matade bebis. Den planerade skogsturen får nog vänta till imorgon.

Tomas är just nu ute och fixar staketet runt tomten, det gick sönder på ett ställe i samband med inflytten i våras. Nästa helg kommer mina föräldrar och med sig har de sin hund som fullkomligt älskar vår trädgård. Hemma på landet har han det större men här rör det sig mer människor och hundar som han tycker är väldigt spännande att följa. Kan vara bra med helt staket då!

Jag ska väl försöka skura golven idag då, sen har vi lite annan städning att ta itu med. Jag tänkte även försöka mig på att göra lite kakor så vi har något att bjuda på nästa helg.
För bra för att vara sant?

Postfoto har ett bra erbjudande just nu, om man beställer en framkallning före 31/8 får man en förstorning om 30x45 cm på köpet! Jag och Tomas hade redan innan pratat om att framkalla några bilder, bland annat för att kunna sätta i Miltons växa-upp-bok så nu får vi nog sätta oss ner och gå igenom alla bilder och välja ut ett gäng för framkallning. Svårast av allt blir att välja vilken bild som ska förstoras! Ett delikat problem dock...

Såg nu att de har rea på förstorningar också. Usch vad det kliar i fingrarna, maxformatet - 50x75 cm - för bara 89:-, det är ju ingenting! Förra sommaren beställde jag tre bilder i maxformat därifrån, då kostade det strax över 500 pix...

Hade tänkt gå till Ica och köpa avocado, lime och chili till guacamole men Milleman kronslocknade för snart en timme sen, affären stänger 20:00. Vill inte väcka honom genom att lägga honom i vagnen, då får det vara till imorgon!

Nu ska jag tyststäda.VM-guld till mig!

Nu svider det i ögonen. Får man gå och lägga sig redan? Nej, så illa är det väl inte men en liten middagslur vore inte fel. Å andra sidan kanske det hjälper lika bra med en promenad? Hade tänkt gå förbi ridskolan idag och dra in så mycket häst/dyngstacksluft i lungorna som det bara går! Fast det ser ut som att det ska börja regna när som helst...

Jag kom mig aldrig för att dammsuga så det blir inget golvskurande idag men vadå, jag har ju hela helgen på mig! Jag tar guld i undanflykts-VM och ligger även bra till i bortförklaringsmästerskapen.

Igår gjorde jag pannbiffar med svampsås till. Varför har jag aldrig gjort det förut? Muuuuuuuums!!! Det räckte till lunch till Tomas och mig, matlåda till Tomas och så var tanken att jag skulle äta sista portionen till middag igår. Tyvärr räckte potatisen bara till tre portioner (de tre förstnämnda) och det fanns ingen potatis inne. Skickade ut Tomas att plocka upp lite potäter ur lilla landet innan han drog till jobbet så idag får jag en wunderbar middag. Och lunchen var kanon den med - tagliatelle med bacon och ädelostsås.

Är det något bra på tv ikväll? När jag var yngre var det alltid något kul att titta på på fredagskvällarna. Numer är det bara skit!

Ännu en tidig morgon

Stavmixer glömde jag skriva på min önskelista! Att jag vill ha en stavmixer dök upp i huvudet ganska snart efter att jag blivit gravid. Stavmixern ska självklart användas till att mixa Miltonmat. =)

Uppe med tuppen idag igen, jag klarar helt enkelt inte av att somna om om jag vaknar ett par timmar före alarmet går. Ligger bara och blir stressad av att jag inte somnar... Inatt somnade jag runt ett-tiden så idag lär jag vara seg i alla fall.

Idag ska jag försöka städa lite innan Tomas åker till jobbet. Om lillskrutten ska sova bra någon timme i eftermiddag igen så tänkte jag passa på att skura golven men då måste det ju dammsugas först och det gör jag helst när Tomas är hemma. Det blir en lugn helg i alla fall, vi funderar på att ta oss ut i skogen och plocka lite bär/svamp och bara mysa alla tre tillsammans i lugn och ro. Nästa helg blir det desto livligare med kalas. =)

Den arga tjuren

Nu ska jag inte ta ut något i förskott men än så länge är skrutten sitt vanliga, glada jag. Tittade just på en filmsnutt på honom som ligger på datorn och så började jag skratta. Mitt stackars barn som ammar tappar taget men är inte sämre än att han också börjar skratta.. Haha. Tre timmar sov han i sträck nu i eftermiddags, helt otroligt. Var tvungen att gå och kolla ett par gånger om han fortfarande andades...

Hämtade ut paketet ikväll, det var en bok och tillhörande små leksaksdjur till Mille som jag misstänkte. Jag håller på att samla ihop alla djur på bondgården. Än så länge har vi fått hem hästen, kossan (och kalven och tjuren), hönorna och tuppen. Alltid lika spännande att se vilket djur som ligger i paketet när man hämtar ut det. Trodde det var gris idag men det visade sig vara, lite otippat, en grävling, räv, vessla och varg! Det är rätt, barnen ska allt lära sig om döden från första början. ;)

Eftersom jag levt mina första 19 år på landet och alltid med djur runt omkring mig (och haft det intresset) så vill jag överföra det till Milton. När jag såg reklamen för bokserien med jättesött tecknade djur från bondgården, och dessutom med figurer till varje bok, så var det ju bara självklart att Milton skulle ha dessa! Tror vi kommer få många mysiga stunder med böckerna, leksakerna, egna historier och funderingar.


Kossan, kalven och den arga tjuren!

Har inte sovit någon middag idag och än känner jag mig inte trött trots att jag vaknade vid sex imorse, det kommer väl plötsligt och hårt snart istället...

Vaccin

Just nu ligger Milton i min säng och sover med ett plåster på vardera lår. Han tyckte sprutorna med vaccin var hemska men enligt BM så var han ändå "tyst". Ikväll kan han få feber och vara "lite extra gnällig" men de flesta blir visst bara extra trötta. Jag köpte alvedonsuppar ifall han får feber men hoppas verkligen att han slipper det!

Vikt- och längdkurvorna såg bra ut och det var ju skönt att höra, ingen påtaglig matbrist då. Nu väger han 5955 gram och är 61 cm lång mot 3425 gram och 51 cm vid födseln.

Vid frukosten idag låg Mille i sitt gym och lekte och han såg väldigt målmedveten ut med sina armrörelser, i alla fall den vänstra, eller hur?


Tror det egentligen var den gula sköldpaddan han ville ta på med vänstra handen, men bra att han fick tag på något i alla fall! Den envist spelande åsnan börjar spela med väldigt klagande toner, batteriinköp nästa!

Idag låg det en avi i brevlådan. Avin var adresserad till den gamla adressen men med en sån där orange korrigeringslapp. På avin hade posten, snällt nog, skrivit att paketet måste hämtas före 21/8. Se där, jag har en hel dag på mig!

Önskelista

Jag fyller ju snart år och även om jag inte vill ha några presenter så är det kul att kolla på saker man måste/borde/vill ha! =)

Min önskelista:

 • Regnjacka/set
 • Bärsele
 • Porslinsstaty från Mio (hittade ingen bild, morr)
 • Fårskinn som Mille kan ligga och mysa på
 • Underlakan!
 • Scrubs DVD-box

När jag var liten var önskelistan fylld med hästgrejer från början till slut, hehe.


Morgontimman

Undrar när jag var uppe såhär tidigt senast? Milton vaknade och var hungrig strax efter sex och sen lyckades jag inte somna om, alarmet är ställt på nio och jag blev väl lite stressad av det. Bättre då att passa på att ta en lugn morgonstund för mig själv (med en middagslur senare misstänker jag)! En morot och pulvercappuccino med tobleronebitar till för-frukost.

Igår slet jag verkligen för att få till presentationen här till höger. Html är rena grekiskan, nej jag skulle nog förstå mer av grekiska om jag lade den sidan till, men tillslut fick jag hjälp av en vänlig själ på ett forum så jag fick till texten tillsist. Nu återstår bara att peta med det där för att det ska se ut  som jag vill. Tänk vad enkelt det var förr, när man hade en hemsida och skapade den i ett (egenvalt) program. Då var html minsann frivilligt! =)Att ta sig igenom ett utvecklingssprång

Ungefär såhär löd konversationen med kassatjejen på Ica i eftermiddags:

Jag: Jag skulle vilja ha 4-5 kvitton.
Kassatjej: Eh.. Vad menar du?
Jag: Ja alltså, typ 4-5 på en karta sådär...
Kassatjej: Jag förstår inte riktigt hur du menar.
Jag: Jomen... eller, jag kan ta en hel såndär remsa då.
Jag: Eller haha, frimärken menar jag ju!

Hon såg ut att tycka jag var helt beng i huvudet. =)

Min käre lille son verkade inte tycka det var alltför kul att ligga i vagnen när vi promenerat iväg. Han gnällde och jag hann ångra mig både tre och fyra gånger att vi gått iväg även om jag tyckte att det var rätt läge (nymatad och trött). Tillsist somnade han i alla fall och vaknade inte förrän vi kommit hem.

Just nu är han som sagt inne i ett utvecklingssprång vilket gör att han är mer "mammig och pappig" - vill inte gärna ligga själv och vill helst bli road hela tiden. Idag fick jag slänga i mig maten (rester som micrades) medans Milton satt i babysittern/låg i gymmet och hela tiden var på gränsen mellan gnäll och skrik (i det tillståndet brukar jag inte låta honom ligga ensam men nu hade jag väntat så länge på att få honom nöjd och jag var galet hungrig). Han kommer verkligen inte till ro just nu.

I vanliga fall kan han somna på min arm när han har ätit så kan jag sen lägga ner honom på lämplig plats och han sover vidare i en halvtimme eller mer. Nu vaknar han så fort jag ändrar ställning och blir ledsen. Stackarn, han har ju en jobbig period med mycket som händer inom sig. Jag lyckades i alla fall få honom att sova själv i babysittern vid datorn nu, man blir lite låst av att bära på ett barn en hel dag. Nästa gång han vaknar är det dags för mat, en liten pratstund, eventuellt bad sen ska vi sova. BVC imorgon!


Kärlek


Reebok

Då var stygnen efter blindtarmsoperationen för två veckor sedan borta. Då ehöver jag inte fundera mer på det i alla fall.

När jag ändå var i Nynäs passade jag på att svänga förbi Inter Sport och köpte ett par skor som funkar bra att promenera i. Mina gamla gympadjor slängde svärmor efter att skorna en vända blivit kvar hos dem. Förstår inte varför, det enda felet på skorna var att en del av yttersulan släppt och fladdrade fritt för vinden, hehe.

Jag tog mig tid att vara nogrann med skovalet. Eftersom jag belastar insidan av foten mer än ytter så behöver jag mer stöd på insidan. Som en följd av den förskjutna belastningen vrickar jag mig också lätt. Herregud, en period på gymnasiet stukade jag högerfoten så illa att den var svullen jättelänge. Efter det var den ännu mer "vrick-benägen" och det knastrade fint i foten varje gång det hände. En gång blev hela utsidan på foten blå. Mmm, älskade fötter... Aja, jag fick jättebra hjälp av en tjej i butiken så nu ska jag förhoppningsvis ha skor som sitter bra!

Körde Lupon för första gången idag förresten... Vi köpte ju bilen i maj men det har inte blivit av tidigare med en liten hungrig bebis i familjen. Idag åt han precis innan jag åkte och var fortfarande nöjd när jag kom hem. Skönt att han inte äter var och varannan timme längre! Hur som helst var bilen rolig att köra, det märks att den väger runt tonnet mindre än v70:n, sen gör väl dieselmotorn sitt till också.

Ska snart inviga skorna och så ska vi köpa frimärken, har en hel trave brev som ska till försäkringskassan...

Sköna muppar

Milton tycker det är jättekul när man nynnar på den här briljanta sången. =DWhiskyresa

Idag beger sig ett par vänner iväg på en whiskyresa i Skottland. Hur härligt låter inte det? Det måste vara den ultimata bröllopsresan för Tomas och mig. Ingen av oss är ju direkt soldyrkare, båda älskar wirre och gillar Skottland... Inte för att vi planerar att gifta oss, men äh...


Bilden kommer från skottlandsresor.se, där finns färdiga whiskyresepaket!Efter snart ett år av alkoholavhållsamhet är det just en whisky jag saknar mest. Någon smutt av olika sorter har jag tagit men det är ju mer teaser än pleaser...


Telefonista

Idag var jag uppe med tuppen för att ringa en massa måste-samtal. Som tur var fanns det en gemensam tråd för alla samtal nämligen vård så det räckte att slå upp lokala sjukhusets sida i Lokaldelen så fanns alla nummer lättillgängliga.

Fick tid imorgon för att ta bort stygnen efter blindtarmsoperationen. Ska samtidigt passa på att fråga om en förhårdnad en bit ovanför ärret. Tomas tror att det är en muskel men mig veterligen ligger inte muskler så ytligt (inte på mig iaf, hehe) och inte är de långsmala på bredden heller... Förmodligen är det bara något "skydd" efter operationen som kroppen skapat.

På torsdag ska vi på tremånaderskontrollen samt vaccinera Milton. Ska bli spännande att se hur mycket han väger och hur vikten passar in i viktkurvan. Sen jag opererades och fick antibiotika fick han äta mjölkersättning i en vecka, under tiden pumpade jag för att hålla igång mjölkproduktionen men en pump tömmer inte lika bra som när barnet suger och jag märkte tydligt hur mjölken minskade. Nu när Milton ammar igen känns det som att han inte blir lika mätt som tidigare. Å andra sidan är han nog inne i en utvecklingsfas där de brukar vilja suga lite mer i en period för tryggheten och närheten. Dålig timing. Och på tal om det, kring den här åldern (2½-3 mån) brukar väl matbehovet öka..? Aja, skäller inte de på BVC för att han väger för lite så är det bara att traggla på!

På fredag ska jag på efterkontroll på MVC. När jag ringde dit svarade min BM och jag hann knappt presentera mig innan hon frågade vad sonen heter. =) Vi träffade på henne när vi skulle till BVC första gången, när Milton var två veckor och då hade vi inte bestämt något namn och hon var sååååå nyfiken...

Och så slutligen har jag bokat tid för tandläkarbesök. Usch. Jag är inte den som gnäller över tandläkare. Jag har ingen tandläkarskräck eller så men nu kommer det fan inte att bli kul! Eller ja, problemet är väl den ekonomiska biten, det blir en dyr historia... Sista augusti är det dags för undersökningen, tandvärk har jag redan nu så det räcker och blir över!


Jahaja

Funderar på om jag ska börja blogga igen, nu har jag tiden till det i alla fall... Å andra sidan händer det inte så mycket spännande i mitt liv just nu förrutom sonens utveckling som givetvis är det mest spännande som hänt mig. Precis som jag tycker det är kul nu att läsa vad jag tänkte och gjorde för några månader sen kommer jag nog tycka det är kul att kunna läsa hur livet med lille skruttis är.

Jag har alltså bloggen för min egen del men välkomnar såklart andra att läsa!

RSS 2.0