Frustration

Jag vill ha lite egna möbler! Tomas suckar så fort jag nämner nåt om huset som har med att-fixa-till att göra, nu senast när jag undrade om man kan måla direkt på garderobsdörrarna eller om man måste slipa eller vad man nu ska göra (låter betryggande att jag ska bli husägare va? Vet inte ens hur man målar enkla ytor..). Fast det får han sucka hur mycket han vill om, jag tänker inte finna mig i en gul och resten gråa dörrar! Och så stör jag mig på att allt ska vara grejer som vi fått. Inte nödvändigtvis Tomas som insisterar, det bara är så. Faktum är att vi bara har två möbler i lägenheten som vi köpt själva och det är tv-bänken, en enkel historia, och byrån i hallen som med existerande fanérbortfall lika gärna kan hamna på tippen i och med flytten.

När man hälsar på hos folk så består ju i alla fall 50% av deras hem av egenköpta grejer, inte sånt som deras mamma och pappa (alternativt mormor och farfar) haft i tiotals år.

Även jag inser att det handlar om prioritering och ja, just nu finns det annat att prioritera. Hade jag inte haft hästen det senaste året hade vi säkert kunnat köpa.. tja säg ett köksbord nytt, å andra sidan hade pengarna nog lagts på något helt annat i alla fall (någon av bilarna? Inte omöjligt då vi båda tycker det är kul), speciellt med tanke på att vi så totalt inte kan komma överrens om inredning. Men om jag då vill ha vår nuvarande vita bokhylla i vardagsrummet istället för den bruna som blir kvar efter svärföräldrarna, kan jag inte få ha det?

Ajdå
Idag är första gången som jag verkligen känner att det är trist att jag inte kan rida. Det är ju inte att göra så mycket åt saken och jag kommer ju kunna rida sen har jag resonerat hittills, men idag när det är varmt och riktig vår hade det ju varit urmysigt att rida en vända i skogen... Pålle får sig en tur i det fina vädret idag i alla fall, bra att nån av oss får det.

Diskmaskin välkomnas

Jag diskar så himla långsamt. Och nu menar jag inte att det tar tid för att smutsen är ingrodd utan jag står helt enkelt och gnuggar betydligt mer än vad som är nödvändigt. Brukar ta en timme att fylla diskstället som inte är speciellt stort... Tur vi får diskmaskin i huset! =)

Råkade ut för en olycka i arbetet för ett tag sedan (arbetet som hemma"fru"), hade dragit igång en maskin tvätt, sköt till badrumsdörren och tänkte inte mer på det. Kring halv ett på natten när jag skulle hänga tvätten höll jag på att hamna platt på rygg för hela golvet är täckt av vatten... Hade visst glömt vika upp "avloppsslangen" i badkaret så allt vatten hade runnit ut över golvet. Stod och torkade badrumsgolvet som bäst när Tomas kom hem. Han skrattade gott åt det, minsann han som aldrig tvättar och inte kan göra samma misstag. ;)

Mitt problem med för liten vattenkanna löste sig i fredags. Köpte denna kanna som rymmer 1,7 liter, härligt, i en butik som hade utförsäljning. För halva priset kunde jag tänka mig att köpa en, annars är det löjligt pris på Marimekkoprylarna tycker jag, de är ju inte ens fina, jag tycker bara att det är ett somrigt motiv som passar bra i - ja just det - sommar. Färgen matchar blivande köket, man måste ju vara smart.


Borde nog packa lite...

Igår under kvällen började det göra lite ont i magen, mitt i magen sådär. Gjorde lite ont i ryggen också, hur jag än gjorde så satt eller låg jag inte bra i soffan. När jag la mig i sängen upptäckte jag att det gjorde svinont att vända från ena sidan till andra... Varje gång jag vaknade under natten var jag rädd att det skulle göra mer ont. Skulle vi åka till sjukhuset den här gången? Kanske inte behövs om man överdoserar alvedon? Har vi alvedon hemma? Men om jag börjar spy den här gången med.. droppet behövdes ju sist... Men vart skulle vi åka då, förlossningen igen? Man känner sig ju lite malplacerad där.

Som tur var så gjorde det inte mer ont, lite mindre sidbyten inatt bara. Nu gör det knappt ont alls, peppar peppar...

Tomas vek ihop flyttkartongerna så nu har jag åtta kartonger att fylla... Flyttdatum är nu satt till 25/4, lastbil och tre flyttgubbar har vi än så länge. Har fixat transport till påsk också, får låna av en i stallet så vi slipper betala svinhög hyra eftersom vi väl blir kvar hos mamma och pappa (och pälskling) under helgen. Det är bara att hoppas på att han kliver lika snällt in i transporten nu som sist eftersom det bara är Tomas och jag. Skulle väl kunna be om hjälp av andra i stallet men å andra sidan är det ju lugnare ju färre som är i vägen och stör.

Gosade med världens härligaste katt igår, han/hon bor hos Tomas kompis som vi var och hälsade på. Kissen hoppade upp i knät på mig sedan pressade han/hon huvudet mot halsen på mig och nöjde sig inte med att bara få sitta där. Mysdropparna flög ur näsan, hade god lust att ta med misse hem... Luktade gott gjorde han/hon också. Får jag inte skaffa ett marsvin måste vi ju ha katt!

Vad ska man säga...

Igår kväll fick min kära häst fel kvällsmat, han fick en av de dräktiga stonas foderhink och hon fick hans. Den duktige kvällsfodrarens smala lycka är att min häst inte är överkänslig mot protein - tvärtom står han på ganska hög proteingiva (dräktighetsfoder faktiskt) - annars hade det inte blivit speciellt kul för den personen. Dock är kvällsmålet ett relativt proteinfattigt mål för hans del, han har redan fått sitt proteinbehov tillgodosett tidigare under dagen. Blir bara så trött på att denna person är så nonchalant när det gäller andras hästar. Det står med stora bokstäver på hinkarna vem maten tillhör, så jävla svårt borde det inte vara... (har varit mer märkligt kring personen) Två veckor kvar, han ska förhoppningsvis överleva sista tiden här. Ja, som ni kanske förstår så har dräktiga ston större proteinbehov än normalt.

Det här med namn till bebisen har helt kommit av sig. Vi har inte nämnt det sen vi fick reda på att det är en pojke. Jag tyckte ju att vi lika gärna kunde vänta tills vi vet vad det var eftersom vi har lite olika åsikter, men nu känns det ännu svårare...?

Imorgon ska jag åka med en arbetskollega till Babyland, de har visst rea helgen ut och det skadar ju aldrig. Ska försöka dra med Tomas dit på lördag, vi har ju inte köpt babyskydd än och att köpa ett på rea vore ju inte fel med tanke på att de inte är gratis direkt.

Återbäring

Loggade in på skatteverket för att kolla hur mycket jag skulle bli tvungen att betala tillbaka till sommaren, på nåt höger upptäckte jag att de drog för lite skatt på min lön och när jag ringde skatteverket tyckte de inte att det såg ut som något problem. Tydligen hade de rätt; jag får tillbaka 9400:-! Hurra!!! Vet inte hur det ser ut för Tomas del men han har ju reseavdrag att göra så vi bör inte gå minus i alla fall... Kommer nog ganska bra till sommaren efter flytt, barn och allt. =)

Blir väl värre nästa år, jag fattar ingenting om hur det funkar när man har fastighet. Nåja, ett år utan att bekymra sig kvar!

Köp bilen!

Den 29/4 ska vi till banken och ta lånet och ja, bli villaägare. Tanken är alltså att vi ska flytta då. Jag tycker det blir lite för mycket saker som ska ske på kort tid innan det är dags för bebis (bf 23/5, exakt två månader idag) - flytt, uppackning, iordningställande, fixande, städning av lägenheten samt huset. Är lite orolig för hur mycket jag kommer orka så pass sent i graviditeten. Nu har Tomas tagit två veckors semester från 25/5 (han tror Sprattel tänkt stanna i magen länge och vill vara hemma de två övertidsveckorna då det skulle kännas lungare med tanke på restider från jobb och hem och hem till sjukhus) så även om familjen blivit större skulle ju någon kunna plocka med grejer trots bebis men det skulle ju vara betydligt trevligare om kartonger och påsar var urplockade.

Nu ser jag väl i och för sig bara problemen. Förmodligen kan vi börja plocka ner grejer till huset redan innan köpet. Jag vill dessutom åka upp och fira min mormor som fyller år första maj...

Idag åkte 740:n ut på Blocket, hoppas någon nappar, inte för att jag tror att vi inte kan bli av med bilen men det vore skönt att kunna bocka av en grej på "att göra-listan", det står ju liksom lite still (fram till flytten).

15-35 år? Välkommen!

Min mamma uppfattade inte den skämtsamma tonen i inlägget "att göra ingenting" angående knäkudden. Jag kanske måste införa åldersgräns på bloggen då viss humor inte uppfattas i alla åldrar? Alla upp till 35 år är välkomna. Fast då bör nog en undre åldersgräns också införas så inte unga förmågor får dumma idéer i brist på humor.

(förtydligande: allt ovanför är på skoj)

Nu har den stackars bilen gått klart för helgen men kul att göra lite saker. Nästa helg ska vi (förmodligen) hälsa på en kompis till Tomas som fick barn i januari och som bor i Gnesta. Spännande med ny destination... Höll på att få en bil i sidan idag, en snubbe som visst missat att man har väjningsplikt ut på motorvägen från påfarten, jag hade ingen möjlighet att gå ut i vänsterfilen då jag samtidigt blev omkörd. Som tur var räckte tre extraljus och tutan som avskräckande medel och vi slapp närkontakt.

Skulle kommit spekulanter på 740:n idag men nåt kom visst i vägen. Andra gången. Snart blir det annons på skrället som nu i alla fall har blivit urstädad. Han startade utan ett missljud när Tomas vred om nyckeln efter att ha stått i flera veckor.

Åt en korv med bröd i Eskilstuna i eftermiddags, Sprattel måste ha gillat den för det blev full fart i magen direkt efter. =)

Brum brum

Imorgon blir det några mil i bilen. Först ska vi upp tiiiidigt och in till SÖS, Tomas ska till diabetesläkaren, jag följer med för miljöomväxling. Sen hem igen för att äta och slappa någon timme innan vi ska till E-tuna för att hämta Jennifer. Därifrån åker vi direkt till Nacka för att hälsa på Tomas mormor och morfar.

På lördag ska vi på middag hos samma vänner som för två helger sen. Barnen kom väl överrens och roade sig hela kvällen. Ska nog slå till med alkoholfritt vin eller möjligen öl!

Nu ska jag kolla på "Sveriges värsta bilförare". Riktigt underhållande. =)

Att göra ingenting

Eftersom min vakna tid mestadels går till att sitta vid datorn, titta på tv eller läsa så kände jag idag att jag var himla trött i ögonen. Men vad finns att göra som inte är så krävande för ögonen? Tänkte om jag skulle sätta mig och teckna en stund men nej, det är ju minst lika jobbigt det med... Tillslut startade jag Bandit och la mig på soffan. Orkade göra ingenting i en timme, skönt. =)

På sjukhuset hade de himla bekväma "knäveckskuddar". Jag övervägde starkt att sno med mig en hem men kom fram till att det skulle bli ganska svårt att göra det obemärkt. Tomas får plats med förfärligt mycket i sin jacka, vad sägs om fyra liter cola utan att det ens syns (lagligt köpt ska kanske tilläggas), men en hård kudde på - gissningsvis - 90x20x30 cm är tyvärr lite för stort. Inte för att jag uppmuntrar stöld, det enda jag på rak arm kommer på att jag snott är min älskade kudde som kommer från internatet under gymnasietiden, men jag lämnade min gamla kudde istället så det är i mina ögon bara ett oskyldigt byte. ;)

En fullt normal graviditet

Uff vad jag är trött, mobilväckning två dagar i rad, det är inte bra för hälsan... Både igår och idag har Tomas och jag gått och lagt oss efter lunchen, båda har slocknat mer eller mindre på en gång. Plågsamt väcker sedan mobillarmet oss för andra gången samma dag 14:55 när det är dags för Tomas att göra sig klar och sticka till jobbet. Tänkte sova vidare lite idag men kunde inte somna om. Lika bra det.

Kontroll på MVC idag, allt var bra, till och med järnvärdet trots att jag glömde tabletterna hos svärföräldrarna efter helgen. Sist de kollade fick jag ju inte veta värdet men såg det idag, det hade då legat på 133 och ska vara 120 och uppåt så det är ju skönt att tabletterna hjälper. En del biter det inte på...

Har gått upp 5 kg på lika många veckor så 10 totalt än så länge, fullt normalt. Blodtrycket var lite högre än mitt snitt men det berodde nog på att jag var lite småstressad över att vi skulle ta oss från Nynäs och hem till banken i tid (vilket visade sig inte vara några problem alls). SF-måttet mätte nu 33 cm vilket är en cm över den övre kurvan men jag följer min kurva så det är inget oroande med det. (fast varför göra en riktlinje med en övre och undre kurva om det ändå inte spelar någon roll att man inte ligger inom ramarna?) På ultraljudet i fredags mättes Sprattels huvud, mage och lårben och man kunde göra en viktuppskattning som sade 1600g vilket är, som allt annat (...), fullt normalt. För övrigt tycks magen växa en cm (i höjdledd) varje vecka.

Berättade att det börjat göra lite ont långt ner och i mitten vilket skulle vara bäckenbrosket som vidgar sig. Man ska då undvika sidledsrörelser såsom dammsuga, sopa. Faktum är att Tomas varit den som dammsugit på sista tiden så där kan jag inte säga nåt men alla som någon gång mockat en box vet vilken rörelse man använder sig av - skaka mycket och ibland tungt i sidled. Så det är alltså därför jag känner mig färdig i hela kroppen efter endast en timmes aktivitet (stallet). Min kära pålle åker ju dock till mamma och pappa om tre veckor, jag överlever.v. 21+3

Hjärtslag: 155
Hb: 112 (136 vid inskrivning)
P-glukos: 6,5
Blodtryck: 124/80
Vikt: + 2 kg sen inskrivning

v. 25+3

SF-mått: 28
Hjärtslag: 145
Hb: 133
P-glukos: 5,9
Blodtryck: 133/88
Vikt: + 6 kg sen inskrivning

v 30+3

SF-mått: 33
Hjärtslag: 130
Hb: 120
P-glykos: 6,1
Blodtryck: 127/85
Vikt + 10 sen inskrivning


Gör det inte svårare än vad det är

När jag kollar på ett familjeforum på nätet så är det många som vill ha hjälp med namn till barn nummer två (eller tre eller fyra) för att det ska passa med tidigare barns namn. Är det så himla viktigt? Visserligen presenterar man ju namnen ihop "... och det här är mina barn Piff och Puff". Men inte hade någon reagerat (på annat än namnvalen) om de hette Piff och Ragnar... Nej, nån måtta får det vara.

Hittade lite söta filtar och sängkläder till bebisen på internet igår men ville vara en god sambo så jag väntade med att beställa till idag och sa till Tomas att vi kunde kolla om han tyckte det var något att beställa. Hann knappt prata klart innan han sa "det är bara att beställa". Weei sa jag och väntar nu på paketet. =)

Imorgon är det åter dags för kontroll på MVC och direkt därefter ska jag till banken och flytta över mina konton från gamla banken (snyft). Är verkligen sugen efter att Tomas haft problem flera gånger att komma åt internetbanken, nu senast i helgen...

Tomas fixade barnvagnen förresten, det var så enkelt att handbromsen inte var spänd. Tomas skruvade lite med tumme och pekfinger och på några sekunder fungerade både handbroms och fotbroms. Undrar hur mycket vi sparade på att vagnen var "trasig" och kunde laga själva...? =) Närmare halva priset tror jag vi gav.

Sprattel sover

Sprattel visade sig vara just Sprattel, en pojke alltså. Pojknamn har vi ju varit mer överrens om men just nu känner jag att inget namn är bra..? Hur namnger man sitt barn? Ok det är ju inte livsviktigt att ha ett namn innan den (han) är ute, det sägs ju att namnet man tänkt ut kanske inte stämmer för fem öre när barnet sen ligger framför en men ändå, lämpliga förslag borde man väl kunna komma på?

Det var häftigt att se hur det utvecklats i magen, var ju tio veckor sen vanliga ultraljudet och 18 veckor sedan vi var på Tittut och första ultraljudet (där vi såg en alien som guppade runt på rygg). =) Märkligt att det händer inuti mig, en ständigt pågående process!
Den/han låg och gosade med moderkakan och sina armar hela ultraljudet igenom. =)

Könsfunderingar

Har börjat fundera lite på hur hjärnan fungerar... Med största sannolikhet får vi veta om det är en flicka eller pojke imorgon. Har ju varit jättenyfiken hela tiden men känner nu att det inte spelar någon roll - kan ju lika gärna vänta tills den kommer ut. Men i alla fall - i nuläget blir jag smått illamående av alla kläder till flickor som är så rosa-pluttinutt med volanger och ett ännu mer rosa tryck. Killkläderna känns mer neutrala, blått med gröna prickar. Fine. Men tänk om det nu är en flicka, tänk om jag då kommer falla för det där rosa tjafset?

Nu tror jag inte att jag kommer köpa en hel garderob med rosa kläder bara för att det skulle visa sig vara en tjej men jag är rädd att värderingar ryker...

Barnvagn - check!

Nu har vi köpt vagn. Det blev en Emmaljunga, jag som inte alls trodde att vi skulle skaffa en sån. Den är militärgrön/svart med många reflexpasspoaler, jag som inte drar mig för reflexer tycker såklart att det är jättebra men vi ska köpa barnvagnsreflexer samt andra så den verkligen syns, det kan inte bli för mycket reflexer! Betalade 900:- för den, vet inte hur gammal den är men innertyget som är vitt är fortfarande kritvitt och den ser väldigt fräsch ut. Dock är handbromsen trasig och det finns ingen fotbroms, enda nackdelen med vagnen. Handbromsen fixar de för 400:- på Babyland eller så kan möjligen cykelverkstan här i byn fixa den - förmodligen billigare. Det är ju inte den snyggaste vagnen och inte riktigt den vi spanat in, men bra pris och neutrala färger är aldrig fel! De "morsor" jag fått råd av säger att man inte ska lägga allt krut på första vagnen heller, man vet inte vad man vill ha och liggvagn används ändå inte så länge. Det här är en vagn med både sitt- och liggdel så den skulle vi ju kunna ha ganska länge men å andra sidan vet jag inte hur mycket den kommer att användas...

Imorgon ska vi alltså åka in till stan och se Sprattel live på en stor tv-skärm. Mamma och pappa kommer ikväll, de ska med. Svärföräldrarna var också bjudna men de ska upp till Dalarna för att fixa med huset samt svärmor som ska till blivande jobbet. Vi kommer få med en dvd-film från ultraljudet så de kan ju titta sen ändå!

När jag skulle sova inatt blev det världens fart inne i magen. Pickade på blåsan heeela tiden, var upp och kissade var 5:e minut (tre droppar åt gången när man känner sig sprängnödig) ett tag och det tryckte långt ner, högt uppe till höger, i mitten till vänster, allt samtidigt... Fick en fot rakt i handen under en kullerbytta, sånt liv som det var igår har det inte varit tidigare. Än är det inte för trångt med andra ord. =)

Entrehall

Nu ni, nu är även själva entrehallen färdigplanerad (i princip).

Skohylla och bänk i ett

Kuddar ovanpå att sitta på

Hatthylla med bruna korgar ovanpå

Tapet eller färg i neutral ton, golvet är brun klinker. Plus den där vita griffeltavlan som jag visat tidigare. Man kanske rent av får plats med någon plastblomma så det ser (plastigt) hemtrevligt ut? =)

Trötta ben

Imorse skulle jag upp så pass tidigt att jag fick ställa alarmet på mobilen, den plingade godmorgon 8:30 men jag ställde om till 9. Åkte ut till stallet och fixade klart där, hem och in i duschen.

Halv tolv var jag på jobbet, de andra skulle komma från handledning efter tolv men jag ville skriva ledighetsansökan och plocka ihop mina grejer i lugn och ro. Gjorde en prinsesstårta inatt som sedan blev uppskattad och fick en fin orikdé. Undrar hur länge jag kan hålla liv i den? Nåja, jag ska göra mitt bästa!

Efter det åkte jag med en arbetskollega till Nynäs, hon skulle visa mig en "barnbutik" med begagnade grejer och hjälpte mig lite när det gäller barnvagnar. Det fanns några exemplar som var rätt ok så Tomas och jag ska dit imorgon och förhoppningsvis köpa en! Det fanns en riktigt fräsch som dock inte var av det märke vi tänkt oss, men superpris är ju alltid lockande. Köpte på mig lite lakan till spjälsängen samt plastad frotté. I en annan butik sålde de mammabyxor på 70% rea och jag hittade ett par som var ok. 120:- kändes överkomligt. =)

När jag kom tillbaka till Ösmo hämtade jag ett paket från Ellos på Ica. De sålde påslakan väldigt billigt så jag passade på att beställa fyra stycken. Blev lite tungt att släpa hem allting, tur det inte är så långt.

Ikväll orkar jag nog inte vänta uppe på Tomas, skulle kunna somna på momangen!


En bukettFick blommor av Tomas inatt. Roligare än rosor! Som ni ser i bakgrunden har det snöat lite till. Eller ja, det snöar fortfarande men jag är glad ändå, oavsett om det snöar idag så är våren i alla fall på gång!

Inatt ska vi göra en prinsesstårta som jag ska ta med till jobbet, ska dit en snabbis imorgon och säga hejdå, lämna nycklar och hämta tofflorna (som egentligen borde hamna i soppåsen direkt). Ska försöka göra några figurer av mandelmassan som är kvar sen jul (blev aldrig några grisar i julas, hade varken tid eller lust) för att göra det hela lite roligare.

Högst upp på min önskelista just nu står en tillbringare som rymmer mer än en liter. Gör en massa "smaksatt vatten" eftersom jag dricker väldigt mycket för tillfället. Dels så tror jag att jag börjat samla vatten i åtminstone underbenen, får schysta linjer efter de slitna strumporna där resåren knappt håller dem uppe, och just det skulle visst motverkas av att man drack mycket vatten samt att det visst var bra om jag drack mycket vatten dagarna innan 3D-ultraljudet (fråga mig inte varför, det borde väl räcka med att jag är kissnödig just ?) Hur som helst så får jag fylla på min lilla literstillbringare för varje glas jag tar. Just nu citron, ikväll tänkte jag prova honugsmelon, hoppas det blir smarrigt!

Ännu en måndag

Skulle haft insläppet i stallet idag, eller det hade jag men fick hjälp, och tur var det för flera av hästarna var alldeles galna idag... Kändes skönt att ha det ur världen nu, min maxhastighet har mer eller mindre halverats och även om hästarna normalt ska lyssna och anpassa sig till mitt tempo känns det inte bussigt att tvinga dem att gå hur långsamt som helst. Plus att nu när leran kommer tillbaka blir det suuupertungt.

I helgen var vi hos vänner och åt middag, spelade spel och snackade skit in på småtimmarna. Hur kidsen (6-8 år) orkade hålla sig vakna och med humöret uppe till halv 2 är en gåta men trevligt var ju det. Lyckades vinna i TP men erkännas ska att vi tog ungdomsfrågarna då vuxenfrågorna var galet svåra. Namnge staden som är känd för ylle? Nej, jag trodde väl det...

Tomas funderar på att ta två veckor semester när det är tänkt att bebisen ska komma. Det blir ju tryggare än att han ska åka från jobbet och hem och SEN åker vi till sjukhuset. Det sägs ju att man kan "ärva" sin mammas sätt att föda och i så fall brinner det i knutarna om Tomas är på jobbet när det sätter igång... Men.. Tänk om den kommer två veckor efter? Tänk om den fortsätter växa massor så man kommer fram till att sätta igång det hela i förväg? Så svårt att veta nu, vore enklare om det var som ett möte med en punktlig rackare.

Ska eventuellt åka med en arbetskollega till en butik med begagnade barnprylar nu i veckan. Med lite tur har de någon barnvagn som är hyfsad. Och med ännu större tur finns det ett par jeans som passar (mig). Det är nämligen stört omöjligt att få tag på mammajeans på just de ställen jag letat på.

Vill ha!

Vill åka till IKEA och köpa lite prylar... Hela kalaset landar bara på 2100:- faktiskt, fast då är inte vägglamporna inräknade eftersom jag inte vet vilken jag helst vill ha. Lika bra att lämna Tomas hemma inför en sån häsr shopping, bara visa vad som "behövs"... =)(bokhylla)

Stol att ha i duschen


(fast vit)

De två senaste är vägglampor, vet inte vilken jag gillar bäst...
Femhundrasjuttioelva såna här så man kan kasta alla glassbyttor och kakburkar som man ändå aldrig hittar passande lock till. Med en och samma bruk slipper man leta, alla passar.

Att städa

Det går sådär för mig att städa i köket. Dels är det mycket papper som är Tomas och han är inte bra på att kasta sånt som inte är viktigt (han är förvisso lika dålig på de viktiga papprena precis som jag). Samtidigt vågar jag inte kasta papper som kan vara viktiga. Ska samla ihop en hög och lägga på hans säng tror jag. Eller kanske hans toalett...

Sen har vi pantproblematiken. Några papperskassar med burkar står i "diskmaskinshålet" och sen den berömda långsidan... Visserligen står det lite oförbrukade grejer där (två plattor 3,5:or som mamma och pappa ska ha) plus lite julmust men det är tre tomma backar och en stor å-pet påse som är PROPPFULL! Hade tänkt panta lite idag men precis när jag var på väg till stallet fick jag frågan om jag kunde lunchfodra i stallet vilket jag gjorde och som då resulterade i att jag inte hade tid att panta efteråt, Tomas skulle vara på jobbet en timme tidigare på grund av möte. På fredag ska skiten ut!

Nåja, tänkte sätta mig och teckna lite när stödningen är klar, alltid en morot så jag kanske ska knata ut i köket istället för att sitta här... =)

Vecka tjugonio


28+3

Små kläderSå farligt mycket har jag väl inte köpt?

Varför är det så grälla färger på bebiskläder? 90% av det som finns i butikerna är chockrosa eller turkost med röda tryck. Huu. Gillar mina vita med tryck, det är lagom. Ekorren och rådjuret älskar jag, tur det finns en hel serie (byxor och strumpor hör till dem) ska köpa de andra delarna framöver. Hoppas bebisen kan ha strl 56 ett tag bara, är det en jätte som antyds så kanske de kläderna inte hinner användas så mycket. =(

Förresten, var ju in till barnmorskan i torsdags för att mäta magen (SF-kurvan) och den hade växt vidare, var 30 cm nu tror jag. Men så länge den följer sin egen kurva är det lugnt, vilket den gör.

Drömmen

Såhär vill jag också göra! Fantastiskt!

Måndag

Jaha då var man hemma igen... Sov länge, gick upp 11:50. Efter frukost åkte jag till stallet, tog ganska lång tid eftersom jag tog det lugnt. Jobbigt med vattenhinkarna nu när det är kallt. Förvisso nollgradigt idag (nu snöar det) men på nätterna tycks det vara kallare, var fullt med is längs kanten i hinkarna.

Mamma föreslog att Lokie kunde åka hem till dem vid påsk och det kanske inte är ett så dumt förslag trots allt. Gäller bara att få tag på en transport, att hyra från företag över en hel helg är ju inte så billigt... Det står en fin vid stallet, förhoppningsvis kan vi få låna den.

Eftersom jag är sjukskriven nu och har semester och havandeskapspenning framöver så ska vi ställa av och sälja 740:n. Godkännande från banken har vi fått, väntar med att genomföra köpet ett tag dels då vi har kvar lägenheten till sista maj samt att räntorna sägs vara på gång att sjunka lite till och det vore ju fint att tima det. Ska dock börja röja lite skrot vi har, dumt att ta med sig sånt till ett hus där det får plats ännu mer skräp, då blir vi ju aldrig av med det, hehe.

Känns som magen vuxit två storlekar under helgen trots matbrist.

Hemgång?

Söndag förmiddag
Lämnat urinprov som inte visade något, en doktor som klämt på magen. Hittade ett nytt ställe som gjorde lite ont men hon verkade inte bekymrad över det. Snabbt ultraljud av njurarna som såg "fina" ut. Blodprov, på tredje sticket kom blodet. Nu väntar vi på svar så jag får åka hem.

Har börjat nysa och snora. Typiskt.


17:55 - blir utskriven.

RSS 2.0