Note to self

Gör bara ett snabbt inlägg för att jag ska minnas i framtiden...

Inatt åt Milton inte på 9 timmar. Av dessa sov han de sju sista i sträck. Vilken fantastisk natt det var. Efter att han ätit en andra gång ganska sent på morgonen lade jag tillbaka honom i sin säng i hopp om att han skulle sova en stund till. Han var vaken när jag la ner honom men han somnade själv efter en liten stund.

Ikväll blev han förtvivlat frustrerad och ledsen vid läggning. Tillslut tog jag upp honom, innan låg vi bredvid varandra, allt vart då bra och han spydde en liten skvätt. Sedan fick han amma lite till även om han uppenbarligen var mätt. Efter det var han nöjd men verkade inte alls vara trött (även om han innan visat tydliga tecken på att vara jättetrött). Så då la jag ner honom i spjälsängen och gick ut i vardagsrummet och läste i en bok. Jag hörde honom prata lite (inte argt eller ledset) då och då. Efter en kvart kommer Tomas från datorn. Jag ber honom gå och titta till Milton som somnat.

Ibland gör man rätt även om det känns fel. Nu börjar han bli riktigt duktig när det gäller sömnen. Fisbebis!♥

IKEA

Idag drog vi iväg till Ikea och köpte en matstol till Milton. Vi har haft en innan, en i reseformat som jag tycte han satt bra i tidigare men efter att han fått sitta i stolen mamma och pappa hade kvar efter hans nu åttaårige kusin insåg jag att de där billiga plaststolarna från Ikea är mycket bättre. Vi hittade även lite annat krafs till skrutt som en speldosa, mjuka klossar, tallrikar och täcke. (Jag ville köpa en gosedjurs golden retriever men det tyckte Tomas var onödigt. Då ville jag ta en stor gosedjurselefant men det tyckte han var lika onödigt. Karlar...)

Sen undrade Tomas vart vi skulle och jag föreslog försynt Nacka Forum. Har aldrig varit där men upptäckte nyligen att de har Panduro där så jag har varit sugen enda sedan dess... Tomas styrde vår vita automobil dit och jag hittade äntligen ett album att fylla med minnen från Miltons uppväxt! Det var på Åhlens vi fann vårt fynd. Här ska börja pysslas. Men alltså Panduro... Livsfarlig butik. Pyssla pyssla pyssla, det bara kryper i kroppen!

Just det, på Ikea köpte vi även en matta för framtiden - jag såg en matta som kommer passa sååååå bra in på Miltons rum när jag fått härja lite där. Tomas tyckte att det var dumt att köpa en matta så långt i förtid (vi har Miltons blivande rum som sovrum just nu och planerar att ha det så ett tag till) men nu var jag inte lika lättövertalad som med gosedjuren. Om vi inte passade på nu skulle de byta färg och modell på mattfan tills vi skulle ha den hotade jag med och det köpte han. Så vi köpte den.

Idag blir det försenat fredagsmys. Ha en trevlig kväll allihop!Pill


Dagbok

Det var åratal sedan jag lyssnade på Rix Morgonzoo men det här klippet hittade jag på en blogg jag hamnade på via Bloggtrafik (klicka på länken om du är intresserad). Det är så kul att tårarna rinner.Skrattet!

Idag skrattade Mille för första gången riktigt mycket. Han har skrattat till sedan flera veckor tillbaka och några sratt i följd har det blivit när framför allt pappa gjort något riktigt kul men idag bubblade det ur honom och det som framkallade skrattet var en skallra som han först tappade i golvet. När jag sen tog upp skallran och gav honom den igen skrattade han för fullt!


Rättstavning

Ett tips såhär i förkylningstider. Förkyld stavas just förkyld. Inte förskyld som man ser dagligen. Tänk på kyckling. "K:et" uttals lika men inte sjutton stavar man skyckling. Eller kyla. Sätt ett s före så får vi ett helt annat ord. Skyla som, när vi nu ändå talar stavning kontra uttal, borde stavas schyla isåfall.

 

Förkyld.

Jag skriver detta i all välmening. Språkpoliskostymen hänger i garderoben så det är inte ens han som är i farten. Besserwissern i mig ler väl lite elakt men det är ängeln på högra axeln som motiverade mig att skriva dessa rader...

 Jag fick tag på Editions Atlas förresten. Mycket riktigt hade de skickat ut ett paket som de fått tillbaka, jag har inte sett skymten av någon avi. Thank you Adressändring. And City Mail. (med handen på hjärtat erkänner jag att det nog trots allt var City Mail och inte Posten som tabbat sig. City Mail verkar göra mer fel än rätt). Nu fick jag i alla fall adressen ändrad till den jag faktiskt bor på och så skulle de skicka paketet igen. Det med grisar. Det som jag väntar i MÅNADER! på. Måtte ungen älska grisar sen.


När hjärtljuden sjönk

Jag tittade just på Förlossningskliniken som går på 4:an. Före min egna förlossning undvek jag att titta på sådana program då de ändå bara visar en normal förlossning på tio komplicerade. Och visst, att bara titta på normala förlossningar blir väl lite trist i längden. Som förstföderska med en otrolig förmåga (i alla fall tidigare i livet) att förvänta det värsta kändes det bara dumt att titta på sånt.

Nu var det dock ganska intressant. Vid en förlossning blev det en väldig rusning till förlossningsrummet då förloppet gått fort och bebisens hjärtljud sjunkit kraftigt. Hjärtljuden var nere på 69 slag/minut, ungefär hälften av vad de ska vara. Just det hände oss. Den här kvinnan förlöstes med tång och bebisen mådde bra efteråt. För mig slog de på syrgas istället för lustgasen och beordrade mig att lägga mig på sida. Ganska snart gick hjärtljuden upp igen och även om barnmorskan pratade om sugklocka (ryyyyys) så behövde hon inte ingripa fysiskt.

Jag kommer så väl ihåg när hon sa "hjärtljudet har sjunkit" när fostervattnet precis gått. Men jag tror inte att jag blev rädd. Hade jag sett det här programmet innan och kommit ihåg brådskan när hjärtljuden sjönk och tången kom fram hade jag nog blivit det, istället visste jag inte hur farligt det var. Avtrubbad av lustgasen? Mycket möjligt men jag var ändå ganska klar i huvudet hela tiden, inte flummig som man hört andra berätta om.

Man kanske skulle skriva ihop en förlossningsberättelse såhär fem månader efter...? Efter en kvick förlossning blir den väl inte så lång i alla fall. =)


Milton, knappt 12 timmar gammal


Jag må vara en argsint liten person...

...som blir arg och galen på saker mest hela tiden! Men så är det bara!

Jag försöker desperat komma fram till Editions Atlas kundtjänst. Jag "får" (jotack, det kostar en slant också) ju Miltons bondgårdsböcker därifrån men har inte fått något paket sen augusti och jag tror de ska komma varannan månad. Sist låg avin i postlådan dagen innan paketet skulle skickas tillbaka. Thank you Posten. Nu misstänker jag alltså att de slarvat bort min avi helt.

Men det där med att komma fram till kundtjänst är ungefär lika svårt som att vinna storvinsten på Triss har jag upptäckt. Ibland tutar det upptaget så fort man slagit numret, ibland får man faktiskt knappa in kundnummer bara för att bli placerad i kö och någon minut senare meddelas att "tyvärr är våra medarbetare fortfarande upptagna. Vi beklagar och ber dig återkomma senare". Ehe? Jag kan sitta kvar i kön tack, men nej, då är man redan bortkopplad. Ibland får man veta direkt att medarbetarna är upptagna.

Har de bara en medarbetare vars huvuduppgift är att pilla naveln?

Är inne på tredje dagen med ihärdiga försöka att komma fram. Skitföretag!

(eller har Editions Atlas blivit varnade av Com Hem att jag skäller när de muppar sig och är obekväm och därför kopplar bort mig hela tiden?)


Törstig?

Idag har jag haft tidernas huvudvärk. Jag hade ont redan igår men trodde det berodde på att jag sov middag. Hoppas jag slipper eländet imorgon i alla fall!

Jag väckte Tomas med frukost på sängen imorse. Efter den här veckan var han förtjänt av det, jag har varit lite lynnig hehe. Det var mysigt även om det blir lite bökigt med en liten buse som ska hoppa mitt i, tja, matbordet...

I eftermiddags åkte jag och Milton med Tomas när han skulle till företagsshoppen (ja, vi tog varsin bil Tomas och jag), nu har vi laddat upp, närmare 30 liter bubbelvatten  har vi nu. ;) Därefter åkte vi till Tumba och bokhandeln då jag fick ett presentkort hos dem från Tomas i födelsedagspresent. Där hittade jag Millenium-triologin av Stieg Larsson och så blev det Max napp också för att fylla ut hela presentkortet. Det kunde verkligen inte varit en bättre present. Det är så skönt att läsa när Milton ammar/ska sova och jag tyckte ju Män som hatar kvinnor var otroligt bra som film - dags att ge sig på böckerna då!

 

Matning av Milton har gått sådär idag. Han fick svåra kväljningar när han åt potatis, han spydde till och med upp lite, och nu på kvällen fick han kväljningar av gröten också. Det brukar han inte få så jag funderar på om han har lite ont i halsen eller är lite torrare i halsen än vanligt i och med förkylningen...? Idag har han druckit knappa 20 ml vatten i samband med gröt och potatis, alltid något!

Nu ska jag gå och titta på Inlåst på 4:an sen ska jag dimpa ner i sängen, är jättetrött även idag trots att Mille sov jättebra inatt (endast två matningar trots att han inte åt någon gröt på kvällen).


091028

Milton har precis somnat. Han sov ingen tidig-kvällstupplur så han hann bli ganska knorrig på slutet. Dessutom blev det ingen gröt nu på kvällen eftersom hans middagssmakis (potatis) blev så sen. Jag ska lägga mig snart jag med, först ska jag bara kika på lite bloggar och se klart Scrubsavsnittet som Skrutt och jag började titta på.

Det har gått bra att ge honom potatis idag och igår. Han äter inte så mycket, kanske en fjärdedels potatis men nu äter han den utan att allt kommer ut. Han har blivit så duktig. I måndags gjorde jag lite plommonpuré, då tyckte han inte att det var någon hit så jag blandade det i kvällsgröten, det gillade han heller inte men jag försökte igår igen och då åt han gröten precis som vanligt. Jag har fryst in purén i isfack och han får en ruta per gång vilket motsvarar ungefär ett plommon. Dock har vi inte sett nån skillnad i blöjorna än. =)

 

Nästa vecka fyller Tomas och jag har ingen aning om vad jag ska köpa till honom. Lyckligtvis har jag redan en fars-dag present så jag slipper ha TVÅ grejer hängandes över mig... Det blir till att gnugga geniknölarna. Dumt att fars-dag ska ligga bara några dagar efter att han fyller, hehe.

 

Roligare än såhär blir det inte ídag.


Sömn, vad är det?

Inatt som vi allihop väldigt dåligt. Först låg Milton och vred sig och verkade lite orolig i sin säng när jag lagt honom där för att själv sova så jag la honom på min mage så han fick somna så. Sen sov han bredvid mig. Senare under natten låg den lille skrutten och viftade med sina små ben i sömnen och jag som sover så lätt (sover, inte somnar...)vaknade titt som tätt. När han ätit andra gången gick jag  och la mig i gästsängen för att få sova ostört en liten stund... Två gånger till blev jag väckt innan det var dags att gå upp.

På Bvc kom vi fram till att vänta en vecka med vaccinationen så Mille hinner bli frisk först. Längd och vikt tog vi och nu är Milton 67 cm lång och väger 7710 gram. Jag tror gröten satt sig ordentligt på den lilla kroppen... =)

I bilen på vägen hem somnade Milton så vi tog en omväg så han skulle få sova en stund. Väl hemma och vaken fick han gröt och ville sova mer. Jag la mig bredvid och jag sov i två timmar, skrutt sov vidare i en halvtimme till. Stackars Tomas sov inget innan han åkte iväg till jobbet.

Trötta familjen.


Bus med morfar


Förfall

I eftermiddags satte jag Mille i bärselen och traskade iväg till affären för att inhandla lite c-vitaminer i form av frukt. I kassan upptäckte jag en f.d. arbetskamrat framför oss och ja, det visade sig att hon var där i jobbet för med sig hade hon en brukare. Så himla kul att se! Nu är det ju åtta månader sen jag slutade jobba och jag saknar verkligen "mina" härliga brukare. Jag tror brukaren kom ihåg mig i alla fall lite för h*n tittade länge, länge på mig. =)

Jag jobbade på ett hem med autistiska ungdomar. Ett härligt jobb med många skratt och roliga minnen!

Milton är förkyld eller i alla fall väldigt snorig och rosslig. Ingen feber än lyckligtvis. Imorgon ska vi till BVC för att kolla längt+vikt samt nya vaccinationssprutor. Jag hoppas verkligen att det går lika bra som sist - feberfritt och bara lite gråt.

Nu ska jag lägga Milton, som är nyvaken, i gymmet framför brasan och göra en smoothie på banan, jordgubb, kiwi och apelsin. Till det en varm kopp ingefära- och citronvatten. Jag tänker inte bli förkyld.
Ny upptäckt 091025


Fem månader


Japp, idag blir skrutten fem månader. Jag tycker det har hänt jättemycket den senaste månaden, nu är han ingen liten plutt längre utan en nyfiken individ man umgås med. =)

Milton 

 

  • Har lärt sig hur man äter, sväljer
  • Drar in benen under sig när han ligger på mage
  • Lyfter sig upp på raka armar korta stunder när han ligger på mage
  • Kan sitta själv korta, korta stunder
  • Har upptäckt det bästa i livet - att hoppa!
  • Även om han varit "med" och nyfiken tidigare så har han tagit det till en ny nivå nu
  • Följer en konversation, tittar på den som pratar - fram och tillbaka, fram och tillbaka
  • Kan sitta i sin babysitter och leka med sina leksaker en lång stund

Pimp my home!

Herregud vad fort det blir mörkt nu. Klockan 17:07 när Milton vaknade efter sin middagslur var det kolsvart ute! Jag kan bara inte tycka om vintertid. MEN. När det blir mörkt ute tvingas man ju mer eller mindre att boa in sig och detta har medfört en stark lust att snygga till det här hemma och det kan ju inte vara av ondo.

Eftersom tiderna är som de är vill vi inte lägga en massa pengar på renovering, även om det skulle behövas. Det får helt enkelt vänta tills vi känner oss lite tryggare med tillvaron. Något som jag dock väldigt länge har haft stor lust att byta ut är vår soffa och jag tycker att jag har tre starka argument.

1. Den är i läder.
2. Den är "oxblodsfärgad" (fast det är inte hela sanningen, varje dyna består av läderlappar som man sytt ihop och de har inte samma ton).
3. Det är en hörnsoffa.

Det där med läder tänkte jag att visst, det kan väl vara praktiskt när man har en liten bebis som kräks högt och lågt och ja, soffan har fått en och annan kräka på sig, men nu har det dykt upp ett läderproblem - soffan är ju så djävla hal! Det i bna med att den är relativt hård, inte fluffig gör att Miltonstackarn kan inte sitta i soffan eftersom han glider undan så fort han lyfter ett finger. Han glider ner mot avgrunderna mellan dynorna, han glider ner mot knapparna i dynorna och han glider in mellan rygg- och sittdynorna (om han var en pyssling, nu viker han sig bara där). Nej, läder och femmånaders sötnosar går inte ihop.

Eftersom Tomas är en sån sucker för hörnsoffor tänkte jag att divansoffor borde ligga närmast till hands så jag har spanat in och blivit sugen på dessa:


Mio 10,990:-


Ikea 7490:-

Egentligen är det Miosoffan jag vill ha, den ska finnas i en mörkare upplaga för en tusing mindre men Ikeasoffan skulle jag kunna nöja mig med som en deal eftersom den är lite billigare.

Operation övertalning börjar nu?

EFTERLYSNING!

Jag är på jakt efter ett "block"/album att klistra in foton och annat smått och gott som rör Milton. Där jag ska skriva sånt som inte uppmärksammas i "Min bok" som vi har. Arken bör således vara relativt tjocka med hårda pärmar och jag vill helst ha ett sprialblock eftersom de är lättast att hantera.

NÅGON som vet var jag kan hitta ett sådant? Jag har letat på Akademibokhandeln, Bokia, lokala (och olokala) bokhandlare utan att hitta något som intresserar mig. Nu börjar jag bli lite stressad för det är så mycket som dyker upp som ska skrivas ner i "boken". Det kommer nytt varje dag tycker jag...


091026

Nu är jag hemma igen efter 16 dagar på vift. Det var ganska skönt att komma hem även om jag haft två härliga veckor hos mamma och pappa och i Dalarna.

Idag är det den gigantiska tvätthögen som är prio ett. Imorgon ska jag försöka rädda de sista äpplena som händer i äppelträdet. De som ligger halvruttna under träden ska väl plockas upp och så har vi en hel del löv att kratta på tomten. Jag ska försöka hitta på nåt smart så Milton kan vara med mig ute på ett vettigt sätt.

Det börjar bli dags att byta från liggdelen till sittdelen på vagnen, han har snart vuxit ur liggdelen. Men hur gör man med regnskydd till en sittvagn?

Snutteskrutt äter två portioner gröt om dagen nu, en på förmiddagen (eller ja, lunchtid) och en på kvällen en liten stund före läggdags.

Nu har han sovit i en timme, det har blivit ganska ovanligt med längre sovstunder. Han har nöjt sig med runt en halvtimme åt gången de senaste veckorna. Men det är klart, nu är det väl mycket att titta på och ta in när han inte varit hemma på länge.

Ska försöka lägga in lite bilder sen. Om jag orkar. ;)

Gnällspik?

Ja, det där utvecklingssprånget har vi då inte märkt av. Det skulle varit någon enda dag för några veckor... Just nu är Milton världens nöjda bebis. Han sitter i "matstolen" och i babysittern och kan leka med sina leksaker hur länge som helst.

Favoritleksakerna är ett gäng ringar som sitter ihop och är jättegoda att bita i och rassla med, en grodskallra och den prasslande blomman vi fick i ett välkommen till världen-paket på BB.

Både igår och idag har skruttungen vaknat tidigt. För tidigt för mammas del. Igår gick jag ner med honom till mamma som var vaken, sen gick jag upp och sov någon timme till. Idag är vi ensamma hemma så då var det bara att pina sig upp och se glad ut. ZzzZzzZZzz...

Igår utökade vi grötätandet till ett mål på förmiddagen också. Så nu äter han dubbla samkisar två gånger om dagen. På tal om det så vaknade skrutten just från sin lilla powernap så nu är det dags för den smarriga gröten!

I eftermioddag får vi tjejbesök! Miltons första bebisbesök dessutom. Det skiljer bara 3 veckor på dem (tror jag). Vi har inte träffat S&F sen i somras så det ska bli kul att se hur stor hon blivit. Håll tummarna för att jag lyckas med äppelpajen jag tänkte bjuda på...

Påpälsad under en promenad i Dalarna


091021

Mulet väder ute och jag är sååå trött. När Milton har ätit om nätterna har jag svårt att somna om, jättedumt!

Igår åkte jag alltså till min kompis Pilchy och lämnade lille Mille hemma med mamma och pappa. Vi köpte en flaska och ersättning så de kunde mata. Han har ju aldrig varit svår att få att ta flaskan (han brukar äta utan att bry sig alls!). Innan jag åkte matade vi i honom gröt som han åt med samma aptit som i måndags, helt plötsligt måste han ha lärt sig hur man gör.

Det var en härlig eftermiddag och kväll men tillsist ringde mamma och sa att Milton vägrade äta. Så då var det bara att packa ihop och bege sig hemåt. Han hade trots allt hållit humöret uppe bra, han står sig så himla bra på gröten! I eftermiddag ska vi träffas igen men idag får väl skruttis följa med. =)

Petade in lite bilder från kameran så här är en liten bilduppdatering.


Grötätande, innan han kom på hur man gör.


Trött fis

 

Hoppeti...

 

...hopp! (det är pappsen som klätt på! Hehe)


Mobila funktioner

Just nu ligger jag och Milton på övervåningen, det blev en ny mobil för min del idag. Någon hoppgunga hittade vi inte dessvärre... På eftermiddagen åkte jag till en kompis, Milton fick stanna hemma med mamma och pappa. En trevlig kväll men oj vad brösten spände av mjölk! Hoppas detta funkar nu...

Gröt i stora lass

Idag har Milton gjort två små framsteg; först provade han att sitta själv. Vi har inte testat det tidigare eftersom han inte visat någon fallenhet för egen balans ännu ;) och det gick väl inte något vidare bra heller men nån sekund höll han sig upprätt alldeles själv.

Sen klev han framåt i matväg idag. Vi har lite smått testat potatis då och då men han har inte visat något större intresse för det alls. Idag fick han prova yttepyttelite morot. Imorgon ska han få en riktig smakis av det, jag kunde bara inte vänta. MEN! Gröt har han ätit i stort sett dagligen sen vi började med det. Han har alltid ätit knappt en "smakportion" men idag kastade han sig över skeden varje gång. När första portionen var slut gjorde jag en till och han satte i sig hela den med med samma aptit. Han hade nog kunnat äta ännu mer men vi vill gå sakta framåt så mer gröt får det bli en annan dag.

Nu är vår semestervecka i Dalarna slut men jag åkte hem till mamma och pappa så stackars Tomas fick åka hem alldeles själv. =) Imorgon ska vi köpa en hoppgunga åt hoppetossan. Får se hur det blir med bloggandet, nu har jag väl bättre möjlighet och kan lägga in bilder från systemkameran - det kommer.

Ha en bra vecka, tappra läsare. =)

Hoppetihopp

Från morgon till kväll vill Milton hoppa. Hoppa är det enda som duger. Var tog min mysbebis vägen? Dock har han så kul så man står ut så mycket mer än man tror...

Sju kilo bebis ska lyftas upp i luften en gång i sekunden blir i längden väldigt jobbigt  för armarna. Extremt jobbigt faktiskt. När mjölksyran helt tagit över hoppar han vidare själv. Och vilka muskler han har sen. Upp ner, upp ner...

I början när han började hoppa trallade Tomas och jag med. "Hoppetihoppetihoppetihopp hoppetihoppetihopp hopp hopp". Nu kan vi tralla på den när Tomas bär runt honom liggandes på mage på Tomas underarm så han börjar hoppa med benen i luften. Som på kommando. =)

Filmtips

Se: Wallander - Tjuven. Jag gillade den jetemikket. =)
Se inte: Låt den rätte komma in. Alltså, mobbningsstoryn var bra, men... alltså... Iof verkar det vara väldigt "inne" med vampyrer så vad vet jag, filmen kanske var bra. Men eftersom jag har utvecklat kraftig allergi mot sånt tjafs så dissar jag filmen.

Svärmor har hela dvd-samligen av Mordkommissionen, det är nog lika bra att vi börjar titta på det istället för att hyra skitfilmer.

Idag gick vi till affären. Jag vet inte hur långt det är och jag vet inte hur lång backen är. Men det är i alla fall MINST en kilometer uppförsbacke, och den är brant. Vi är rätt möra i benen nu, otränade som vi är Tomas och jag.

#cc99cc

Nu fick jag till det som jag vill ha det med färgerna. Nästan i alla fall. Förut var det ju vitt hela vägen under menyn men jag får bara inte till det. Så går det när man bara klickar och klistrar sig fram i html - svårt att göra lika om det blir fel... =( Den lila färgen är inte rätt heller, jag vill ha min gamla ljusare och blåare men jag hittar inte den rätta koden. Det får dock se ut såhär ett tag framöver. Roligare än att allt är vitt i alla fall!

Snart ska vi kolla på en film. Vi hyrde tre filmer i tre dagar för 99:-. Fast vi vet inte om nån av filmerna är bra. En skräckis, vi som inte gillar såna, haha! I värsta fall vaknar vi i vild panik inatt när katten "knackar" på sovrumsfönstret. Sånt gör han den uslingen.


För att piffa upp lånar jag en bild från mamma, tagen av mamma. Bild från i fredgas. Sötis!


Att lära sig krypa

Imorse vaknade jag av att Milton låg och pratade. Det visade sig att ungen låg på mage med både huvud och rumpa i vädret. Han har alltså lärt sig att dra in benen (eller iaf ett åt gången) under magen. Det blir nog en mästerkrypare av den där skrutten!

När vi fått i oss frukost i magen och vaknat till så åkte vi iväg för att stilla pappans fiskesug. Det tog runt en timme att få upp eld utan tändstickor i den kraftigas blåsten. Sen tog det en evighet att grilla de frysta korvarna (fråga inte hur vi tänkte). Milton låg för det mesta nöjd i vagnen men sååå förfärligt kul tyckte han nog inte att det var (brås på mamma) så allt som allt tror jag Tomas fiskade i fem minuter, haha. Tilläggas ska att det tog oss en timme att hitta till just denna sjö. Fiskeäventyr, det är liksom inget för mig men vad gör man inte för sin älskling ibland...

Tack ni som kommenterar! Jag sitter på mobilt bredband och det går ganska segt så jag svarar och kikar inte runt på andra bloggar den här veckan, gör det nästa vecka! =)

Morr!

Gud vad jag blir trött. Hemma har allt sett ut som jag vill på bloggen, vit bakgrund där texten är men nu när jag kikade på bloggen från svärfars dator så var det lila. Och det är ju inte alls så jag vill ha men jag har heller inte ändrat något så det BORDE ju se ut som hemma!

Har det varit lila hela tiden?

Nu får väl hela bloggfan vara vit tillsvidare. I'll be back.

En bra lördag

Igår åkte mamma och jag till Västerås och shoppade. Vi hade fullt i bilen på väg hemifrån till mamma och pappa. Hur fullt det blir nu när vi ska bege oss till Dalarna i eftermiddag vill jag inte tänka på. Vi hittade massa fint i alla fall och Milton var så himla duktig. Låg och tittade i sin vagn utan att klaga en enda gång. ♥

När vi kom hem skyndade jag mig att rida. Så himla skönt! Jag passade på att lägga lite volter där grusvägen var som bredast och när jag kände att gubben var följsam och tillräckligt med (han har ju inte gått dressyr på över nio månader) så fattade jag galopp vid en parkeringsficka och vilken känsla när han var tvungen att sätta sig mer på bakdelen i den lilla volten, det känns som att hästen blir en meter kortare mellan öron och svans. Och det är så skönt att samspelet finns kvar trots att vi båda är ganska otränade.

I eftermiddag ska vi alltså upp till Dalarna, hoppas det inte snöat!

Milton vill smaka mormors mat! (taget med mobil)


Magläge

Ett snabbt inlägg i all hast: Milton vände sig till mage från rygg idag i gymmet. Han har ju gjort det förut men det verkade planerat den här gången! Så, nu har jag dokumenterat det.

Snart åker vi hem till mamma och pappa. Det kommer bli dåligt med bloggande i en vecka framöver. Ha en bra helg allihop!

Den fula ankungen

Idag har det hänt ovanligt mycket i våra liv. Först fick vi besök av farfar och gammelfarfar (ja, Miltons alltså). Klockan blev så mycket att vi fick ändra våra matplaner från pannbiff med svampsås till fiskpinnar för att senare helt stryka matbiten och handla något senare.

Halv två var det möte med en tandhygienist för att prata tänder och om hur viktigt det är att vårda de första tänderna. På kallelsen jag fått stod det inte vart man skulle så jag gick fel och kom in när de andra var klara så Mille och jag fick en genomgång ensamma. =)

Sen gick vi till Lindex. Jag hade en rabattcheck på 50:- och är på jakt efter en tunnare fleeceoverall. Jag hittade ingen overall som föll i smaken men köpte en söt grå body med ett hundtryck på. 19:50 betalade jag. Perfekt! Därefter gick vi till bokhandeln och jag köpte två pocketböcker, perfekt när man ligger och ammar när skuttis ska sova. Inne i bokhandlen somnade Mille som faktiskt varit vaken drygt en timme längre än han brukar utan att klaga det minsta.

För att han skulle få sova i lugn och ro gick jag och köpte en smörgås med skagenröra på ett café och gick sen ner till hamnen och åt min smörgås där. Det var verkligen en härlig stund. När jag satt där och åt upptäckte jag ett svanpar med tre stora ungar som låg och guppade alldeles vad kajen. Gud vad jag ångrade att jag inte tog med mig kameran! Inte ens mobilen hade jag med - den glömde jag i bilen! Perfekt ljus var det också, bara för att göra det hela lite extra retsamt... Jag stod max tio meter ifrån dem och tittade en stund. Mäktiga fåglar det där!

På vägen till bilen svängde vi in på skivbutiken och beställde två skivor. Nice nice!

Ikväll ska jag försöka tvätta och städa så gott det går, imorgon åker vi iväg och blir borta i över en vecka. På den tiden hinner man ju använda ALLT till en liten bebis... Och i förmiddags pekade jag på de finaste äpplena i det finaste äppelträdet och sa till Tomas "Det är ju de där jag vill ha, men jag når inte, inte ens om jag står på en stol!". Tomas tog då en stol och plockade ner vartenda äpple i hela trädet. Det var vad det kändes som i alla fall när jag stod där och tog emot dem i en plastpåse. Så jag bör koka en hel del äppelmos ikväll också! Puh! Men först måste jag till Ica och köpa fler såna där isfack/isrutsfack/vadfanheterdet?.

Och så slutligen: Grattis pappa på födelsedagen! ♥

Nya bilder

Det har varit lite dåligt med Miltonbilder på sista tiden så här kommer det lite färska bilder!

Jag suckar och svär alltid över att min kamera är så hopplös. Jag vet att det är JAG som är hopplös men det känns så mycket bättre att skylla på kameran. Men alltså, så dåligt ljus är det ju inte på bilderna ändå - ett, två och fyra är helt oredigerade (förrutom att de är beskurna då).


Notera gröten som helt korkat igen ena näsborren. Från ikväll.


Den lite knubbiga profilen. ;) Och för er som är insatta - det där är mammas öra!


Haha, det ser ut som att han tar kort på sig själv! "Om jag putar med läpparna och spärrar upp ögonen samtidigt som jag försöker se söt ut..."


Och så denna igen, det har snabbt blivit en ny favoritbild!


Musfällor

Imorse gick jag med Milton till toaletten för blöjbyte iförd endast underkläder. När jag står där och pysslar tycker jag det låter som en bil som parkerar på uppfarten. Och sen ett ljud som låter misstänkt likt en bildörr som slår igen. Jag försökte ropa på Tomas att vi nog får besök men han sov.

Nu tror ni kanske att det följer en halvt pinsam fortsättning på händelseförloppet men dessvärre (för er) så gick det såhär: mycket riktigt ringer det på dörren. Tomas flyger upp ur sängen och på vägen till dörren puttar han igen toadörren men jag som precis var klar smet in i sovrummet igen. Det var Anticimex som kom på besök.

Hastigt och lustigt fick vi klä på oss för att sen följa med Max på hans upptäcktsfärd i huset. Tomas hade råkat glömma att de skulle komma just idag. Hur som helst så såg det mesta bra ut i huset, en tröskel på stora toaletten tyckte han att vi skulle sätta upp och så var han inte helt nöjd med placeringen av varmvattenberedaren men det känns inte som något man åtgärdar på en eftermiddag...

Anticimexkillen måste för övrigt vara den äldsta Max i detta land. Över trettio var han, garanterat! Generös var han också, lämnade musfällor och myrfångare till oss (myrfångarna kan jag dock tycka kom ett halvår för sent, vi strödde kanel i halva huset i somras).

Just nu

Sol och blåst. Gös och pommes. Glad och kinkig. Spotify och Finger Eleven.091006

Fortfarande ingen värk. Vad fånig jag börjar känna mig som var så orolig för att det skulle göra så ont. Jag läser för mycket här på nätet och framför allt tror att allt som händer andra ska drabba mig också. Folk skriver om hur de gråter när de dragit ut tänder så självklar tror jag ju att det gör djävulskt ont. Inte för att jag tror dessa personer inte haft ont bara för att jag inte har det, men det är kanske dags att sluta tro att allt är lika för alla.

Vi gick på en längre promenad idag men jag kände mig fruktansvärt matt i benen så när Milton somnade så passade jag på att sätta mig på enda bänken på tre kilometer och vila och ringa älsklingen en stund.

Nu ska jag pyssla vidare i Photoshop, bara 10 dagar kvar av gratisversionen. ='(


Nyttnyttnytt

Nu säger vi farväl till lilla Slash. Han har gjort sitt.

Tandvärksupdate (eller snarare avsaknaden av): bedövningen har släppt och det gör knappt ont! Wiiie


Mammatankar

Nu har jag nog lyckats skruva Miltons sovtider rätt. Igår somnade han vid 22-tiden. Jag släckte ner sovrummet helt vid 21:30 när han inte somnade och bestämde mig för att inte lämna sovrummet förän han sov. Dagarna innan gav vi upp och tog upp honom = bebis som tror att han blir pigg men han är fortfarande jättetrött och ledsen. Och ja, jag lyckades ju. Han la sig tillrätta nästan på en gång.

Gröten igår funkade bra. Han åt ganska bra av den så jag tror vi kör på med det ett tag och lugnar oss med potatisen. Fast jag tycker inte han verkade stå sig bättre på gröten men det blir väl kanske bättre när han äter en hel portion. Nu började vi ju bara med några matskedar.Igår när jag satt och i väntrummet till tandläkaren kom det in en mamma och hennes dotter. Flickan var väl 6-7 år. Jag satt med ryggen mot ingången men redan när de kom in märktes det vilken bitter och sur morsa hon var. Kunde knappt svara när flickan frågade något, fräste grinigt ifrån när flickan ville att hon skulle stå utanför toaletten när hon borstade tänderna med tandborsten som hon köpt i luckan (på min tid hade man med sig tandborste och tandkräm till skolan). Mamman fick lite papper att fylla i och flickan undrade vad det gällde. Inget svar.

Det har dykt upp många såna här tillfällen bara det sista året. Tillfällen när jag säger till mig själv att sån där mamma ska jag aldrig bli. Visst förstår jag att man ibland kan tröttna på 543543 frågor på tre minuter men då får man väl säga ifrån? Inte ska man behöva vara tjurig på sitt barn?Rotten tooth

Nog drar jag hellre ut tänder än lagar hål, det säger dagens nya erfarenhet. Det är väl inte att föredra dock. (och jag kanske ändrar mig ikväll när det "gör som mest ont"). För övrigt är jag bedövad från halsen till hårfästet på höger sida. Läpparna känns gigantiska när man känner på dem när de är bedövade, sweet!

Tittade in hos mina grabbar när jag kom hem - de låg precis som de gjorde när jag åkte.

Nu är det slut på tandläkartjat här, det är bara en tur dit på torsdag igen, då är det Mille som ska till tandhygienisten.


Detta hände bokstavligen idag. Jag skulle dra mig uppåt i stolen eftersom jag är för kort för den och då fick jag ena handtaget i handen. "Vad gör du?" frågade tandsköterskan (tandhygienisten?) "Modifierar eran stol..." "Det är ok".


Hoppboll

Milton och jag kollade fascinerat. Milton spydde och tittade spänt vidare. Jag tror han ska få en sån när han bli äldre.


Vill du göra en hoppboll du med, klicka här.

Sömn

För någon vecka sedan skrev en gammal vän på facebook att de varit till sjukhuset med sin lilla dotter. Hon är någon månad yngre än Milton. En dag hade pappan upptäckt att hon slutat andas när hon sov. Allt tycks lyckligtvis ha gått bra men det har gjort mig nojig. Då och då går jag och tittar till Milton när han sover.

De gånger han andas tyst måste jag huka mig ner för att se om överkroppen rör sig - han andas, men ibland syns inte det heller. Då måste jag lägga handen på honom. Tyvärr stör det sömnen för honom ibland men jag kan inte låta bli.

Det är extra oroligt nu när han lärt sig rulla över på mage. Ofta sover han med ansiktet mer eller mindre nertryckt i madrassen. En av orsakerna till plötslig spädbarnsdöd.

Nu ska jag gå och lägga mig vid min magsovande son och titta på honom tills han vaknar.


Den barmhärtige tandläkaren

Igår somnade Milton tio i tolv efter att ha ätit (och fått ersättning) femhundrasjuttiosex gånger. Puh. Men jag tror inte att problemet är att jag har för lite mat utan det syns på honom att han är trött men han kommer inte till ro helt enkelt. Vi ska börja ge honom gröt på kvällen så får vi se om han kan bli väldigt mätt vid ett tillfälle och förhoppningsvis somnar utav det.

Och jag har alla tänder kvar i munnen. Tandläkaren sa att vi tar bort tanden imorgon istället så slipper jag komma tillbaka imorgon för att laga hål med ont efter tanden. Så det blev tandlagning idag istället och en halvt bedövad tunga. Eller ja, hela vänstra sidan av munnen är bedövad. Vågade knappt äta eftersom jag, på grund av den trasiga tanden som ska bort i morgon, brukar tugga på vänstra sidan men då kändes det som att jag skulle tugga av mig tungan...

Fint väder är det idag, om än lite blåsigt. En promenad i motvinden ska vi nog hinna med innan det blir mörkt.


Klicka på bilden för att se den fjuniga verkligheten


Milton har fått lite potatis varje dag. Det är inte samma entusiasm som första gången men lite får han i sig i alla fall!


Bullen i ugnen

Fy sjutton, jag rapar kanelbulledeg konstant. Degen vart bra men bullarna lyckades jag bränna. Båda plåtarna.

Även om vi inte hållt oss till våra planer den här helgen har vi fått lite gjort faktiskt. Ja, Tomas har förstås varit duktig och fixat med listerna och så har vi städat lite men i övrigt är de gamla planerna ogjorda. Istället har det blivit matlådor i frysen, två omgångar äppelmos till liten buse - också i frysen, nämnda kanelbullar, tvätt tvättad och lite annat smått och gott som vi behövde ta itu med.

Trots att jag sovit så mycket i helgen är jag dyngtrött nu! Mille sover sen en halvtimme tillbaka men jag är rädd att det bara är den lilla kvällsvilan han brukar ta. Fick sms från folktandvården i eftermiddags som sade att tiden imorgon är 10:30 inte 8:00 som jag befarade. Dock innebär det att jag ska inställa mig på mottagningen klockan åtta på tisdag istället men det känns mer mänskligt eftersom jag skjuter tiden lite tillrätta imorgon.

Hur som helst så hoppar jag nog in i duschen när Tomas bastat klart. Sen får det bli sängen med en bok innan ögonen trillar ihop helt. Jag har satt Tomas på att ta hand om sonen idag så jag kunnat göra något själv, så då får Tomas ta Mille om det nu skulle visa sig att han vaknar snart.

Hoppas ni haft en bra helg. Sov gott!


091004

Helgen har gått i sömnens tecken än så länge. Igår gick Tomas upp med Milton vid 9:30 medan jag sov vidare nån timme till. Sen sov jag med Milton i två timmar vid lunch. Igår kväll hade Milton svårt att somna, han som alltid somnar så duktigt om kvällarna. När klockan var 1:30 somnade han efter att bara slumrat lite till och från under kvällen...

Idag gick vi upp för en timme sen. Men nu ska vi väl vara utvilade i alla fall. =)

Imorgon är det ju dags för utdragningen av visdomstanden. Skoj skoj skoj... Jag som blir lätt handlingsförlamad av vanlig tandvärk, hur fan ska det inte bli nu då? Vi får hoppas att lillskrutten har en bra dag imorgon.

Nu ska jag ut och plocka äpplen som fallit ner från äppelträden. Får se om jag får tid att skriva nåt mer idag, tveksamt.

Kanelbullens dag idag förresten, passa på att ta en bulle om du gillar sånt!

Kommentera mera, men inte i onödan!

Nu kommer jag väl låta otroligt otacksam men SNÄLLA SLUTA POSTA MENINGSLÖSA KOMMENTARER!

När jag loggade in idag hade jag fem nya kommentarer. EN av kommentarerna hade innehåll som relaterade till inlägget och det var från min mamma (tack mamma för den uppmuntrande kommentaren mitt i allt). Urval från de andra:

"Hallådär! Vad har du planerat in för idag ? :D"

"Kika in i min blogg och läs inlägget "Hitta träningslusten nu i höst" för lite tips inför höstens träning! :) Trevlig helg!"

"fin blogg , kolla in min blogg , har frågestund lägg en kommentar <3"

Vill jag småprata om dagens planer eller vädret ringer jag nån eller haffar valfri person på facebook eller msn. Det är ytterst få personer som jag är så nyfiken på att jag skulle ställa en fråga till den personen bara sådär. Ännu mindre då till någon vars blogg jag knappt frivilligt hamnat på.

En kommentar behöver absolut inte relatera till inlägget om kommentaren ändå rör bloggen på ett eller annat vis eller om man ställt en fråga eller kommenterat i personens blogg (även om det är roligare så). Det är vad jag tycker. Det enda de där kommentarerna jag fått under förmiddagen ledde till är att jag tog bort dem direkt UTAN att gå in på länkade bloggen...

Kan man inte få läsare till bloggen på annat sätt än att skriva meningslösa kommentarer hos folk kanske man ska skriva bättre inlägg? Oder wass?


Fredagsmys på gång!

Sitter och väntar på att älsklingen ska komma hem. För en gångs skull får vi ha fredagsmys, Tomas är redan på väg hem! Mille sover sen knappt en timme tillbaka. Själv mumsar jag för tillfället på ett sånt där knallrött äpple från trädgården, det är riktigt härligt tuggmotstånd i dem.

Vi har haft ett riktigt spykalas här ikväll. Vet inte om det är för potatisen eller vad det beror på men mycket har kommit upp. Idag kom det "vuxenspya" också, alltså tidigare har det ju i princip bara runnit ur honom men idag ulkade han en gång tomt, sen kom det en omgång och så en till efter det. Stackarn.

Intressant va?

Jag tittade på filmerna vi har sen Mille föddes, och för all del den från alldeles innan han är född. Medan jag traskade runt och genomled värkar drog Tomas upp videokameran och filmade. Jag ville för ett ögonblick slänga ut honom men insåg snart att jag inte skulle klara det hela utan honom så jag lät honom hållas och han fick sin filmsnutt på någon minut.

Nu när jag tittar på filmen ser jag hur jäkla stor jag var. Helt galet! Nog för att jag är kort men magen är ju öööööverallt! Inte konstigt att jag hade såna problem att äta på slutet - jag kunde knappt böja mig till gaffeln...

 


Choklad

Marabou har nyligen kommit med tre nya smaker och allihop verkar riktigt goda. Är sugen på att prova alla tre (när de kommit till lilla Ica här hemma) och kan bara ana vilken beslutsångest jag kommer ha när jag ska välja vilken jag ska börja med. Suck.Bild lånad från Sara


Bild lånad från Carolina


Tips!

Ett smart tips om man vill ha fler besökare till sin blogg:

Registrera dig hos Bloggtrafik! Det är gratis, går fort och är enkelt plus att man, om man vill, kan besöka slumpvis valda bloggar. Det är jättekul. Många bloggare skrattar man med, men minst lika många skrattar man åt! ;) Nejdå, jag ÄR egentligen en ganska snäll person... Jag har hittat några nya bloggar som jag följer, inget gott som inte har mer gott med sig liksom. Klicka bara på bilden här nedan och registrera dig!


Potatismos

Idag blev det äntligen dags att låta Milton smaka på potatis för första gången. Och vad mer kan man säga än att det bådar gott inför framtiden - han log och tyckte att det var en rolig ny lek! Lutade sig fram mot skeden... ♥

 

Tomas filmade det hela och jag tog några kort när han hade smakat på det en stund. Får se om jag lyckas klippa ihop nåt av filmen sen.
Inlåst

Av en slump slog jag av Scrubs idag för att kika de sista minutrarna på Idol. Hamnade mitt i ett reklamsvep och väntade otåligt. Man blir ju otroligt bortskämd av en månads dvd-tittande... Hur som helst så visade de om programmet som skulle börja efteråt, det var Inlåst, någon som såg det? Det handlade hur som helst om tonårskillar som hamnat på fel sida om lagen så att säga. Grov misshandel, planerat rån, inbrott och droger var några av killarnas "meriter". Nu skulle de sitta 12 dagar i fängelse för att få prova på hur det känns och förhoppningsvis bli avskräckta. De fick även sällskap av f.d. interner. Då började jag tycka det blev intressant. Fortsättning nästa vecka.

Hoppas det sitter en och annan miniligist framför tv:n och tittar på programmet.

(förresten blev det aldrig något Idol-tittande för mig eftersom jag hals över huvud kastade mig och bebis in på toaletten för blöjbyte, pyjamaspåtagning, matning och nattning innan programmet började. And I did it!)

 

Jag känner mig lite ur blogg-form just nu. Kan inte rå på't helt enkelt.


Mille på promenad. Det var skönt att gå en riktig sväng idag, vi har bara gått kortare rundor i kvarteren den senaste veckan.


091001

Idag skruvade pappsen fast stolen i bordet och Milton såg så obeskrivligt nöjd ut när han fick sitta vid bordet. Tyvärr lyckades jag inte fånga hans stolta uppsyn på bilderna.

Jag hade tänkt att han skulle få smaka på lite potatis blandat med mjölk idag men jag fick tyvärr inte ut tillräckligt med mjölk så det får vänta. Såg när jag stod och klämde att jag håller på att få sår igen. Den där förbannade torsken vägrar ge med sig!

Nu känner jag mig äntligen helt frisk så idag bäddar jag ner Mille i en fleecefilt och går ut på promenad!


RSS 2.0