Sköna maj


Efter allmän förvirring blev solhatten kvar på förskolan. Lika bra att passa på att fota lite.

Milton du glömde något!


Äs! (häst)
Hejkissenskavikramaslite?Nej gräset blev aldrig klippt i helgen, det regnade ju...

Barbies nya konkurrent


Har ni hört talas om den nya dockan Eden? Tanken med Eden var att ta fram en docka som inte är onaturligt mager utan en hälsosam lillasyster till Barbie. Äntligen!

Nä, jag skojade bara. Bilderna ovan visar livs levande Eden Wood, 4 år. Det är så fruktansvärt bisarrt att man retuscherar ett barn så överjävligt! Det arma barnet är en superstjärna inom skönhetstävlingarna i Usa. Såklart.


Förra veckan berättade en mamma för en reporter att hon injicerat botox i sin åttaåriga dotter eftersom hon hade en del smilegropar och veck i pannan vid grimager för att över huvud taget kunna visa ansiktsuttryck rynkor. Nyheten nådde Sverige och Aftonbladet men i Daily Mail finns en klipp från intervjun med mamman: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1386312/Pageant-mum-gives-year-old-daughter-BOTOX-WAXES-legs.html

Efter att ha kikat runt på Youtube efter sökning på Baby Beauty Qeens och Toddlers & Tiaras så börjar jag minst sagt tappa tron på mänskligheten. Hur kan det ens förekomma tävling i barns utseende? Och hur kan man låta det fortgå när föräldrar blir fullkomligt rabiata och torterar sina barn för att uppfylla egna, misslyckade, drömmar?
Detta är en parodi på de riktiga pageants, men det enda som skiljer är att sexigheten här är uttalad...I filmerna (som jag skrev ovan) får man ser hur 5-7-9-åringar spray-tan:as, tydligen har vissa svårare att bli bruna, det är en mamma snabb att tala om när de ska spraya dottern för tredje gången inför en tävling. En annan hade skönhetsopererats som 7-åring och barnen finner sig i det mesta efter ett "ska man vara fin får man lida pin".

Hur mår dessa barn när de blivit stora? Att redan som bebis behandlas som en docka som ska göras fin och visas upp, att aldrig få sitt "nej jag vill inte" rörande sin egen kropp respekterat, hur ska man då kunna respektera sin egen kropp? Det är illa nog att vuxna kvinnor objektifieras, det är bara äcklig misshandel när det handlar om barn.Flickan som injicerats med botox har blivit omhändertagen nu. http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article13039105.ab Tack och lov.


Om våren, om våren


Jag älskar vår trädgård på våren. När blommorna slår ut, det är lummigt och det luktar gott och man blir glad vilket hörn man än går runt. På sommaren huserar allt för många mördarsniglar i gräset för att jag ska kunna njuta fullt ut. Så vi passade på idag, och igår och i förrgår och i förrförrgår, Milton och jag.


Jag ser dig...


Glass är gott


I vår trädgård kan man hitta det mesta. Pinnar med kottar från grannens ädelgran till exempel.


Körsbärsträden blommar för fullt. Om en månad blommar äppelträden.


Barn och hundar är säkert instängda, vissa upplever staketet som ett hinder men låter sig inte nedslås för det.


Med ett barns fantasi har man aldrig tråkigt
I vår trädgård finns inga räta linjer och de växter som vill får växa enligt egen idé. Just denna del är nog min favorit med de röda träden, gula busken, körsbärsträdet och tulpanerna.


Maskrosorna lyser som solar i det oklippta gräset. Till helgen försvinner de.
Sandlådan - snart över hela tomten


Tomten som sagt, vad trodde du jag menade?


Just chillin' on the sandlådeside...


Mellanmål


Även kaprifolen är värd att smakas på...


Hide and seek


Några fler ord


Just nu känns det verkligen som att Milton är på gång verbalt. Han gör sig bättre förstådd även om man inte alltid förstår vad det är han säger. Idag sa han bok (oah) för första gången och nalle (ae) när vi var ute och gjorde "nallekakor" i sandlådan.

Han tycker det är väldigt roligt med sånger för tillfället. Det räcker att man sjunger en visa för honom en gång för att han ska sjunga på den och bli överlycklig när man sjunger med. De sånger som han velat sjunga nu på sista tiden (som vi inte sjungit mycket alls tidigare) är Bä bä vita lamm, har du sett min lilla katt och blinka lilla stjärna. Kvällstid tycker han det är kul med trollmors visa och hoajaj ajaj buff, han sjunger gärna med i refrängen. Han har dock slutat vifta förebrående med pekfingret till ajaj-andet...

Efter middagen idag skulle Milton och jag ut en stund, vi stod båda i hallen när jag frågade Tomas var hans solhatt var. Jag hann knappt ställa frågan klart innan Milton gick ut i långhallen mot sovrummen, Tomas svarade att Milton hade haft den och mycket riktigt - Milton kom ihåg var hatten var och hämtade den medans vi vuxna inte hade någon aning om var den var. Det är så härligt att han blivit en egen individ! Det har han ju alltid varit men nu tar han egna beslut, tänker och agerar utan att man styr honom. Fantastiskt!


Vi är med i en undersökning som de gör på Karolinska institutet i Huddinge och för denna studie ska vi nu i veckan ha aktivitetsmätare på oss. Vi fick hem mätarna i onsdags som var förprogrammerade att starta klockan 6 imorse. I fredags tänkte jag att jag skulle förbereda Milton på att ha sin klocka som vi kallar dem, men han vart jättearg och skulle absolut inte ha klockan på sig. Det var bara att ställa in sig på krig måndagmorgon alltså, resonerade jag.

Ack så fel jag hade! Milton tittade knappt på klockan när vi satte på den imorse, på dagis rapporterade de att han inte gjort något med den på hela dagen förrutom precis innan jag hämtade honom, då hade de dragit tröjärmen över så var det bra igen. När jag kom till Milton pekade han på bulan på tröjan och jag visade min klocka, efter det har han inte så mycket som petat på klockan, duktiga unge! ♥Att skjuta runt på dockvagnen är riktigt kul tycker Milton. Helst ska det gå i hundra knyck, i det höga gräset (OBS, ej vår gräsmatta ;) ) går det i lagom fart tycker jag...


I vagnen ligger en docka och en hink sand (utan hink).


Parrot maiden


Hittade en underbart rolig fågel. Lyssna på originallåten först, i alla fall den första minuten för att höra delen som fågeln sjunger!

Ok, nu är det dags för Lolita:RSS 2.0