Ett snövitt Kalmar


Sitter i min säng på vandrarhemmet och pustar efter en intensiv dag.

Det hela började igår kväll när Milton vaknade vid 22-tiden efter att ha sovit i ett par timmar och då inte hade någon lust alls att somna om. Medan jag fixade det sista med packningen lade sig Tomas hos honom. När jag var klar hade den lille inte somnat, eller ens var i närheten av att somna. Istället blev han på bushumör när jag lagt mig. Tomas var jättetrött efter att ha gått upp vid 3:45 på morgonen så han ville ju gärna sova... Jag har bara så svårt att hålla mig för skratt när Milton busar, och skrattar jag tycker ju bara han att det är ännu roligare. Han hittade på en massa bus trots att han bara låg på rygg mellan oss. Älskade lilla fillifjonkan!!!

Någon gång mellan halv ett och ett somnade han med huvudet nere vid mina fötter.

När väckarklockan ringde 6:15 imorse var jag ganska trött men jag gjorde en "dricktermos" med kaffe så tröttheten gick snart över. Snöfall alla 41 mil ner till Kalmar var det också...

När vi var klara för dagen gick jag och en annan tjej omkring och kikade i butiker. Jag hittade en leksak till härliga Inez (mammas och pappas hund) som jag tänkte leka med henne med till helgen och så köpte jag två bollar som jag tror Rambo kommer gilla (och Milton. Katt/barnleksaker är många gånger samma sak har jag insett). Hittade även ett par tofflor som jag hoppas att Milton kommer tycka om. Om han bara fick skulle han ha sina vinterskor på sig jämt! Bättre med tofflor då kan jag tycka...

Nu värker mina fötter. Stallkängorna som tjänstgör som vanliga kängor denna vinter är inte speciellt fotriktiga så jag siktar på att gå max 100 steg till idag. Ett par vändor till till toaletten och så förståss ut till tv:n och titta på handbollsmatchen!

Imorgon ska vi studera lök-kromosomer och prata om klimatproblem, inte på en och samma gång dock. Ha en bra kväll kära läsare!

Tröttöra - musiköra


Igår hittade jag Milton sittandes såhär i soffan. Han vet hur man slappar han! Det där greppet om örat är välbekant - så fort Milton börjar bli trött åker ena handen upp till ett öra. Är han riktigt trött blir det båda händerna. =)Just nu sitter han och dunkar handen i skrivbordet i takt till Alors On Danse med Stromae. Häromdagen dansade han för fullt till Only Girl med Rihanna, han är en riktig discokille! I bilen sitter han och viftar med armarna i takt till den annars överrepresenterade rocken. Taktsinne har han fått efter mormor sin, arma barn.

Morgonro


Jag trivs när det är lung och ro, men om jag måste välja endast ett tillfälle när jag vill ha det riktigt lungt och skönt, helst i min ensamhet, så är det när jag äter min frukost.

Medan jag äter tycker jag om att bläddra i en tidning, läsa en bok, eller som idag sitta och kika på datorn. Jag vet att klockan är lite mycket för frukost men det var min sovmorgon idag och trots att jag varit vaken sedan strax efter nio så valde jag att ligga kvar i sängen och läsa i min (skönlitterära) bok. Lär inte ha så mycket tid för den framöver.

Dagens frukost avnjutes till en dragspelskonsert i vardagsrummet och en skrålande snigel som spelar öronskärande barnmelodier precis här utanför köket. Dagens frukostro uteblev alltså. Tyvärr tror jag inte heller att det blir någon som helst frukostro under kommande vecka eftersom Milton inte ska till dagis imorgon och på tisdag ska jag ner till Kalmar igen. De dagar jag är i Kalmar är det så tidig uppstigning att frukostro är en helt orimlig tanke.

Nåja, jag överlever nog.

Glass i stora lass


Idag tog vi oss  en tur in till stan. Först lunch på en restaurang, jag beställde lax- och scampisoppa men den var ingen höjdare tyvärr. Sedan gick vi till en glassbar och åt glass tills vi nästan sprack. Milton fick en egen kula vaniljglass och tyckte det var jättemysigt.

Därefter åkte vi till Nynäs för att hämta mina (kurs)böcker som kommit dit. Känns lite trist att man måste åka dit när Ica här hemma också har paketutlämning. Men inte Schenker, de levererar till just Ica i Nynäs...

Hursomhelst, väl på Ica så kände jag att jag var rätt kissnödig men tänkte att jag hellre väntar tills jag kommer hem, butikstoaletter är ju ingen höjdare. Efter att jag hämtat ut mitt bokpaket skulle jag bara köpa lite lök och bacon till middagen men lök hade de bara i stora nätpåsar så då fick det vara. Gick tillbaka till bilen med Tomas tyckte absolut att vi skulle handla där så då gick han iväg. När Tomas kommit tillbaka och skulle vrida igång bilen blev det plötsligt tyst och mörkt i bilen...

Det var bilbatteriet som länge varit dåligt som inte orkade hosta igång bilen. Innan vi åkte in till stan fick vi dra igång den med hjälp av Lupon. Alternativen var nu att antingen be någon om batterihjälp eller att putta igång bilen. Om någon bil skulle puttas behövde jag verkligen kissa så det var bara att knata tillbaka till Ica och vänta en god stund innan jag fick tillträde till den urinstinkande toaletten. När jag kom tillbaka till bilen så hade Tomas redan fått hjälp av någon så då kunde vi äntligen åka hem.

Kvällen kommer för min del spenderas i soffan. Jag ska titta på handbollsmatchen som är ikväll även om jag inte tror att Sverige har någon chans mot Serbien...


Gott med glass!

Språket


Inte Arne men väl världens härligaste Inez (foto taget av min mamma)


Tänkte skriva ner vad Milton säger i dagsläget. Kan vara kul att gå tillbaka och läsa i framtiden. =)

Än har Milton inte riktigt haft tid att prata, han har massor av ljud för sig och har en tydlig mimik men han har mest utvecklat finmotoriken och sina elektriska färdigheter (han har inte blivit strömförande men vet allt om elektriska apparater som en ettåring behöver veta och en hel del till).

Det första han lärde sig säga var mamma och några olika varianter av det som ammam, maaaam osv, detta började han med under hösten. Sedan lärde han sig iiiee (kisse), efter det kom 'll (boll,han vrickar med tungan så det blir något gomljud innan L:en). Nu har han även börjat säga i'l (bil). Numer låter boll mer som boll och med bil tror jag han ofta syftar på däcken, av någon anledning. Vid något enstaka tillfälle har han sagt äss (häst). Appa (pappa) har han sagt i någon månad.

Han har inget ord för hund men han skäller när han ser eller hör en hund, det är det Arne som har lärt honom. =) Han har länge satt upp händerna som i förvåning när man säger "borta", nu har han börjat säga a-a till, melodin i ordet låter som när man säger det, det är bara bokstäverna som saknas. Vatten och mjölk har han ibland ljud som låter rätt snarlik riktigt språk men lika ofta är det bara "aaa" när han sträcker fram ett glas till en.

 Säger man "tack tack" när man får något av honom så härmar han gärna och säger ta ta. Idag fick han lite russin på ett fat för att vara tyst (...) när jag lagade mat och Tomas fick ett viktigt samtal. Snart kom han tillbaka med fatet, sträckte det mot mig och sa "ta ta". Det är ju så vi säger när vi får saker av honom. ;)

Även om han inte säger så mycket så förstår han väldigt väl vad man vill även om han också är väldigt duktig på att låtsas att han inte vet. Som när man ber honom att sitta på stolen eller inte ta blombladen...


Fever in the morning


Jodå, imorse visare tempen 38,2 när jag tempade Milton. Inte så farlig men givetvis inget dagis. Istället får vi ladda dvd:n med Pingu och Scrubs, dricka fläderloka och pilla oss i naveln tills Tomas kommer hem. Jag tackar min lyckliga stjärna att vi fick mat över från gårdagens middag så jag slipper fixa lunch (finns det något tråkigare än att laga mat?). ;)
Nyhet för alla The Sims fantaster!
Jag tillhör skaran som gillar The Sims. Nu var det visserligen länge sedan jag hade varesig tid eller lust att spela men ja, det är ett roligt sätt att fördriva tiden på.

Nu har de skapat ett nytt spel, The Sims Medieval, där spelet inte bara tycks gå ut på att skapa "simmar", bygga deras hus och skapa karriär, utan även att driva en hel by under medeltiden. Först trodde jag att det bara var ett tillägg till Sims 3 men detta är alltså ett helt nytt spel, lite som en korsning av The Sims och SimCity (och så en gnutta medeltid förstås).Jag tycker det verkar kul! I alla fall om man faktiskt kan spela olika karaktärer i staden. Samtliga bilder är hämtade från speles sida på ea.com, vill du veta mer om spelet så klicka bara på någon av bilderna så kommer du dit! (glöm inte bläddra på flikarna när du väl är där!)


En tuff vecka går mot sitt slut
Idag har jag mer eller mindre gjort klart tentan. Jag har svarat allt jag kan men ska kolla igenom frågorna imorgon igen och se om det finns lite mer av det vi lärt oss som jag kan tolka in i frågorna och plita ner för att visa vad jag lärt mig. Labbrapporten känner jag mig helt färdig med så nu väntar jag bara på att min labbkompis ska maila över sitt material så jag kan läsa igenom det och slå ihop våra texter så är det också färdigt. Skönt.

Något som inte är fullt lika skönt är att jag står utan litteratur till en av kurserna som drar igång nästa vecka. Boken ifråga kostar 1090:- vilket känns lite väl saftigt när kursen bara pågår i 8 veckor. Hittills har jag bara använt hälften av kurslitteraturen jag köpt. =(

Just denna kommande kurs har dock två kunskapskontroller i form av duggor och då antar jag att det kan vara bra att plugga på med hjälp av en bok. En liten detalj som försvårar anskaffandet av denna bok är att den är slut på de största onlineshoparna i Sverige. Min labbkompis hittade en sida från USA där man kunde ladda ner boken till datorn mot inte ens halva priset av en fysisk svensk bok men det funkade inte att köpa den från Sverige... Jag tänkte gå förbi biblioteket imorgon och kolla om de eventuellt kan ta in den men jag tror inte att det är möjligt.


Milton har blivit väldigt täppt i näsan under kvällen, han sover oroligt och känns nästan lite varm. MÅTTE han hålla sig frisk imorgon, även om jag är så gott som klar med skoluppgifterna för denna vecka går det såklart bättre om jag får pyssla med det lilla som är kvar ostört, plus att jag har en kommande omtenta att förbereda mig på. Stackars Milton verkar inte ha det så kul på dagis just nu, men mer om det någon annan gång.

Gamla gruvor


Gaaaah! Jäkla tenta att vara svår. Fast det kanske är det som är meningen... ;) Jag håller på med en tenta i Geovetenskap och den går ut på att tolka en berggrundskarta och en jordartskarta. Har börjat med berggrundsdelen och det är det jag tycker är svårast. Intressant men svårt. Men det bör alltså flyta på bättre med den andra delen eftersom jorden är mer integrerad i sådant man redan kan lite om. Inte sjutton har jag funderat på varför man brutit sulfidmalm i just metabasit och inte någon av de andra berggrunderna (vilket är en fråga till den berggrundskarta vi fått).

Snart är det dags för "Sveriges mästerkock", eller Masterchef som det heter i de engelskspråkiga länderna. Jag och Tomas har tittat på den engelska versionen under det gångna året så då är det ju kul att programmet kommit till Sverige också.

Idag vann vi förresten 300:- på keno! Tomas ville att vi skulle lägga upp en rad i en vecka så vi köpte två system (eller vad det heter) för sammanlagt 140 kr. Så nu har vi alltså gått med plus. =)


Jag vill ha vår. Nu!


Nu vore det inte dumt med vår. Det blir ljusare, varmare och när väl all snö är borttöad börjar det också dofta vår!!

Snön är borta och katterna får vårkänslor bland alla flygande insekter

 

Det börjar bli grönt...


och naturen förbereder sig för sommarskörder.

 

Maj och riktig vår!

 

 

 

Detta är min favoritbild från förra våren, samtliga bilder är tagna i trädgården.


Russin


Idag har jag utnyttjat min stackars hjärna till max. Jag har skrivit labbrapport och har försökt förstå vad som ligger bakom de resultat vi fått fram och diskuterat kring detta. Jättesvårt! Mina stackars geniknölar ser nog närmast ut som russin nu.

Har god lust att sätta mig i soffan och titta på handbollsmatchen (som tycks gå åt helvete för Sveriges del) men jag tror Tomas tittar på något annat... Nåja, ingen mer tankeverksamhet idag! Imorgon ska jag ta itu med en tenta som ska in på fredag.

Hemma!Nu är lilla Rambie hemma igen! Han var precis på väg in på uppfarten när jag närmade mig hemmet efter att ha lämnat Milton nu på morgonen. Han luktar garage så jag misstänker att han varit instängd hos någon granne. Han är rätt orolig, går runt och jamar men jag antar att det lägger sig om någon timme.


110117


Detta får gärna upprepas!

Katten är fortfarande på vift. Jag lade ut en "efterlysning" på facebook idag, inte för att jag tror att det ger något. Imorgon får vi nog gå runt bland grannarna och be dem hålla ögonen öppna, Rambo är väldigt social av sig så risken finns att han "hängt med" någon in i garaget utan att denne vetat om det och sedan gått ut utan katten.

Vi har såklart kollat tomten ordentligt och idag var det kattspår från vardagsrumsfönstren och ut utanför tomten, jag följde spåren men de gick bara ut i snöhögen där kvarterets snö skottats upp under vintern. Kan spår töa fram? Snötäcket har verkligen sjunkit idag och så sent som igår såg man inga spår i snön. Dessa spår såg inte färska ut men jag har å andra sidan aldrig sett spår som töar fram...


Nog om Kitty. Nu, när Milton äntligen går mer än strödagar på dagis, känns det lämpligt att köra honom i vagnen till dagis på måndagarna, hämta med pulkan och ta pulkan till och från under veckan för att köra hem med vagnen sista dagisdagen i veckan. Sedan snön kom har Milton mest varit sjuk till och från så det har inte varit lönt tidigare. Men nu, när det skulle passa bra så är det glansis varvat med ton med sand och bar asfalt och därmed högst olämpligt att dra pulka! >=( Trist, trist, trist!

Jag skulle uppskatta om snön försvann men det är ju liksom inte realistiskt i januari, det kommer ju frysa på och snöa mer fram till mars i alla fall så detta töande känns så himla onödigt.

Dags att fortsätta plugga. Idag fick vi en tenta som det faktiskt ska bli lite kul att sätta sig med imorgon! Idag ska jag pyssla med parallellkursen dock.

Antingen ellerFortfarande ingen katt. Alltså är han död eller instängd någonstans. Eller så tyckte han att han blev synnerligen taskigt behandlad när tassen klämdes så han tar lite semester från oss.

Inget nytt

Inget nytt om katten, han är fortfarande borta. Just nu sitter jag med papper utspridda över hela skrivbordet och försöker göra uträkningar på resultaten vi fått fram under våra laborationer men det är minst sagt rörigt. Och svårt.

Saknad!

Jag börjar bli lite orolig för katten! Igår eftermiddag råkade Tomas klämma hans ena baktass när Rambo försökte gå ut när Tomas, ovetande om att katten var där, skulle stänga dörren. Jag försökte göra Tomas uppmärksam på katten men han hann inte reagera före kattens märkliga vrål, jag har aldrig hört en katt låta så... Ut for han springades på alla fyra ben och sedan har vi inte sett skymten av honom. Nu har han varit hemifrån i över 20 timmar, det har han aldrig varit tidigare!

Hade det inte varit för att han klämt tassen hade jag väl trott att han fått vårkänslor, det är ju plusgrader och allt, men just i och med tassen blir jag orolig att han ligger någonstans och inte kan ta sig därifrån. Han borde inte ha skadat sig så illa i dörren men han är något funktionsnedsatt i baktassarna sedan en märklig olycka i somras. Inte så det vardagliga livet påverkas men kanske nu?

Jag har ropat och "kissat" på honom under gårdagen och har varit ut en vända på tomten nu på förmiddagen utan att se så mycket som ett spår efter honom i den lilla nysnön som kom igårkväll...

Kom hem nu!

Mätt i magen
Ah, det var något vansinnigt gott med fruktsallad med en gräddig vaniljkräm till. Jag och Milton åt tills vi inte orkade en fruktbit till samtidigt som vi tittade på handbollsmatchen! Nu väntar Fångarna på fortet, mitt favoritprogram när jag var liten! =)

Vardagsmys

Idag är det kallt men skönt med vardag. Helgerna efter Kalmar-vistelse är alltid extra mysiga, jag hinner längta efter de där hemma alldeles lagom tills jag kommer hem, första natten borta är det bara skönt att få sova själv utan små tår som petar rakt in i sidan på en. ;)

Tomas har åkt iväg på 30-års fest ca 15 mil bort så det blir bara jag och Milton här hemma tills imorgon eftermiddag. Jag tänkte att vi skulle göra lite fruktsallad till kvällen, eventuellt lite hemgjord vaniljsås till men jag har köpt mild frukt så det ska nog inte behövas... Vi båda börjar bli lite snoriga och rossliga så en c-vitaminboost skadar inte.

När jag och Milton var ute med pulkan idag tänkte jag fota lite men jag hann inte hala upp kameran (som åker i en egen påse som sitter fast på pulkasnöret så det där med att "hala upp" tar lite tid) innan Milton var påväg ur pulkan och sedan skulle han minsann dra pulkan istället. =)


Kalmar

Nu har vi ätit och jag har lugnat ner mig lite och ser till och med en liten fördel i spishaveriet. Den nuvarande spisen har ingen barnspärr och jag har länge tänkt att vi måste byta ut spisen mot en med barnspärr framöver. Än så länge har vi det stängt med grind till köket så Milton kan inte ställa till med någon större fara just nu men så snart som möjligt vill vi ju kunna ha öppet helt till köket och då, även om han vet att man inte får röra spisen, är ju en spärr ett måste!!

Nog om spisen! Imorgon är det åter dags för mig att köra ner till Kalmar. En gång i månaden (ungefär) är det träff på skolan, Linnéuniversitetet, med fältstudier, laborationer, föreläsningar och grupparbeten. Den här gången var det tänkt att vi skulle ut på en mosse men det blev inställt på grund av snömassorna, det finns helt enkelt ingen geologi att studera vilket gör det hela meningslöst på en kurs som heter Geovetenskap. =) Tisdagen inleds klockan 13 med labb, nu i veckan ska min grupp analysera vattenprover vi tog i höstas. Träffarna sträcker sig från tisdag eftermiddag till torsdag lunch. Passar mig bra så jag kan sova hemma men ändå hinna ner på tisdagarna och komma hem i vettig tid på torsdagarna. Det tar ungefär 5 timmar att åka, nu i veckan räknar jag dock med en timme till med tanke på väglaget... Tyvärr tar det alldeles för lång tid och är på tok för dyrt att ta tåg, annars hade det varit det självklara alternativet!

Nätterna tillbringar jag på ett vandrarhem. Första gången jag sov där hade de bokat mig fel så jag fick ett eget rum trots att jag bokat det billigaste alternativet - en säng i rum med andra. Den här första gången var dock inte så lyckad då det förmodligen var löss/kvalster/kvalsteravföring på grund av att täcke och madrass legat oanvänt länge som orsakade en allergisk reaktion (jag läste i efterhand att detta kunde hända om sakerna inte var nog vädrade). Det hela yttrade sig som myggbett som liksom flyttade sig över kroppen. Först dök de upp på kinden innan de kröp upp mot hårfästet och pannan, sedan ner igen och över halsen, bröstet, magen, benen... I fyra dagar hade jag mer eller mindre besvär av kliandet som kliade som ett irriterande myggbett x 10!

De senare tillfällena har jag haft delad logi som planerat och det är faktiskt ganska kul att träffa nya människor varje gång. En gång var det en kvinna som bodde i Västerås, när jag då berättade var jag var uppvuxen (för de som eventuellt inte vet så är det bara några mil därifrån) så visade det sig att hon bott i grannkommunen, och där satt vi i varsin säng i Kalmar. Nu sist var de andra sängarna i rummet tagna av fyra tjejer som pluggade första året till farmaceuter och vi kom snabbt fram till att vi haft samma lektor i kemi. Troligtvis kommer de även bo på vandrarhemmet (och samma rum) även denna gång!

Nu bör jag nog börja packa, jag somnade efter 3 inatt och kommer behöva varje minuts sömn jag kan få inatt!

Såhär såg den ut, allergireaktionen. Antingen var det små prickar som snabbt flyttade runt (på en minut hade de helt bytt plats!)...


... eller så var det stora märken som mer påminde om hemska bromsbett. Detta är på låret.

(lång ramsa svordomar)

Jag tror jag blir lite galen. Det är i alla fall inte långt kvar nu.

Summering:

  • Toalettköp i helgen som visade sig vara i onödan, istället räckte det med att byta en del i den gamla som kostade en krona mer än hela toaletten vi köpte i lördags. Inköp av del och återlämning av köpt toalett i söndags.
  • Någon vecka före jul gick tvättmaskinen sönder. Lyckligtvis hade vi en extra i garaget sedan vi bodde i lägenhet. På nyårsafton kom den nygamla maskinen in.
  • Har jagat runt för att få tag på dubbdäck under dagen. Efter mycket om och men och förhandling med min vrånga sambo som tycker det är onödigt (!) med dubbdäck eftersom man bara överskattar väggreppet (?), så fick jag min (och mammas och pappas) vilja igenom så nu står bilen dubbad till imorgon när jag ska ner till Kalmar (mer om det senare).
  • I mitten av december blir Tomas påkörd i en rondell med ovan nämnda bil. Bilen är fullt körbar men påminner om en Sverigeflagga då den är blå och bilen som körde in i den var gul. Således behöver den lackas om. När det nu ska finnas tid till det, just den bilen går mer eller mindre varje dag.
  • För ungefär en vecka sedan upptäckte jag att ena plattan på spisen inte funkade längre. Det var den plattan vi svurit mest över för den oprecisa värmeregleringen så det var väl ingen större förlust tyckte vi. Idag ska vi äta fläskfilé som står en stund i ugn med grädde. Men ugnen visade sig vara iskall 20 minuter efter att vi startat den. Så nu står maten i täljstensungen som erbjuder den föga imponerande temperaturen 75 grader. Inte riktigt de 200 vi hade ställt in spisen på... Imorgon får Tomas och Milton åka och köpa ny spis.

Så fort det finns lite pengar över ska de visst försvinna bort ändå!


Harmoni

Redan 8:30 kom vi upp idag! Fast nu är både Milton och jag svintrötta, hehe. Inte ens en rejält tilltagen kopp med kaffe hjälpte...

Jag fick en perkulator av mamma och pappa i julklapp, tidigare har jag gjort snabbkaffe här hemma, och det är ju verkligen smakskillnad. Nu börjar jag kunna måtta in vattnet och mängden kaffe så jag lyckas göra det godaste kaffet själv. =) När det var dags att köpa in första (och hittills enda) paketet kaffe stod jag vilse vid kaffehyllan men hittade tack vare Krav- och Fairtrademärkningen Löfbergs Lilas Harmoni och den kommer jag nog fortsätta köpa, för som sagt blir kaffet jättegott! Både Krav- och Fairtrademärkningen är ett måste, annars kan jag lika gärna vara utan.

Just i denna stund är Tomas på besiktningen med lilla bilen, när han kommit hem ska vi käka lunch sedan åker vi hela familjen och köper en toalett. Eftersom Milton trivs i stora butiker tänkte jag att det kunde vara ett bra sätt att rasta av honom så han blir riktigt trött till kvällen, för förhoppningsvis blir det bara två korta sovsnuttar i bilen till och från toalettköpet!


Ommöblering

Puh, nu har Milton precis somnat - 00:36 stod datorklockan på när jag kom ut från sovrummet. Han har verkligen fått in fel vanor nu när vi alla gått hemma så länge. Igår somnade han strax efter midnatt och i förrgår en stund efter 23. Imorgon ska Tomas upp vid 9 för att besiktiga ena bilen, då passar vi på att gå upp också även om Milton inte är helt utvilad då. På söndag tror jag vi ska gå upp klockan 8 så vi verkligen vridit tillbaka dygnet lagom tills det är dags för dagis igen på måndag.

Idag har det inte blivit mycket roligt gjort, lite städning och mycket småpyssel. Bland annat gjorde jag misstaget att flytta ett litet bord från datorrummet till vardagsrummet. Jag har länge tänkt att det bordet skulle stå framför tv:n men det har bara inte blivit av att byta bord. Och med misstag syftar jag på att Milton var med under möbelflytten vilket inspirerade honom att skjuta runt på det nya, lätta, soffbordet över hela vardagsrummet. Till vår förtret. =) 

Det är tyvärr omöjligt att plugga med Milton hemma - jag skulle definitivt behöva göra en del skolarbete, men att bli avbruten en gång i minuten (och jag överdriver inte) pajar både koncentration och motivation. När Milton väl sover på kvällarna är jag så trött att jag inte orkar göra så mycket vettigt, det enda som blir kvar är tiden när han sover middag...


Tidigare i veckan hittade jag småkillarna sovandes såhär


En klok dansk och en god grek

Eftersom jag nu länkat till bloggen från facebook tänkte jag att det kunde vara bra med ett litet boktips till alla nyblivna föräldrar jag har som vänner där (en drös mammor och en pappa!) och som kanske kikar in här en första gång innan de gör bedömningen att inget av intresse skrivs. ;)

Jag har nyligen läst Ditt kompetenta barn av Jesper Juul efter att ha hört mycket bra om boken och jag vill verkligen rekommendera den för alla föräldrar. I boken beskriver Juul sitt mycket empatiska sätt att umgås och förhålla sig till barn och ger exempel med lösningar som kan dyka upp i vilken familj som helst.

Boken finns på Adlibris.se för den enorma summan 42:-. Jag siktar på att läsa hans andra böcker under året!


Från det ena till det andra - mitt i snöstormen idag fick vi bege oss iväg till Haninge för att reparera mina glasögon. Igår kväll när vi satt i soffan kom Milton och klättrade över mitt huvud när jag lutade mot Tomas, detta resulterade i att ena bågen ramlade loss och den lilla skruven försvann.

Milton, som inte alls är speciellt förtjust i att gå i snö, tyckte det var superkul med så mycket öppen, lättgådd yta som Haninge Centrum erbjuder (men sen är det ju just inte så mycket med de har att erbjuda där...). Han sprang runt och var överlycklig. Bäst av allt var att springa upp och ner på rullbanden (rulltrappor fast ett slätt band). Vi passade även på att käka lunch på grekiska kolgrillen. Milton fick en egen tallrik med kycklingspett, pommes och tsatsiki. Och SOM han gillade att dippa pommesen! För första gången sedan hans födelse kunde Tomas och jag äta ute i lugn och ro, haha. =)


The return of morsan?

Mamma sa idag att hon ville att jag skulle börja blogga igen. Om vad? tänkte jag...

Att dokumentera Miltons havande och leverne blir i längden rätt enformigt gissar jag. För antingen har han ätit med hela kroppen;


vilket resulterar i att det tar ett halvt dygn att sanera hus och unge.


Eller så har han lekt med något som inte bör lekas med om man är en prövande 19 månaderskotte;


Eller så är han sjuk eller bannlyst från dagis av en eller annan orsak (här svinkoppor)


Eller ska jag blogga om katten som följer oss i hasorna vart i byn vi än går?

(utanför huvudingången till dagis där jag lämnat Milton)


(påväg till affären)

Eller ska jag blogga om plugget och miljön när jag nu ska bli miljöanalytiker?

Nej, livet är inte så bloggvänligt just nu så vi får se hur det blir med saker och ting! (men jag måste erkänna att det var kul att ändra bloggdesignen från jultemat som varit sen förra julen.....)

RSS 2.0