Vad vi väntat på...


Föddes 9:03 den 27/5. 51 cm lång och 3425 gram "tung". Alldeles perfekt givetvis!

Vattenavgång

Nu har vattnet gått, till viss del i alla fall (jag har ingen aning om hur mycket som ska komma ju). Värkar har jag men de är lite väl glesa för att åka in än. Ska ringa sjukhuset igen vid 7:15 för vidare rådgivning. Fast jag vet inte, känns inte som att vi kommer vara kvar hemma så länge.

Har haft förvärkar/sammandragningar sen igår kväll (22-23-tiden) men då trodde jag det gjorde ont för att jag hade benen i fel läge i soffan...

Ska försöka mula ner fyra smörgåsar nu, är hungrig men fyra?

Ett svettigt ställe

Idag sov vi länge, det var skönt men det märks inte nu. Skulle kunna gå och lägga mig nu utan problem...

Kom precis ur bastun det var skönt men tyvärr lite för varmt idag, kunde nästan bara gå in och vända. Ska snart sätta mig en stund framför tv:n, måste uthärda någon timme till vaken.

Det löste sig för övrigt med pengarna från jobbet, fick ett utbetalningskort idag så det var ju skönt att inte pengarna bara försvann. Har dock börjat fundera på om jag inte ska få några pengar från försäkringskassan den här månaden, Tomas har fått sina pengar därifrån, då borde väl jag också fått..?

Imorgon ska vi till Mvc för sista gången får vi anta. Funderar på om vi ska passa på att handla lite grejer till bebis som kan vara bra att ha men möjligen inte nödvändigt. Men skönt att ha sånt hemma när man väl kommer hem. Som ett paket blöjor t.ex... Har ju bra erbjudandeblöjor än så länge.

Tv nu.

My precious


Bild från förra sommaren


Idag tog vi en vända till stallet för att plocka ur det sista i mina skåp. Tänkte att det inte är så mycket i dem. Det var det. De flesta täckena var kvar, fyllde bakluckan så korghyllan (eller var det nu heter) får stå kvar med massa grejer i till en annan gång. Upptäckte att mitt fina, efterlängtade täcke som jag köpte i höstas för en dyr peng fått en reva på decimetern, hade INTE sett den tidigare. Huvudvärk.

Måndag med lite huvudvärk

Nu är det inte mycket som händer, läkarna uppmanar till vila och jag lyder.

Idag var vi in på sjukhuset på kontroll igen. Det var så fullt så jag fick lämna blodprover och kolla blodtrycket i väntrummet... Sen lyckades de hitta en skrubb som vi fick vara i för att kolla ctg:n - bebis hjärtljud var högre än vanligt men fortfarande inom ramarna. Ctg:n visade också på små men konstanta sammandragningar, inget jag dirket kände av men det var skönt att se att mer händer nu än de tidigare gångerna. Läkaren (som för övrigt gjorde tre läkares jobb idag, de två andra som också hör till bb/förlossningen var sjuka) bokade tid för oss på torsdag kl 8:30 (jäklar vad tidigt!), om allt känns bra och de har möjlighet, dvs inte lika knökat som idag, så sätter de igång mig. Fast han trodde inte att det var omöjligt att det kommer igång av sig själv innan dess. Såklart.

Men bebis för helgen då med andra ord!

Vi har fått jordens alla räkningar den här månaden, startavgifter, halvårsavgifter på tv-kort, bilskatt... Tur vi inte planerat in en massa stohej... =) Ovanpå det så vill Lupon in på service, 1700:-. Får se om min semesterlön kommer tillrätta, som det är nu är den skickad till mitt avslutade konto på gamla banken. Hatar krångel med banker, speciellt jobbets bank som man måste uppsöka kontor för att få hjälp!

I söndags när jag vaknade var jag jättesvullen kring halsen. Haklinjen syns knappt... Inte dirket så man känner sig manad att motionera runt efter det med tanke på att jag gick mer än vanligt i lördags samtidigt som läkarna vill att man ska ta det lugnt... Fördrev söndagen mestadels i sängen läsandes en bok, resten av tiden dödades framför datorn. Idag är vädret fint i alla fall så jag ska ut en vända nu!

BF men ingen bebis!Ja idag var det alltså beräknat att vi skulle bli föräldrar. Inte för att jag haft stora förhoppningar om att han skulle komma ut idag...

I torsdags kväll hade han ett riktigt race i magen, höll på mer eller mindre konstant från 23-03, man får sig inte så mycket sömn då, och numer gör det lite ont i ryggen också men inte så farligt.

Idag var vi ju in igen till förlossningen för kontroll av blodtrycket. Idag låg det på 95, för högt alltså men eftersom det endast fanns lite spår efter proteiner i urinen fick vi åka hem med tid bokad på måndag igen för kontroll. De vill att vi ska åka dit istället för MVC, vilket för oss ju är en skillnad på 3,5 mil men men... Läkaren vi fick träffa idag sa att eftersom livmodern är så klar så kommer jag att sättas igång senast i slutet på nästa vecka om det inte kommer igång av sig själv. Så det ska nog bli en majbebis i alla fall!

När vi kom hem fick vi besök av Tomas moster med familj. Sedan gick vi en vända på marknaden som är här under helgen. Tomas köpte strumpor, jag köpte en mjukglass. Jag gillar inte marknader. Samma sak oavsett vilken marknad man går på, samma saker år efter år. Inget man behöver. Punkt.

Budweiser

Budweisers reklamer är verkligen härliga!

På besök på förlossningen

Tomas och jag sov mer eller mindre tills det var dags att åka till BM för att kolla blodtrycket, Tomas jobbade natt inatt. Vi satt i väntrummet ca en kvart så att jag skulle ha vilat innan undersökningen. Väl inne hos BM spände den dumma blodtrycksapparaten så hårt om armen att jag fick blåmärke av den! Hur som helst så var blodtrycket högre idag och BM tyckte att vi skulle åka till förlossningen så de fick kolla där hur pass allvarligt det var och bestämma när/om jag ska komma in för kontroll under helgen. MVC har stängt till på måndag.

Vi åkte hem och åt två smörgåsar var, det första vi ätit sen Tomas kom hem vid 6:40. Packade den berömda BB-väskan, även om sannolikheten att vi skulle behöva den var minimal kändes det bra att ha den med, och satte oss i varsin bil och åkte till sjukhuset.

Väl där fick vi lyssna på bebis hjärtljud via ctg, det lät bra vilket var skönt att få bekräftat. Sedan fick jag lämna urinprov. Medan vi satt och väntade på provsvaret började jag känna mig mer illamående och rörig. Bad Tomas gå till cafeterian och köpa en smörgås eller nåt, vi hade ju inte ätit speciellt mycket under dagen, men de hade stängt eftersom det är röd dag imorgon. Suck. Drack två pyttesmå muggar med vatten och det hjälpte lite i alla fall.

Sedan kom en läkare in. Hon berättade att det inte var speciellt mycket proteiner i urinen, minsta utslaget, och blodtrycket hade nu sjunkit till 90 igen. Hon sa att vi skulle komma in på lördag igen för att kontrollera blodtrycket. Sen ville hon undersöka livmodern. Det visade sig att jag är två cm öppen och mogen som de säger. Hon trodde inte att jag skulle gå över tiden! Tre dagar kvar ju! Nåja, vi får se... Vi blev hemskickade mot att vi skulle ringa upp dem två timmar senare för att höra vad blodprovsvaren visade.

Vi åkte sedan till Robbans pizzeria i Tumba, de stackars köttbitarna jag tog fram ur frysen igår ligger hopplöst orörda i kylen. Klämde ner hela megapizzan, det behövdes i min vrålhungriga kropp. (för er som aldrig ätit på Robbans kan jag berätta att de gör bautastora pizzor, de serverar pizzorna på vanliga matsalsbrickor och pizzorna hänger över kanten med flera cm, så nog kan man äta sig mätt där alltid!) Sedan åkte Tomas till jobbet och jag hem.

När jag kom hem började jag titta på Roomservice och glömde helt bort att ringa förlossningsavdelningen för att höra blodprovssvaren. De hade börjat undra varför jag inte hörde av mig men vadå, jag ringde bara en halvtimme sent..... Allt såg bra ut, de var väldigt imponerade över mitt fina järnvärde, alltid något!

Nu ska jag gå och sova tror jag, sov så himla ruttet inatt, vaknade varannan timme och hade svårt att somna om. Har mer ont i halsen idag förresten. Jag upprepar, jag vill inte bli sjuk NU!

Preeklampsi

Besöket hos BM idag gick ju sådär.

Dagens positiva:
¤ Endast 0,5 kg upp sedan sist trots att jag samlat på mig mer vatten på sista tiden
¤ Järnvärdet var väldigt bra, likaså blodsockerhalten
¤ Huvudet fixerat, äntligen!
¤ SF-måttet följer sin kurva

Dagens negativa:
¤ Högt blodtryck. Vid första försöket låg undertrycket på 98, vid andra 90. 90 och uppåt är för högt
¤ På grund av det höga blodtrycket fick jag lämna urinprov som visade på spår av proteiner

Eftersom jag haft huvudvärk, samlar vatten, nu ligger högre i blodtrycket samt har proteiner i urinen är det varningssignaler för havandeskapsförgiftning. Ska in imorgon igen för att kolla blodtrycket. Blev uppmanad att ta det lugnt idag och undvika "många intryck". Ingen tv med andra ord... Har spenderat större delen av eftermiddagen i sängen, först läste jag, sen sov Tomas och jag några timmar, han jobbar natt inatt.

När Bm skulle lyssna på lillens hjärtslag hittade hon inte hjärtat. Han har ju legat ungefär lika hela tiden men det var tyst, tyst när hon förde apparaten över just den delen av magen. Hon letade då vidare mer eller mindre överallt - inget hjärta. Vi hörde pulsationen i navelsträngen och det var ju skönt men lite orolig hann jag bli, speciellt med tanke på att vi just fått reda på att blodtrycket var högt och allt det där. Började fundera på när jag senast känt att han rört på sig utan att komma på när det var. Reagerade på att han inte låg så högt och långt ut som han brukar när jag gick upp.......

Men när BM efter några vändor över magen gick tillbaka till vanliga stället för tredje gången eller så så slog hjärtat fint som vanligt, hehe.

Efter det var det dags att känna på magen. Min BM hämtade en annan som fick känna och hon sa att "visst är det mycket barn, det är det" men tyckte inte att det var anledning nog att skicka oss på tillväxt-ul. Hon ville dock veta hur stor han är när han kommer ut...

Nu har jag ont i halsen..? Vill INTE bli sjuk nu i slutet!


Bilmatematik


Jag vet hur han känner sig


Igår kväll drabbades jag av extrem trötthet. Tomas och jag satt och spelade lite poker tillsammans på datorn när jag plötsligt nästan somnade i stolen, klockan var inte ens 20:30. Trots detta gick vi och tittade på filmen American Gangster som slutade 0:25, men jag trodde ju att jag skulle somna innan jag lagt huvudet på kudden så det var ju inga större problem med det. Jojo... Trött var jag fortfarande men jag kunde bara inte somna. Tittade sista gången på klockan vid två-tiden, väckarklockan började sjunga 8:30. Ingen av oss hade någon större lust att gå upp...

Hur som helst så lyckades vi komma iväg för att köpa lillbilen. Var tvugna att stanna och tanka upp V70:n som plötsligt blivit väldigt törstig, nu hade den dragit över litern/mil, för bara någon vecka sedan (ja, så ofta får vi tanka upp den) räknade vi ut att den låg på 0,8. Bilskrälle! Kändes inte så dumt att åka och hämta en bil som man lyckats få ner till 0,29. =) Dock var det lite skumt att köra igen. Har ju inte gjort det på länge, sist var för två veckor sedan när vi skulle till mina föräldrar, innan dess var det ännu längre sen. Är inte så kul att sitta bakom ratten med stora magen.

Igår hickade lillen på "rätt" sida igen. Imorgon ska vi till MVC igen. Jag hoppas att vi får tid för tillväxt-ultraljud för att se hur stor han är, OM han är stor, och isåfall får ett datum för igångsättning om han skulle dra ut på tiden. Har haft mer och mer förvärkar under helgen. Återstår att se när något händer...

Imorgon...

... åker vi till Eskilstuna för att köpa vår lilla bil. Den var helt ok.

Söndag

Bilen här i Sockholm tycks ha gått, annonsen är borta och vi har inte hört något, ägaren skulle ju ringa om dalasnubben inte skulle ha bilen. Istället ska vi kolla på en i Eskilstuna senare i eftermiddag. Den har gått lite för långt för min smak men den har manuell låda och det är dels ovanligt och dels det vi helst vill ha. Håll tummarna för att bilen verkar ok och att vi kanske kan pruta ner nån tusenlapp! =)

Huvudvärken är tillbaka, inte så mycket men lagom för att jag ska störa mig på den, jag är ingen huvudvärksmäniska. Antalet tillfällen per år med huvudvärk går att räkna på en hand...

Nu ska vi äta Tomas gräddlax, sen pyser vi.

Jagat byte

Igår var jag så fruktansvärt seg, låg och bara gnällde och ville inte göra något alls. Berodde förmodligen på sömnen, Tomas gick upp och åkte iväg för att fiska vid 6:00, kunde inte somna om så jag gick upp och åt frukost och satt någon timme vid datorn. Sen la jag mig och sov igen tills Tomas ringde och väckte mig halv två... Fick ont i huvudet under kvällen som sitter i till viss del fortfarande. Blä vilken dålig dag igår.

Och ja, på tal om datastunden där på morgonen; gick ut och kollade bilannonser men ingen ny liten Lupo som dykt upp. På kvällen när Tomas kollade fanns det en som är ganska precis det vi söker efter som kommit ut på annons ca en timme efter att jag kollat. Tomas ringde och det visade sig att en jeppe från dalarna ska ner (ja, den står lämpligt nog i Stockholm!) och titta på den på söndag, om han ratar den får vi komma och kolla. Suck, hade jag sett annonsen när den var ny hade väl vi haft första tjing. Ännu mer bittert då en Lupo i dalarna lades ut igår med, hade han inte kunnat ta den istället... =)

Inatt föddes föl nr 2 i stallet, hoppas vi kan komma ut och titta på de små under dagen!

Igår kväll började Sprattel hicka i vanlig ordning men nu tickade det på fel sida! Förut har jag alltid känt hickarna ner mot höger ljumske men igår var det på vänster sida, vad sjutton har han hittat på där inne egentligen? Det är ju inte mycket utrymme kvar längre så han borde väl inte kunna skifta sida hur som helst...?

SoveftermiddagIdag gick vi upp sent. Jättesent. Jättesent för att vara vi till och med. Törs inte skriva vad klockan var men jag kan avslöja att vi skippade frukosten, satte oss i bilen och åkte till Nynäs och köpte pizza till lunch (brunch? middag?). Tomas åt sig lite för mätt på sallad och bröd i väntan på pizzan så han fick mer än halva sin pizza kvar till matlåda. Fiffigt värre!

På vägen hem fick jag välja väg ("höger eller vänster i rondellen?") och lyckades guida oss till tidernas poliskontroll. Eller ja, de tog folk från andra hållet och det var många de stoppat. Luriga hade de varit, stod precis runt en kurva där det är jävulskt svårt att hålla hastigheten hur gärna man än vill, från 70 till 50 km/h i en nedförsbacke där det verkligen skjuter på. En av poliserna måste i alla fall ha vädrat Tomas för han vände sig om och sköt mot oss, helt i onödan förstås.

Imorgon beställer jag fint väder hela dagen! Har ledsnat på de soliga förmiddagarna som övergår i moln och regn när vi går upp... Ska försöka ta mig ut till stallet och plocka ur stallskåpen i helgen. Det är en massa täcken och lindor kvar, gissa var de kommer hamna? Ledtråd, börjar på g och slutar på araget. =/

Imorse (nåja, vid elva men som sagt, vi var sena upp) ringde Volvia. De undrade när vi tänkt köra bilen till verkstan för att fixa reporna på kofångaren efter påbackningen på Tomas jobb förut. Tomas förklarade försynt att han helst avvaktade med det ett tag till eftersom "min flickvän är väldigt höggravid". Haha, väldigt höggravid, det är vad jag är!

Förlossningsdröm

Kom igår på att jag ju kan göra en egen kategori för inläggen som handlar om graviditeten, det var ju ändå därför jag började med bloggen, för att dokumentera den (sen att den har varit så totalt odramatisk förrutom sjukhusvistelsen i februari är ju en annan femma). Det går nog inte att flytta de gamla inläggen till denna kategori och förhoppningsvis ska det väl inte behöva bli så många veckor till som den här är aktuell, men ja, bättre än inget! Det gick!

Inatt drömde jag att jag födde. Det var lite oklart hur det var hemma och när vi åkte in men när vi kom till sjukhuset blev vi placerade i ett litet rum "tillsvidare". Det var stark toalettkänsla över rummet, förmodligen var jag väl kissnödig när jag drömde. När vi kommit in på rummet avtog värkarna ett tag. Sen kände jag att det var på gång igen så Tomas fick ringa efter en barnmorska. Jag började krysta men det hände ingenting. Tomas pysslade med något annat för stunden (satt på toa mitt i rummet eller nåt sånt) och jag var skitirriterad för att han inte var hos mig och hjälpte till, jag behövde något som höll emot så jag fick kraft. Hade försökt ta tag under sängen men den lyftes bara.

Efter ett tag utan att något hänt tänkte jag att jag kanske inte var redo ändå? Så jag kände efter men se där, hela huvudet ute och så vips föll ungen ut i armarna på mig. Det hade inte gjort det minsta ont, inte känts något alls men jag blev alldeles matt och "nollad" när han kom ut. Lade mig på sängen samtidigt som barnmorskan kom in genom dörren. Hon beklagade att det tagit sån tid och att det ju verkligen var beklagligt att så många barnmorskor var tvugna att vara ute och färdigställa helikopterplattan (här såg jag hur barnmorskorna slängde röda reseväskor på hög i form av ett stort H på taket av sjukhuset) när det fanns patienter som födde. Jag kan nog hålla med henne faktiskt.

På sätt och vis låter det ju som en ganska enkel födsel, gör inget alls om den är så smärtfri ;) men jag tror jag vill ha lite mer hjälp av barnmorska trots allt...

Sol, lite moln och sen regn

Det är koppartetror som gör neontetrorna sällskap. Så nu vet vi det.

Posten är ju smidiga som alltid, min adressändring har fungerat väl, all min post har vid båda tillfällena kommit till rätt adress (förrutom en hästtidning som envisas med att komma hem till mamma och pappa trots att jag gjorde adressändring för snart två år sedan). Tomas post har för det mesta kommit rätt, fram till denna flytt.

Tomas föräldrar har gjort adressändring, till dalarna, och förra veckan lyckades ett A-brev från sjukhuset till Tomas leta sig upp till den adressen istället för hem hit. =/ Förmodligen har de som sorterar posten bara kollat på adressen och efternamnet och satt på ny lapp med fel adress. Tidigare fick vi ofta hem svärfars post till lägenheten...

Vilket jäkla väder det är nu förresten. När jag på morgnarna är uppe och kissar (mellan sovstunderna) är det strålande sol. När vi sen går upp är det mulet och sen regnar det en skvätt... Aprilväder i maj, ja det kanske inte är så förvånande ändå.

Mysteriernas akvarium

Idag har vi (läs Tomas) fixat akvariet! Bort med de äckliga växterna, i med mer vatten och så fick vi (återigen, läs Tomas) igång pumpen. Fiskarna simmade runt i full fart och verkade jätteglada (eller så är de väl döda imorgon). Vi har pratat om att skaffa någon mal som håller algerna nere lite, i nuläget finns bara neontetror och någon gulorange art som jag inte har koll på vad det är för nåt - trodde vi! När jag nyss passerade akvariet såg jag något som i förhållande till det som finns i akvariet (ett litet sådant) var ganska stort och tänkte att Tomas missade en "algbomb". Men det var en livs levande mal! Hade ingen aning om att det fanns en sådan i akvariet! Det är svärmor som haft akvariet innan och vi hade, uppenbarligen, inte helt koll på vad som fanns däri... Efter att jag fått två kort på den med mobilen för att kunna mms:a Tomas och berätta nyheten så simmade den fort som fan iväg och gömde sig i grusbotten. Det är alltså där den har hållt till tidigare. Jag fick ju syn på den på rutan.

När jag sedan studerade fiskarna och deras miljö närmare såg jag en fisk som verkade "vila" under en träbit, den såg inte så smart ut (dock av den gulorangea arten). Har räknat dem nu, får se om det dyker upp fler framöver...

Gick just och fotade firrarna och då var malen framme igen, när han fick syn på mig for han iväg med full fart och gömde sig bakom pumpen - det verkar vara en skygg rackare. Synd det, jag tycker de är så söta. Svärmor hade ett stort akvarie förut med en stor mal som jag döpte till Sugis, min favoritfisk genom tiderna...


Någon som vet vad det är för sort?

Vita mängder


Två bilder från vår trädgård

Bränd kastrull

Hur gör man mannagrynsgröt utan att bränna mjölken i botten? Jag vevar och vevar hela tiden, ändå blir det en brun hinna i botten!

Har varit så trött på sista tiden att det är helt hopplöst. Har inte fått något gjort alls i helgen förrutom en fantastisk potatissallad. Vi hade våra vänner med två barn på grillbesök. Tomas och jag hade köpt ytterfilé till oss eftersom jag är så förbannat kinkig med kött (som t.ex. förra helgen hos svärföräldrarna - karré som legat i supergod marinad, men karré är karré och jag fick väl i mig två kvadratcentimeter kött sammanlagt från två bitar...) och så serverade vi alltså hemmagjord potatissallad och grönsallad med rädisor. Jag åt som om det inte fanns någon botten i mig och på den punkten kan jag inte skylla på graviditeten - ibland kan jag knappt äta en barnportion utan att bli proppmätt.

Igår var Tomas jätteduktig, han plockade upp nån kartong med kläder, fick utföra första hjälpen på gräsklipparen och klippte sedan gräsmattan, plockade ur det sista ur lägenheten (som vi fick städad igår!), plockade ordning på disken.. och vad gjorde jag? Jag minns att jag tittade på tv, satt en stund vid datorn och läste i tidningen jag köpte i lördags, bra jobbat Evelyn! Just det, jag micrade de grillade köttbitar som blev över från i lördags och serverade potatissalladen till Tomas. Fantastiskt bra jobbat!


Såhär ser det ut när herrgårdsmattan ansas...

Efter nio veckor

Ja, det var visst nio veckor sedan jag hade en bild på magen... Nu v 38+1

Min stora bebis

v. 21+3

Hjärtslag: 155
Hb: 112 (136 vid inskrivning)
P-glukos: 6,5
Blodtryck: 124/80
Vikt: + 2 kg sen inskrivning

v. 25+3

SF-mått: 28
Hjärtslag: 145
Hb: 133
P-glukos: 5,9
Blodtryck: 133/88
Vikt: + 6 kg sen inskrivning

v 30+3

SF-mått: 33
Hjärtslag: 130
Hb: 120
P-glykos: 6,1
Blodtryck: 127/85
Vikt + 10 sen inskrivning

v 33+3

SF-mått: 34
Hjärtslag: 145
Hb: 125
P-glykos: 6,7
Blodtryck: 125/80
Vikt: + 11 sen inskrivning
Sprattel ligger med huvudet ner, fortfarande rörligt

v 35+3

SF-mått: 35
Hjärtslag: 137
Hb: 128
P-glykos: 4,5
Blodtryck: 118/80
Vikt: +12 sen inskrivning
Sprattel ligger åt rätt håll men huvudet fortfarande rörligt

v 37+5

SF-mått: 38
Hjärtslag: 120
Hb: -
P-glykos: -
Blodtryck: 120/80
Vikt: +15,5 sen inskrivning
Sprattel ligger åt rätt håll men huvudet fortfarande rörligt. Ligger dock vänd åt vänster, vilket de tydligen inte brukar göra. BM bad för övrigt den andra barnmorkan att komma in och känna för säkerhets skull, han ligger högt, högt och som sagt åt "fel" håll vilket förbryllade. =) Hon trodde för ett ögonblick att rumpan var huvudet, hehe.

Som ni ser har SF-måttet "rusat" iväg igen vilket naturligtvis medför en oro över un grande bambino. Nästa gång (den 19:e så det är inte två hela veckor kvar) ska vi ta ställning till om vi behöver göra ett tillväxt-ultraljud för att se om han verkligen är stor eller om det är andra faktorer som gör att måttet är så stort. Eftersom det inte är säkert att de kan göra en korrekt bedömning så hoppas jag att vi i alla fall kan komma fram till ett datum för igångsättning om han inte vill ut innan dess. Skulle kännas betydligt tryggare än att behöva gå över tiden och för varje dag känna att han bara blir större och större samtidigt som man inte vet när det hela ska sätta igång......

Handla nu, betala sen

Slumrade en stund i soffan gosandes med Tomas på eftermiddagen. Han fick förskjuten arbetstid idag så han jobbar 18-2, mer tid att mysa i soffan!

Vi hann dock med att uträtta en hel del på förmiddagen. Först åkte vi till Haninge och kollade på två bilfirmor om de hade någon Lupo inne, det hade de inte... Sedan bar det av till Länna för att kika på diskmaskiner. Vi hittade ingen som passade så vi åkte vidare till Sickla. Väl där hittade vi en maskin som verkade helt ok. Tomas fick syn på ett reklamblad som låg på en annan maskin och hittade vår i reklambladet för 500:- mindre än vad som stod på maskinen. Dessvärre visade det sig att reklambladet gällde i mitten på april men efter lite diskussion fick vi diskmaskinen för reapriset! Heja säljare nr: 3429! =) Svärfar kommer förbi imorgon och hjälper oss att koppla in den. Diskberget har växt...

När vi ändå var i sådana butiker tyckte vi att vi lika gärna kunde kolla på videokameror. Som tur var kikade jag runt lite på nätet igår, annars hade vi nog gjort bort oss. Hittade en kamera som nog blir alldeles lagom för oss. Upptäckte när vi kom hem att det inte satt något minneskort i videokameran som det stod skulle ingå, återstår att se när batteriet är laddat om det finns minne i själva kameran och vi bara har hittat luckan för extra minne...

Hämtade ut blöjhinken med tillbehör som Pampers bjuder blivande föräldrar på när vi hade vägarna förbi Länna. Nu känner jag mig ännu lite lugnare på bebisfronten, nu har vi i alla fall några blöjor hemma.

Fotogeniet

Du är på dag 261 av 280. (93,2%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 1 full dag (v37+1).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 23 maj 2009
Du har 19 dagar kvar till beräknad förlossning.

Tomas det skrället lyckades i helgen med något jag misslyckats totalt med under tre år, nämligen att ta en bra bild med kameran inomhus. Han gruffade lite när första bilden blev suddig varpå jag föreslog att han skulle använda blixten, samtidigt som jag varnade för att att det ändå inte skulle bli bra i och med de extrema kontrasterna. Jojo, bilden blev klockren (ljusmässigt i alla fall). Så det finns alltså hopp. Jag behöver bara gå i fotoskola hos min totalt fotookunnige sambo... =) Men ett nytt objektiv ska jag skaffa mig framöver, hittade ett makroobjektiv på nätet som inte kostade multum, dock får det vänta. Först ska vi köpa oss en videokamera och diskmaskin.

Ja, en ny diskmaskin måste vi tyvärr köpa. Den som vi fick kvar i huset, som det aldrig varit några problem med packade ihop helt igår kväll. Nu står den och brummar utan att uträtta ett skit. Tomas sa att vi väl får ta en vända till Länna eller Sickla till helgen och jag gnällde lite över att behöva diska fram tills dess (det är jättejobbigt att stå en längre stund just nu) så vi åker nog imorgon förmiddag istället.

Nu är jag inte lika stressad över bebisgrejerna längre. Det enda jag köpte förra veckan var två bodys i storlek 50 (de enda vi har som är mindre än 56), en fleeceoverall, två spjälsängslakan, en filt och 37 st kräk/bajs/sköthanddukar. Tydligen räckte det att veta att vi har kläder så Sprattel kan komma hem, sen begriper även jag att två bodys inte räcker långt men det problemet får vi väl ta då... Lakan och filtar har vi haft ett tag så det är inte där skon klämt.

Hittade ett helt ok tyg att sätta upp i "innehallen", det är fåglar på. När jag sedan spatserade (läs vaggade och stönade) på Åhlens hittade jag två fåglar i trä som passar perfekt till tyget. Ja alltså, det är läskigt hur bra de passar ihop med tanke på att tyget är köpt på IKEA. Nu vill jag ha en symaskin så jag kan sy fåll och få upp tyget för proppskåpet och fixa iordning i hallen. NUUU! Symaskin har vi ingen dessvärre, jag fick en av svärmor men den står några mil bort än så länge.

Jag vet inte vad lilla herrn i magen pysslade med i lördags, just när jag satt mig i bilen när vi skulle till restaurangen så började han böka och buffa, framför allt med vad jag antar är huvudet (det gjorde mest ont i bäckenet). Det kan han väl göra lite nu och då men grejen var den att han höll på hela vägen i bilen, dvs 45-50 minuter samt att han återupptog sin lilla aktivitet när vi satt oss för att äta, hehe. Ingen jättetrevlig upplevelse så jag hoppas det var en engångsföreteelse som t.ex. att han fixerade huvudet på rätt plats.

Ingen bild idag, hade faktsikt tänkt fota lite i huset men just nu ser det värre ut än vanligt, vi var och hämtade det mesta som var kvar i lägenheten och det tar tid att hitta plats för allt. Men nån gång så...

RSS 2.0