RoadtripTänkte bara meddela att det nog kommer vara tyst här ett par dagar framöver. När Tomas kommer hem från jobbet kring sju imorgonbitti är tanken att vi ska äta frukost sen packa in oss i bilen och åka till mamma och pappa (jag kör, Tomas sover. Han har jobbat natt hela veckan). Så är vi hos dem en natt innan det bär av till Västerås för min del och någon fiskepöl för Tomas del. Därefter åker vi direkt upp till Dalarna med middag på något hotell i Rättvik på lördag och så åter hem till vår villa på söndag. Så ligger det till.

Imorgon har Tomas och jag varit ihop i tre år. Det blir romantiskt och fint med vägdamm, ögongrus och två trötta själar (vafan, gå upp så tidigt!!?). Nåja, vi älskar ju varandra varje dag så det är inget märkvärdigt med årsdagen. Mamma pratade om smörgåstårta (inte för att vi har årsdag utan snarare bara för att vi kommer på besök) och vi får väl fira lite då helt enkelt.

Klämde en hel B&J Caramel Chew Chew idag... Första gången jag smakar den och den tomma burken talar sitt klara språk. Mums!

Det luktar klöver

Sweet! Har fått pengar från Försäkringskassan! Trodde dels att det skulle ta längre tid och så förväntade jag mig ett brev hem först, som nån bekräftelse. Men nej, jag har fått mina pengar och det var några hundralappar mer än jag trodde, hurra!

Ja, man blir ju inte rik när man går på havandeskapspenning men nu är det inte sparpengarna som hamnade på vanliga kontot som går åt när jag går och handlar. Det känns ju bra.

På fredag ska jag till Västerås och umgås med en gammal kompis och kolla vad som finns i stan. Saknar Lagerhaus, det finns ju förvisso här i krokarna med men just dit åker vi så himla sällan. Har å andra sidan hittat en rolig butik i Basehome men "min" butik har lagt ner. =( Ska inte köpa mycket, bara skönt att lufsa runt och veta vad som finns runt nästa hörn, jag har inte lärt mig att hitta så väl i Tokholmsgalleriorna än.


BraindeadDå var man villaägare med ett speciellt huskonto och räntor att följa. Ett eget telefonnummer har vi nu också så alla telefonförsäljare där ute får nu ett nytt nummer att terrorisera. Himla bökigt blev det när vi skulle skriva på något papper/försäkring där banken går in och betalar halva lånet om någon av oss dör. Dels när Tomas har sin diabetes, frågorna som skulle besvaras var inte så lätta att besvara när man har en livslång "sjukdom". Sen var det min del, var ju tvungen att kryssa i att jag går på "sjuklön eller liknande". Formuläret var inte anpassat för en gravid kan jag säga och man var tvungen att svara på alla uppgifter, annars skulle banken bara få tillbaka dem som ogiltiga. "När uppstod symptomen?" - Eh, ja gissa... "Vad blev resultatet av din senaste behandling?" - Siffror i en databas..?

På senaste tiden har det slagit mig hur mycket jag förändrats under bara de senaste tja, två åren. Förr blev jag nervös för småsaker - lektion i en ny sal, hur fan ska jag hitta rätt? Tänk om jag går fel! Idag var det som att gå till Ica och köpa en klase bananer när vi klev in på banken och började skriva papper. Hade jag väntat barn för några år sedan hade jag legat sömnlös en vecka före ultraljud på grund av spänning och nervositet. Visst har jag varit otroligt nyfiken och otålig men något nervkittel? Nej inte det minsta.

Det är nästan så jag känner mig lite FÖR likgiltig.

Nu är det inte ens fyra veckor till BF och förrutom stressen över allt som inte är klart så känner jag... ingenting? Jaja, lillkillen ska ut och på ett eller annat sätt kommer han ut. Det är klart jag funderar på förlossningen men det är inte så mycket ändå. Det sägs ju att det aldrig blir som man planerat så varför planera? Det är väl bara att ta det som det kommer. Tiden efter? Jag har ingen aning om hur det blir så samma sak där...

Var göra av de krokiga?

Lakritssingoalla har varit slut på Ica enda sen i lördags.

Idag monterade vi ihop gästsängarna så snart ska vi nog få hyfsad ordning här i huset. Jennifers rum är och kommer nog förbli total kaos några veckor framöver men det är ok, hon kommer inte hit till helgen eftersom vi ska upp till Dalarna och fira svärföräldrarnas 25-års bröllopsdag.

I lördags, direkt efter flytten ringde Tomas på ett par (par? fyra!) fälgar som skulle finnas bara några kilometer bort, annonsen vi hittat var dock gammal så vi vågade inte hoppas på att de fanns kvar. Lyckligtvis fanns de kvar så vi slängde oss i lastbilen och åkte och tittade på dem och de visade sig vara helt ok så vi slog till. En kompis till Tomas som jobbar på däckfirma kunde hjälpa oss med däck till och allt det där som hör till. Så idag kom han hem med dem och nu står bilen på ett par (par? fyra!) 16"are med sprillans sommardäck! Kanon. Fälgarna passar riktigt bra till bilen så vi är supernöjda.

Imorgon ska vi till banken och ta lånet och därmed också köpa huset. Känns bra!

Eftersom fötterna är svullna kommer jag inte riktigt i mina gamla vårskor så jag kör än så länge med vinterskorna. Känns ju sådär, speciellt med tanke på att jag sällan är kall om fötterna. Dessutom är det ju väldigt jobbigt att böja sig ner och dra på sig fanskapen med sladdrigt skaft, ledsnade på dem för flera månader sen. Kollade lite på nätet på vad det finns för skor i butikerna nu och det verkar inte speciellt lovande... Bara smala skor, många fina ballerinor som jag med glädje skulle kikat på (och provat) i normalfall men i nuläget är det väl lönlöst att ens andas på en sådan doja. Vad återstår? Flipflop kanske? Vägrar de där hemska crocs/crocskopiorna. ÖVER MIN DÖDA KROPP! Tyvärr har mina vita tygskor kommit bort, de hade nog funkat även om de var svårt smutsiga (ingen tvättmaskin i världen kan nog göra de rena igen).


Hej?

Hur är det nu, man ska inte ropa hej förän man är över va (syftar på inlägget om hur enkel min graviditet varit)?

Upptäckte i lördags att framför allt mitt högerben var jäkligt svullet. Ingen form alls, fotknölen helt förintad. =) Är svullen ännu idag men det är lite bättre. Känns märkligt att vicka på tårna och vrida foten.

Vänsterfoten är som sagt lite svullen den med, men antydningar till form har den ju. Fast fötterna ser ju bra lustiga ut när man tar kort ovanifrån, hehe. Brukar tår vara sådär krokiga förresten? Mina har alltid sett ut så, är lixom platt på sidorna av tårna istället för under eftersom de ligger sådär. ;)


Och såhär såg magen ut i fredagskväll. Tröjor, toppar och t-shirts kan jag med lite tur ha som mest en dag då jag lyckas spilla eller puta med magen på fel ställen så kläderna blir smutsiga... Klänningen på bilden klarade sig fem minuter, sen hade jag visst kommit emot något ljust.

I´m back

Så var datorn ihopkopplad. Två dygn var den nere. Tyvärr sitter jag nu på mobilt bredband och får så göra fram till den 7/5 men jag kan ju surfa och det är huvudsaken.

Höll på att få hjärnblödning när jag ringde Telia tidigare idag och kom till en sån där "tala in ditt ärende istället för att trycka på knappar" (trycka på knappar fanns inte som alternativ) och de kunde inte ens höra ett JA. Gaaaaaaaah. Slängde på luren, råkade slita sönder en sopsäck med nånting-som-ska-sparas som stod ivägen och lyckades tillsist hitta ett nummer på nätet så jag i alla fall fick prata med en människa. Suck.

Allt är en enda röra just nu. Köket är där det är mest ordning. Begriper inte hur vi ska få ordning på allt snabbt. Jag är förvisso inte den största pedanten i landet, snarare drar jag nog åt andra hållet - det finns så mycket annat som är roligare och bättre än att städa, men denna förbannade röra får man ju tuppjuck på. Och för varje dag som går blir jag ju mer och mer stressad över allt som inte är fixat till den lille. TUR jag inte har ett jobb där man inte beviljas havandeskapspenning, nu kan jag ju ägna mig åt en sak i taget i alla fall. Jag är ju egentligen ingen person som är så lättstressad, tar det mesta med ro.


Vårt bohag, tog inte 1/3 av lastbilen (allt inte med på bilden dock)


Medans jag sliter som liftskötare står Tomas och Erik och latar sig på balkongen


Lilla tv:n fick åka bil istället för lastbil.


En röd spargris

Vet inte hur Tomas har tänkt nu... Vi köpte yoghurt till frukost imorgon men han har packat ner de sista tallrikarna. Aja, det får bli hans uppgift att lösa det.

Har pysslat på ganska bra under kvällen tycker jag. Gör ont i magen nu, puh. Tror Tomas är på väg hem nu, han lånar lastbil från jobbet så allt får plats i en vända. Tänker åka med när han lämnar tillbaka den efter flytten, det var så längesen jag åkte lastbil nu. =)

Vi har för övrigt en Lupo på gång. En blivande grannes bekanta ska göra sig av med sin, nybesiktad utan anmärkning. Dock en 00:a och bensinare, vi vill egentligen ha ett något yngre exemplar och gärna diesel, de drar nästan hälften av vad en bensinare gör trots att förbrukningen för bensinarna ligger på 0,5 l/mil... Röd är den också, både min och Tomas minst önskade färg. Men det är väl med begagnade bilar som med hästar - det är inte färgen som avgör om det blir köp eller ej. Det är i alla fall rätt motor i bilen enligt Tomas önskemål.

Loka citron+blåbär/hallonsaft = mmm

Jag övervägde starkt att rycka ur sladden till bredbandet och be Tomas ta med sig den till jobbet idag så datorn inte ska ta så mycket tid som den har gjort de senaste dagarna. Men så blev det inte. Och här sitter jag...

Bokhyllan som står direkt bakom mig behöver tömmas, är hälften kvar ungefär (några årgångar tidningar, lite vhs och en massa ölglas), jag ska skruva isär köks- och vardagsrumsborden och plocka med det mesta som inte är ihopplockat. Målsättningen är väl inte att tömma lägenheten imorgon men så mycket som möjligt ska ju ut. Dessvärre är inte huset tomt så det är ju inte helt lätt att få in alla saker på rätt plats.

Idag var vi och handlade maten till imorgon. Det ska ju bli superväder så vi har laddat kylen med rostbiff som ska marineras och grillas och så gör jag en potatissallad till. Är väldigt sugen på potatissalladen, vi har inte gjort nån sen i somras tror jag, möjligen till fisk nån gång och den skiljer sig lite... Köpte en flaska alkoholfritt vin också, måste ju ha något bättre än vatten när de andra smuttar öl.

Packa skulle jag göra ja, kanske köra en sista maskin tvätt också. Simma lugnt!

!

Jävlar, jag skulle ju tvätta idag!

Nåja, det löser sig väl...

Idag är det en månad kvar till beräknad förlossning. Vid nästa möte hos Bm ska vi sammanfatta graviditeten. Herregud, det är ju snart över! De senaste veckorna har jag bara velat stanna tiden, trivs så himla bra!

Har inte mycket av de "symptom" man kan/brukar ha. Är varken svajig i humöret eller sådär galet fridfull, jag är precis som vanligt helt enkelt (tålamodet är strypt till viss del ok, men i övrigt). Ja, det gör lite ont att gå, hastigheten är begränsad och jag skulle behöva LGF-skylt när jag rör mig bland folk men ryggen har inte gjort ont en enda sekund, det som man hör så mycket om. Lite svullen i framför allt ben är jag väl, men det är inget jag stör mig nämnvärt på. Visst är magen ivägen ibland men ett så stort problem är det ändå inte. Den senaste veckan har jag känt av lite halsbränna när jag lägger mig, annars har jag inte haft problem åt det hållet alls. Inte en enda kramp i benen. Våldsam hunger är inget som slagit till här heller. Äter lite mer än normalt gör jag väl men det är inget som märks nämnvärt. Vad har jag glömt?

Bara för att jag slrev så positivt så började Sprattel röra runt där inne och det ilar som bara den i bäckenet... Aj!


Den tappra orkidén

Jag fick bland annat en orkidé av Tomas mamma när jag fyllde år för åtta månader sen. Den blommade fint när jag fick den och den höll sig så någon månad. Sen ramlade blommorna av en efter en. Trots att jag skötte den efter förmåga så återstod i vintras bara en brun och torr stängel. Gav då upp hoppet lite och den fick stå i fönstret och reda sig själv. För ca en månad sen tänkte jag att jag väl kanske skulle kasta den där arma blomman som inte vattnats eller setts efter på evigheter.

Gissa om jag blev förvånad när det börjat växa en frodigt grön stängel mitt i eländet!!?! Klippte av den gamla torkade och idag ser den ut såhär. Ett mirakel för mig som knappt kan hålla en kaktus vid liv... Tycker det är roligt att första blomman kommit trots att stängeln är så kort. Fast det kanske är så de gör iof.


Lakrits

Lite till min besvikelse har jag inte haft några som helst cravings under graviditeten. Jobbigt att bli dödligt sugen på något men ändå en kul grej. Det enda jag känt mig sugen på väldigt ofta är Ramlösa men det tror jag mer beror på ökat vätskebehov i kombination med upptäckten av den mumsiga smaken mango. I början av graviditeten fick jag för mig att jag inte kunde äta pasta, korv och ostbågar men det gick över i samband med att hungern ökade.

Sent igår kväll satt jag och satte ihop glassmaker på en sida på internet och blev hiskeligt sugen på glass med någon form av bärsmak (jag är annars chokladglassmänniska). Sms:ade Tomas och bad honom köpa glass på vägen hem och hoppades att den inte skulle smälta på vägen. Det visade sig att Tumba - Ösmo var en alldeles perfekt glassträcka - glassen var precis lagom mjuk och försvinnande god.

Idag när vi var på Ica upptäckte jag Singoalla med lakritssmak i kakhyllan. Inte för att vi skulle ha kakor, ögonen föll bara på den nya lila förpackningen och jag var ju bara tvungen att prova! Helt ok var de, bättre än vanliga Singoalla men jag är ju mer för lakrits och chokladsmak än syltiga grejer. Tomas smakade också (det var han som öppnade förpackningen och tog första kakan, lika bra kanske för de lär väl vara slut när han kommer hem inatt) men sa aldrig vad han tyckte.

Hade helt missat att det kommit en ny smak. Brukar de inte vara duktiga på att göra reklam för sånt?


BM-besök

v. 21+3

Hjärtslag: 155
Hb: 112 (136 vid inskrivning)
P-glukos: 6,5
Blodtryck: 124/80
Vikt: + 2 kg sen inskrivning

v. 25+3

SF-mått: 28
Hjärtslag: 145
Hb: 133
P-glukos: 5,9
Blodtryck: 133/88
Vikt: + 6 kg sen inskrivning

v 30+3

SF-mått: 33
Hjärtslag: 130
Hb: 120
P-glykos: 6,1
Blodtryck: 127/85
Vikt + 10 sen inskrivning

v 33+3

SF-mått: 34
Hjärtslag: 145
Hb: 125
P-glykos: 6,7
Blodtryck: 125/80
Vikt: + 11 sen inskrivning
Sprattel ligger med huvudet ner, fortfarande rörligt

v 35+3

SF-mått: 35
Hjärtslag: 137
Hb: 128
P-glykos: 4,5
Blodtryck: 118/80
Vikt: +12 sen inskrivning
Sprattel ligger åt rätt håll men huvudet fortfarande rörligt

SF-kurvan som sist vek av från tidigare kurva tycks ha gått in på en ny kurva, dagens mått stämmer in med förra gångens mått. Förmodligen hade vi en period av kraftig tillväxt innan, så allt är som det ska.


Trettiofem veckor

Jag är så trött att jag mår illa! Antar att det hör till för så dåligt sov jag inte inatt. Vaknade tidigt på morgonen och kunde inte somna på ett bra tag men jag måste definitivt fått mina åtta timmars sömn.

Det lilla livet är då inte trött. Var på föräldraträff på MVC idag för andra gången och han buffade och bökade konstant de två timmar jag satt på stolen. Han har även hittat någon märklig ställning där han trycker ut och upp rumpan eller en fot precis under högra bröstet, gissa om det är omöjligt att böja sig fram då...

Nej usch, nu orkar jag inte mer! Gonatt.

Korv med bröd

I fredags åkte vi ner med två kartonger till huset. Packade upp dem och insåg att det trots allt inte är sååå mycket kvar att packa, vi ska nog hinna utan att behöva stressa sönder oss helt.

Igår körde vi en släpkärra med "skrot" från huset och en kärra från lägenheten (bland annat granen som blev ett tillskott till majbrasan) till sopstationen, väl där stötte Tomas på ett par som slängde (!) träkubbar på tippen, Tomas frågade om de hade mer och det hade dom. Efter att vi snirklat runt och letat efter huset där de bodde i en halvtimme lyckades vi hitta rätt och fick med oss en full kärra hem med gratis ved.

Två grillade och fyra kokta korvar med bröd kostar 100:-. En riktig soplunch det.

Efter det började jag kratta lite löv på tomten, det var mer grått efter löven än grönt... Krattade så jag nu har träningsvärk i mina stackars biceps.

Är trött hela tiden nu, känner mig aldrig helt utvilad. =(

Från gran(n)en under

Fick en lapp från grannen under, de är lite trötta på att vår julgran barrar ner deras balkong. Hoppsan. Den skulle ändå iväg imorgon så sen slipper de barren.

Vår balkong är som ett slagfält med gran, tre backar med spruckna julmustflaskor (det blev visst för kallt där ute för läskeblask i vintras) och en död blomma.

Tiden flyger ivägJag blev smittad av svärmor, Tomas smittad av mig. Just nu är jag på väg att bli bättre, smaken har inte kommit tillbaka helt än men annars är det rätt ok med mig. Tomas hostar som en galning och är ganska snuvig.

Idag har i varit duktiga och packat ner lite prylar - böcker, glas och kollat lite vilka käder som ska sparas och vilka som ska bort. Börjar känna mig lite småstressad, inte för flytten men tack vare flytten. Det är fortfarande en hel del grejer som bör införskaffas innan det lilla livet tittar ut och när ska vi ha tid för det? Tre av de fem återstående helgerna går bort eftersom Jennifer kommer, helgen 25-26/4 sker ju själva flytten. Kvar blir då 9-10/5 och hur sugen är jag på att knata runt då? Visserligen har jag inga problem med att gå runt i dagsläget, det är tungt och kräver sina sittpauser, men det finns ju inget som säger att jag kommer känna lika om några veckor... Vi skulle behöva bege oss till IKEA och det är väl inte det bästa stället för en trött-i-benen-gravid-kvinna. I alla fal inte om man är där med Tomas som får hjärnblödning på allt och alla där.

Nåja, han kanske blir tre veckor sen, då har vi ju all tid i världen med tanke på Tomas två semesterveckor (vad som händer om han kommer två veckor i förtid tänker jag inte fundera på). Drack första koppen hallonbladste idag. Har inte haft någon form av förvärkar än, får väl se om teet hjälper till på den biten. Hallonbladste ska hjälpa till att förbereda livmodern (muskulaturen) inför förlossningen samt hjälpa livmodern att återhämta sig efter förlossning. Någon positiv inverkan på amningen ska det också vara men den biten har jag inte fokuserat så mycket på än...

Solsken och snö

Hejåhå vad roligt man har när man är sjuk. Smaksinnet har varit helt borta, tycker mig dock ana svaga, svaga dofter till och från, kanske känner lite av den goda smaken av smörgåstårtan lite senare. Har ätit min favoriträtt Mammas kyckling

Världens bästa häst har jag i all afall, han klev direkt in i transporten efter mig igår, stod sedan alldeles still alla 22 mil hem till mamma och pappa. Nu har han rullat i sanden om och om igen. Han tycks ha saknat sanden och verkar glad över att slippa all lera han fått stå ut med det senaste året...

Kanonfint väder idag, 23 grader varmt på sdolsidan av huset men snö har de kvar här uppe i Västmanland. Har dock inte varit ute så mycket, tänker inte riskera att inte bli frisk så snabbt som möjligt. Ska ut och ge min kära häst lite middag nu, kanske ta en näve godis till mig själv först (godis går bra att äta även om man inte känner nån smak, det är ju socker!)

Snart påskSådär ja, har faktiskt fått lite gjort idag. Utöver det som fanns på listan i tidigare inlägg har jag dammtorkat, snyggat upp på toaletterna samt varit och hämtat lite grejer från garaget som ska med imorgon.

Tomas är nog hemma snart, det har gått bra för dem idag. Jag är trött som ett djur men har ju på något sätt överlvet dagen, trodde jag skulle somna framför datorn vid 17-tiden... Imorgon bär det alltså av mot mamma och pappa där vi ska fira påsk. Hoppas på fint väder och mycket godis!

Glad påsk mina mystiska läsare! (är så nyfiken på vilka det är, en del vet jag, men resten då?)

En påskkärrings givmildhet

Sambons dotter kom på att det är skärtorsdag idag med allt vad det innebär. Hon har ritat kort och jagat runt på området med rosiga kinder och stora fräknar. För en stund sedan var hon hem och åt lite middag när denna konversation utspelade sig:

Jag: Om det ringer på dörren och det är en påskkärring kan vi ju inte öppna.
Fröken: Varför inte?
Jag: Vi har ju inte något godis hemma och jag har inga pengar... (kontokorten måste vara påskkärringarnas död)
Fröken: Ameh... Hm... Dom kan få en krona av mig! Jag har fått så många idag.

Och hon menade verkligen en krona. Haha barn kan!

Grönt slem

Dagens att-göra-lista:

  • Packa hösilagepåsar
  • Diska
  • Tvätta (minst) en maskin
  • Dammsuga vardagsrum, soffa och toaletter
  • Packa kläder till påsk
  • Föra över pengar till kontot
  • Slå in brorsdotterns julklapp (jo, dessvärre läste du rätt)
  •  Sooooova

Är svintrött även om jag sovit ganska mycket inatt. Vaknade när Tomas kom hem vid tre, hade sen galet svårt att somna, det kändes som fotsulorna brann på mig! Smorde in dem med avkylningscremen (jodå, det finns en sån) men det gjorde varken till eller från... Tillslut blev jag sådär frustrerad så man bara vänder och vrider på sig hela tiden och då somnar man ju ännu mindre.

Ah, kanske ska ta tag i disken då så något händer...


Svenssons lyxproblemPrästkragebilderna känns så somriga!


Det bara gurglar när jag försöker prata. Köpte honung för att kunna göra slemlösande te men det funkar tyvärr bara väldigt kort stund efter att man druckit. Fisherman's Friend hjälper mot halsont men slemmet rår de inte på. Stundvis känner jag mig sådär matt i huvudet som vid feber men jag är inte varm. Kan dock bero på att jag är så trött - somnade inte innan Tomas kom hem inatt vid tre, sen efter att vi lagt oss kunde jag ändå inte somna direkt (skyller på halsontet) så jag somnade nog inte före fyra i alla fall, sen upp klockan sju.

Imorgon kommer hovslagaren till stallet så jag ska försöka vara där till nio. Medan hovis skor pälskling ska jag väl förbereda för resan på fredag - packa massa hösilage så hans stackars mage får vänjas in på fodret som mamma och pappa har hemma. Jennifer blir kvar här till på fredag och tack vare att hon ska ha en plats i bilen så vet jag faktiskt inte hur allt ska få plats, den som lever får se!

Vi har ett litet lyxproblem framför oss, vi fick en tvättmaskin av våra föräldrar i julklapp. Den har varit en liten guldklimp då tvättstugan på området ligger långt bort och det blir så fasligt tungt att bära tvätt fram och tillbaka, är glad att jag sluppit det nu när kroppen inte orkar lika mycket. Men! I huset står redan en tvättmaskin och på den en torktumlare. Så vad händer med julklappsmaskinen? Den lär inte må så bra i garaget...

Våra siffror

v. 21+3

Hjärtslag: 155
Hb: 112 (136 vid inskrivning)
P-glukos: 6,5
Blodtryck: 124/80
Vikt: + 2 kg sen inskrivning

v. 25+3

SF-mått: 28
Hjärtslag: 145
Hb: 133
P-glukos: 5,9
Blodtryck: 133/88
Vikt: + 6 kg sen inskrivning

v 30+3

SF-mått: 33
Hjärtslag: 130
Hb: 120
P-glykos: 6,1
Blodtryck: 127/85
Vikt + 10 sen inskrivning

v 33+3

SF-mått: 34
Hjärtslag: 145
Hb: 125
P-glykos: 6,7
Blodtryck: 125/80
Vikt + 11 sen inskrivning
Sprattel ligger med huvudet ner, fortfarande rörligt


Fisherman's Friend

Det gör verkligen skitont i halsen idag, jag vill inte bli sjuk, inte nu i alla fall. Inte sen heller i och för sig...

Var på mvc imorse för kontroll. Allt var väl ok, järnvärdet håller sig på bra nivå trots att jag bara tar tablett var 3:e-4:e dag och det är ju bra, mer ekonomiskt så... Endast ett kilo upp på tre veckor, bättre än de fem kilona på fem veckor senast, hehe. SF-måttet hade bara ökat med en cm vilket gör att kurvan inte "följer sin linje". Å andra sidan kan det ju vara så att Sprattel växte på ganska mycket tidigare och nu inte behöver växa så mycket mer. Barnmorskan skulle dock prata lite med doktorn för att se om vi ska göra tillväxt-ultraljud längre fram. Bara för att förtydliga så kan jag ju nämna att magen nu ligger precis under översta kurvan, så den är ju inte för liten på något sätt.

Pappa gjorde mig uppmärksam på ett klantigt stavfel jag dragit mig med här, vi var på Tom Tit, inte någon annan historia med två "t" på slutet. Om Tom Tit kan man läsa här. Länken går till ett av experimenten som var både kul och läskigt. När Tomas och jag gjorde den kunde jag inte annat än asgarva och ta bort blicken direkt, det var så läskigt för det såg verkligen ut som att jag hade skägg. Som de skriver, "En stor del av hjärnbarken arbetar med att känna igen ansikten" och det var olustigt att inte känna igen sitt eget ansikte!

Flyttkartong 2:8Uff, har just packat kartong nr två med sängkläder. Tycker att vi inte har så mycket, några byten till sängen plus några enstaka singelpåslakan men de fyllde en hel kartong och då fick jag ändå inte ner den oöppnade förpackningen... Galet svettigt var det, är hur varmt som helst nu. Solen lyser ju in i lägenheten från morgon till kväll. Borde nog öppna nåt fönster till.

Redan något år innan jag blev gravid såg jag ett erbjudande om barnböcker om djur på bondgården där man fick med djuren som ingår i böckerna (t ex en ko med kalv och tjur till "ko-boken") och kände redan då att de där böckerna SKA mitt/mina barn ha! Erbjudandet fanns i Sverigehäftet men det kändes ju himla löjligt att köpa hem böcker och leksaker som 20-åring utan barn..? Hur som helst så har jag jagat de där böckerna enda sen jag fick reda på att jag var gravid utan att lyckas. Men så, från ingenstans, ramlade ett papper ur Tomas kalsonkartong med inga mindre än djuren på bondgården! Lyckan är total och jag beställde givetvis välkomstpaketet på en gång! Se här!

Och så vår stackars bil då; lite repor på kofångaren men han hade missat extraljusen i alla fall. Tomas tycker bilen känns lite annorlunda att köra men ofta hittar man ju fel som inte finns när något hänt (å andra sidan sa han att han tyckte den gick bättre nu.. hm). Antar att det blir en skadeanmälan i alla fall så reporna bekostas om nu inget hänt med framvagnen.

Knyt en stabil knut

Sitter här med bruksanvisningen till bärsjalen vi köpt. Jag tror helt enkelt inte att jag är en barnvagnsmamma av samma anledning som jag inte är en väsk-tjej. Bara jobbigt att släpa på nåt som ändå är obekvämt. Att inte ha någon väska resulterar ju förvisso oftast i att fickorna på jackan/byxorna blir fullproppade med plånbok, mobil, nycklar och ev något mer men jag har inga problem med att gå och hålla i plånbok och nycklar, det är på nåt sätt enklare än en knölig väska. I alla fall, vad himla praktiskt att ha barnet "fast" på kroppen och ändå ha båda händer fria!

Hade från början tänkt köpa en sele men kom tillslut fram till att det nog var en sjal jag letade efter. Problemet med sjal är att det är så förbannat svårt att knyta och, tydligen, vika! Jag som avskyr komplicerade saker...

Inatt, för första gången, vaknade jag inte när Tomas kom hem utan vaknade när han öppnade sovrumsdörren och la sig. Det kanske är så jag ska göra de gånger jag inte orkar vara uppe tills han kommer hem - stänga sovrumsdörren. I och för sig fungerar det bara tills vi bor i huset, där plingar ju larmet när man öppnar dörren och det vaknar man av. Tomas ska jobba 18-2 ikväll och imorogn med, återstår att se hur det blir på torsdag. På ett sätt vore det bra om han jobbar senare tiden eftersom det blir mer storhelgs OB å andra sidan ska vi ju upp och åka i hyfsad tid och det är Tomas som kör så då behöver han ju vara lite utvilad. =/

V70 - fordonsmagnetJag fattar inte hur det funkar... När vi i lördags knatade runt i fem timmar hade jag knappt ont men idag när jag gått i ca 5-10 minuter åt gången kanske 4-5 gånger så har jag jätteont!!?! Ok i lördags kunde jag ju sitta emellanåt och man stod ju still mycket mellan allt knatande men ändå? Irriterande.

På lördag ska jag och en kompis in till Västerås när vi är på besök hos mamma och pappa (ja Tomas och jag, kompisen bor i de trakterna), måtte det innebära det gångsätt som medför smärtfri tid efter!

Lyckades glömma rutan på passagerarsidan nere när jag parkerade bilen efter att ha varit i stallet. När Tomas, Jennifer och jag kom ner tre timmar senare såg jag det och fick lätt (men tyst) panik. Allt var dock i sin ordning med bilen. Bilen stod på parkeringen där de gjorde inbrottet i andra bilen... Jag som sa till mig själv när jag drog ner rutan att "jävlar Evelyn, nu måste du komma ihåg att ta upp rutan". Är lite dålig på att komma ihåg sånt vilket alltså blev bekräftat ännu en gång idag. Suck.

För övrigt var det något ljushuvud på Tomas jobb som körde in i bilen i eftermiddags. Dock verkar det inte ha blivit jättestora skador, Tomas ska tvätta bilen imorgon och kolla efter repor. Den är olycksdrabbad den där bilen, blev ju påbackad av en lastbil när vi ens inte haft den i en vecka så bakrutan krossades och det blev repa längs hela sidan i princip.

Var på informationsträff för blivande föräldrar idag. Har ju läst ganska mycket redan så inget kom väl som en chock men ja... det blir väl en spännande händelse. Är inte så bekymrad över själva förlossningen, mer det runt omkring.

Tomas arbetsledare ringde vid 12-tiden idag och frågade om han kunde tänka sig att jobba 18-2 idag vilket han tyckte var ok. Stackarn, hoppas det inte blir dessa tider hela veckan då vi ska upp tidigt och vara i Nynäs kl 8 på onsdag samt på fredag då häst och tillbehör ska lastas så vi kan bege oss till Bergslagen innan den riktiga påsktrafiken kommit igång.

Ringde försäkringsbolaget där vi har hemförsäkring för att informera om att vi flyttar från lägenhet till Villa och för att teckna passande försäkring, visade sig dock att man behövde massa information jag INTE har tillgång till, hehe. Enligt svärfar är huset på 120 kvm, alltid något. Insåg dock att det nog var bäst att kolla lite vad som ingår i Tomas "fack-hemförsäkring". Vet att många har sånt men det låter så osäkert..? Men de kanske är jättebra? Som sagt, får gräva vidare i det där.

Tomtitt

Igår var vi på Tomtitt, ont i ben och bäcken med andra ord men det gick trots allt bättre än jag trodde. Hade knappt ont alls idag!  Vi var där med vännerna med två barn i Jennifers ålder, hela aktiviteten var istället för kalas för den ena tjejen. Barnen rejsade runt hela dagen, vi var där drygt fem timmar och även vi vuxna hade ganska kul. Enligt en mätsticka där så är jag lång som en 14-årig tjej (vadå, bara 8 år som jag inte växt isf), Jennifer är nästan lång som en tio-åring, sina 7 år till trots.

Är jättetrött idag, lär dock inte bli bättre under veckan då det står tidiga morgnar på schemat...

Hängögon

Idag ringde verkligen alarmet nio, när det som minst behövdes. Jag argumenterade fram att vi skulle gå upp lite senare, vi hinner ändå till Haninge innan vi ska till E-tuna och hämta Tomas dotter. Tomas ställde klockan på tio och sen kunde jag inte sova mer. Så typiskt.

Är hungrig mendet finns inget gott till frukost. Ska orka duscha men hur? Denna fredag är verkligen topp! =/

Parkeringsautomaten här på området har varit trasig i några veckor (förstörd skulle jag tro, en dag satt den inte på sin stolpe), toppen har alla tyckt och har parkerat gratis på gästparkeringen. Nu i veckan satte de upp en ny och vi började åter parkera på en annan parkering. Men så inatt ville Tomas ställa sig här på området, parkerar med lite om och men då det nästan var fullt, och han har ju ändå stor fallenhet för trånga parkeringar, och går för att betala bara för att upptäcka att de små svinen har  höjt avgiften från 1:-/h till 5:-/h! Ok för en höjning, nya apparaten tar kort vilket ju är väldigt smart, men att höja så mycket!!? Och på en sketen parkering i Ösmo? Så var det med det...

Flyttkartong 1:8
Jag hör när grannen spyr, det är livskvalitet det! Ytterligare en fantastisk grej med att bo i lägenhet är när man tittar ut genom fönstret, solen strålar och man vill bara ut och mysa. Men var ska man mysa? Betong, asfalt och lera är det som finns att välja på, speciellt när man har lite ont i kroppen som jag nu har (man kan inte gnälla för mycket). och inte vill gå till närmsta parkbänk där det stinker hundskit från sopkorgen bredvid. Men! Om tre veckor flyttar vi ju in i huset, guud så skönt.

Idag har jag packat första kartongen. VHS-filmer och spelare som stått i samma skåp sen vi flyttde in. Jag har inte saknat dem en sekund, Tomas säger sig ha saknat vissa filmer. Vi får se hur det blir, jag röstar för att just dessa två kartonger (för mycket filmer för en kartong) ska upp på vinden. Men hu vad jobbigt det var att plocka undan, det är kanske litka bra att packa lite varje dag för det var inte lätt att fixa och dona med en kartong på golvet med magen ivägen. Just nu kan jag knappt knyta skorna - får ingen luft och flåsar som efter ett maraton när en roseflett är knuten. =)

Inte heller idag kom vi iväg till Haninge, Tomas vaknade visst fem i nio och stängde av larmet som skulle ringa nio, han orkade inte gå upp då. När jag vaknade av grannens väckarklocka (inte han som kräks) samt posten kom förstod jag att det blev sovmorgon idag igen, hehe. Nåja, det är ju ingen brådska. Imorgon ska vi visst hämta stolen säger Tomas. Ska man våga tro på det? ;)

GAAAAH

Jag blir galen! Har försökt ändra färgerna i bloggen men det trilskades bara så tillslut bytte jag stilmall helt. Html är inte mina grejer. Återkommer när jag samlat ork...

It's alive!

Eftersom bilderna på Sprattel håller på att falla bort (finns ju ett musklick bort i menyn) så lägger jag in en bild till. =) Igår fick jag ett sms från Babyland, babyskyddet som vi beställde i lördags hade kommit in till deras lager så vi ställde larmet på nio. Jag minns att Tomas gick upp, tydligen hade han glömt/lämnat mobilen i köket eller nåt sånt, sen gick han och kissade och då ungefär slumrade jag till. När han kom tillbaka la han sig i sängen igen och jag tänkte att han kanske ställt fram alarmet en halvtimme eller nåt... Men när jag fick ett sms klockan 12 insåg jag att han inte alls ställt alarmet och det blev ingen vända till Haninge för att hämta babyskyddet idag, något måste vi ju ha att göra imorgon...

Förövrigt blir det mer och mer liv i magen för varje dag. Tyvärr har Sprattel hittat en punkt som gör ganska ont, och nej det är inte revbenen utan förmodligen fogen i bäckenet som redan gör lite ont av sig själv. För det mesta bökar han dock upptill, ibland så högt och långt ut till höger att jag inte kan böja mig fram.
Färg som matchar bilen, men framför allt var det lite luftigare foder vilket rekomenderades när man inte har AC i bilen.

RSS 2.0