Barbies nya konkurrent


Har ni hört talas om den nya dockan Eden? Tanken med Eden var att ta fram en docka som inte är onaturligt mager utan en hälsosam lillasyster till Barbie. Äntligen!

Nä, jag skojade bara. Bilderna ovan visar livs levande Eden Wood, 4 år. Det är så fruktansvärt bisarrt att man retuscherar ett barn så överjävligt! Det arma barnet är en superstjärna inom skönhetstävlingarna i Usa. Såklart.


Förra veckan berättade en mamma för en reporter att hon injicerat botox i sin åttaåriga dotter eftersom hon hade en del smilegropar och veck i pannan vid grimager för att över huvud taget kunna visa ansiktsuttryck rynkor. Nyheten nådde Sverige och Aftonbladet men i Daily Mail finns en klipp från intervjun med mamman: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1386312/Pageant-mum-gives-year-old-daughter-BOTOX-WAXES-legs.html

Efter att ha kikat runt på Youtube efter sökning på Baby Beauty Qeens och Toddlers & Tiaras så börjar jag minst sagt tappa tron på mänskligheten. Hur kan det ens förekomma tävling i barns utseende? Och hur kan man låta det fortgå när föräldrar blir fullkomligt rabiata och torterar sina barn för att uppfylla egna, misslyckade, drömmar?
Detta är en parodi på de riktiga pageants, men det enda som skiljer är att sexigheten här är uttalad...I filmerna (som jag skrev ovan) får man ser hur 5-7-9-åringar spray-tan:as, tydligen har vissa svårare att bli bruna, det är en mamma snabb att tala om när de ska spraya dottern för tredje gången inför en tävling. En annan hade skönhetsopererats som 7-åring och barnen finner sig i det mesta efter ett "ska man vara fin får man lida pin".

Hur mår dessa barn när de blivit stora? Att redan som bebis behandlas som en docka som ska göras fin och visas upp, att aldrig få sitt "nej jag vill inte" rörande sin egen kropp respekterat, hur ska man då kunna respektera sin egen kropp? Det är illa nog att vuxna kvinnor objektifieras, det är bara äcklig misshandel när det handlar om barn.Flickan som injicerats med botox har blivit omhändertagen nu. http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article13039105.ab Tack och lov.


Kommentarer
Postat av: Lii ~Mamma till William och Oliver~

Det där är så sjukt!

Tävlingarna borde förbjudas helt.

Föräldrarna verkar kunna gå hur långt som helst.

Nää, stackars barn.

2011-05-18 @ 07:18:43
URL: http://lii76.blogg.se/
Postat av: Visst är det hemskt, håller med Liii

2011-05-19 @ 20:09:57
Postat av: Pappa

2011-05-19 @ 20:10:41
Postat av: mamma

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrggggggggggggg =(

Så sjukt, så j-vla sjukt...Säger som jag brukar att USA är dubbelmoralens och hyckleriets förlovade land, barn skönhetsopereras. Miss tävlingar för småbarn, inte barnens önskemål utan mammornas och medias. Hästar som stympas och får lös-svansar och lös-hovar för att se "ädla" ut =(

Finns bara ett ord....SJUKT

Kram

2011-05-19 @ 20:20:56
URL: http://kort.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0