Punkt.

Sent igår dog min mormor efter en tids sjukdom. Det är såklart ledsamt men det är en konstig ledsamhet jag känner.

På sätt och vis känner jag att jag sörjde förlusten av min mormor för några år sedan då hon av, som jag förstått det, felmedicinering tappade en del av sin rörelseförmåga och senare stor del av synen. De senaste månaderna har hon haft ont och inte fått vara hemma i sitt älskade hem, inte klarat av att vara hemma. Förhoppningsvis kan hon känna frid nu och har återförenats med morfar som dog för 21 år sedan.

Vila i frid mormor och tack för att du varit du!

Då allt stod still...

Igår stannade universum till en stund, märkte ni det?

Jag upptäckte nämligen att Milton har tänder på gång! Jag som nästan börjat tro att han skulle förbli tandlös livet ut... Det firar vi med en bild. (men inte på sprickan i tandköttet, det känns som MI4!)


Bakhasandes. Notera blicken bakåt. Han kommer bli en bra bilförare en vacker dag!



Mamma påstår att Milton ser nyvaken ut när han legat och sparkat på mig i en halvtimme innan vi går upp och äter frukost. Såhär ser han ut fem minuter efter att JAG väckt HONOM! Nyvaken? Anyone?



Rent och fint när Milton får bestämma...


Tidig morgon

Ojojoj vad jag är trött...

Igår kväll somnade Milton vid 19:30, utmärkt tänkte vi. Efter 20:00 vaknade han och somnade inte förän 23:45...  Men sedan sov vi i ett sträck till 7:00 när Milton vaknade av min mobil som var ställd på larm och han i sin tur väckte mig. Jag sov med öronproppar och hörde inte larmet. Jag hade tänkt att eftersom jag vakar sjuttioelva gånger per natt så hinner jag tar ur propparna innan det är dags att gå upp men som sagt, vi sov som små grisar inatt!

När vi väl kommit till Nynäs och mött upp J & F upptäckte vi att babycafét öppnar nästa vecka... Det blev en liten promenad (utan vagn för min del, ajaj i armarna!) till ett fik så satt vi där och pratade i lite drygt en timme medan de små utforskade varandra och omgivningen.

Milton tyckte det var lite läskigt med en bebis, en bebis som försökte interagera med honom! Men efter ett tag slappnade han av även om han låtsades att F inte fanns. =) Efter att vi pratat en stund upptäckte vi att vi är rätt lika som personer, jag och J. Vi känner inte varandra så bra, det var genom jobbet vi träffades. Jag började jobbet oktober -07, hon slutade sista december -07. Sedan fick jag veta genom en arbetskamrat att hon också var gravid när jag var det och när vi träffades på julafton förra året när hon skulle jobba en kväll så upptäckte vi att vi var beräknade till samma dag! Sedan träffades vi som sagt på BB och har via FB länge planerat att gå på babycafét men vi är, uppenbarligen, lika dåliga på att ta oss för såna grejer. =)

 Nästa vecka gör vi ett nytt försök till babycafét, men med en halvtimmes extra sömn då det tydligen öppnade 9:30, tur för oss! Om två timmar ska vi vara i stallet Milton och jag. Jag ska hjälpa en kompis med lite stallsysslor då hon har väldigt mycket att göra nu och jag har ju inte så mycket att göra. Dessutom skötte hon min häst i våras när jag låg på sjukhus  så det känns bra att kunna hjälpa till.

100117

Idag var jag iväg till Haninge för att köpa lite kläder. Hittade lite till mig men blev grymt besviken på bebisutbudet. När Milton var yngre tyckte jag det fanns så himla mycket fint, nu är allt trist? Jag skulle ju främst ha en mössa eftersom den han har börjar bli lite liten, men även byxor stod på inköpslistan, sedan har vi nog allt som behövs inför storleksbytet som är på gång. Som sagt fanns inget fint alls trots besök i fem olika butiker. Kanske blir det bättre när rea-kläderna försvunnit och gjort plats för vårkläderna. Och med rea-kläder menar jag ju förstås prisnedsatta tjejkläder.

Imorgon ska vi upp tiiiiidigt! Klockan nio ska vi vara i Nynäs och möta upp en f.d. arbetskamrat som var beräknad till samma dag som mig (Milton?). Fast hon och hennes kille var lite snabbare, vi mötte dem på förlossningen/bb när vi kom in, då skulle de hem. Ganska kul! Hur som helst så har vi pratat väldigt länge om att tillsammans gå på babycafét men det har inte blivit av... Men nu är det alltså dags och det lär sluta med att jag får väcka Milton för vi brukar ju sova till efter åtta i alla fall! =)

Har varit dålig på att fota på sista tiden, vi har filmat desto mer! Just nu har Milton tröttnat lite på att sitta (säger jag idag när han satt i en timme och lekte med duplot, men äh) det som är intressant för tillfället är att lära sig krypa! Idag hasade han baklänges genom hela vardagsrummet! Det tar sig! Jag kom fram till att det nu i veckan måste vara absolut bästa tiden på året att besöka IKEA - folk är fattiga efter jul och nyår samt löning nästa måndag. Ja, nu ska vi bannemig iväg och köpa lådlås och lite andra säkerhetsgrejer.

Lördagsnöje

Igår gick jag och la mig en timme efter Milton (21:30) och även om jag inte somnade förän 23-tiden så fick jag sova ovanligt mycket inatt. Milton vaknade vid 7 och 8 men somnade om båda gångerna så vi gick upp klockan 10. Hääärligt! Fast nu är jag skittrött igen så det blir "tidigt" i säng idag med, i alla fall mot vad jag brukar.

Stallfika idag, jag hade med mig mina orginella kärleksrutor och saffransdrömmar som jag fixade igår. Det dukades även upp björnbärspaj, vetelängd och kakor, man går inte hungrig därifrån. ;)

Under kvällen har jag städat i köket, det behövdes en riktig omgång med skurmedlet där men nu doftar det tallskog när man närmar sig köket!

Imorgon tänkte jag åka in till Haninge för att köpa ett par byxor till mig och en ny mössa till Milton. Och burkar att ha gröt/välling i. Inget snöfall imorgon tack!

På gång.

Igår kväll beställde jag lite kläder till Milton på internet. Det blev supersöta kläder av märket IdaT.

 


Bland annat detta blev det, jag älskar gult så den där bodyn kommer nog bli en ny favorit om den sitter bra på skruttis!

 

Jag är helt slut i benen nu, efter fruktosten tog jag och Milton en promenad förbi ridskolan och på vägen hem är det världens backe att ta sig upp för. Inte blir det lättare av all snömodd som det bara blir mer och mer av nu när det är varmare igen...

Igår gjorde jag kärleksrutor för att kunna bjuda på lite fika på lördag när det är fika i stallet. När jag håller på att fixa med smeten ringer mamma. Vi pratar på och jag fortsätter med kakan. När jag satt in formen i ugnen ser jag att kastrullen med det smälta smöret står på spisen. Hoppsan. Helt plötsligt var det tur att vi inte hade ströbröd hemma så jag fått "bröa" formen med kokos för nu blev det ju kokos från formen i smeten när jag blandade ner det bortglömda smöret, haha. Men det blev bra ändå...


Bokmalen

Igår noterade jag ett, vad jag tror i alla fall, försök från Milton att bläddra i sin bok när han "läste" själv. Jag hade först läst en tygbok med honom, när han sedan satt med boken själv växlade han mellan att suga på "sidorna" och att faktiskt studera bilderna på uppslagen. Därefter läste vi en bok med hårda sidor och när han satt själv med den tycktes han verkligen vilja bläddra men han fick bara inte upp den så han vred och vände på boken. Annars ska han ju ha allt i munnen men det var inte intressant nu.

Och nu tycks han vilja ta sig framåt när han sitter på golvet. Han mer eller mindre kastar sig fram så han ligger på mage, sen tar det stopp... Tomas brukar vika in benen under magen och lyfta upp överkroppen och då skjuter han sig framåt och skrattar. Vi får väl se när han börjar göra egna försök till krypställning.




Pappsen vill mer än bebin...


Ledbruten?


100113

Ibland tror jag att jag har bloggat när jag inte har gjort det. Dumt.

Min käre son somnade klockan 22 idag. Eller strax efter men 22 lämnade jag sovrummet och han fick somna själv. Han har blivit duktig på att somna själv i spjälsängen. Det verkar mest som att han blir störd av att jag är i närheten när han ska somna in. Inatt efter att han ammat (ingen välling) var det full fart på honom så jag la honom i sin säng, annars brukar han få somna hos mig, med nappen i munnen låg han och viftade och pysslade en stund. Jag stoppade i öronproppar och somnade. Jag antar att han också gjorde det efter en stund. ;)

(Gnyr han tillräckligt högt hör jag såklart honom även med öronproppar, spjälsängen står en halvmeter från min säng och så har han faktiskt en pappa som kan ta upp honom också om det skulle vara så...)

För att återkoppla till att han somnade så sent - han sov länge och väl vid de två stunder han sov tidigare under dagen. Två timmar mellan 10 och 12, sedan åter två timmar mellan 15:30 och 17:30. Det känns fel att väcka honom men att han somnar så sen känns inte helt ok heller.

Det är en väldigt förnöjsam kille just nu i alla fall. Leker mycket själv men har ändå tid att mysa lite emellanåt. En period nyss har han bara velat sitta och pyssla med ditt och datt. Men som sagt, det är sömnen som väl inte är helt i mamma och pappas smak just nu. Å andra sidan är det ju inte så att han skriker och så, det är bara vi som vill sova på nätterna helt enkelt. ;)


Miltons bokställ i bakgrunden. Något överfullt...


De bästa grejerna ligger alltid på botten.


100111

Haha, det blir ju såklart massa mat över från "receptet" igår, hade visst lite bråttom när jag skrev men det är åtgärdat nu. ;)

Igår somnade Milton strax efter 21, vaknade klockan 2 - ammades och fick ca 150ml välling, sedan sov han till 6:45. Jag tyckte det var lite väl tidigt att gå upp så jag la honom i Tomas säng, hehe. Sedan sov vi allihop till 9:30. Så mycket sömn som jag fick inatt har jag inte fått på länge, ändå är jag tröttare idag än vad jag varit på en hel evighet. =/ Men det är klart, efter en vecka som den förra där toppnoteringen var 6½ timmes sömn, avbruten sådan, så är det kanske inte konstigt att det börjar komma ikapp nu...

Inatt ska vi i alla fall prova att inte ge någon välling. Sover han lika bra så är ju det perfekt men om han vaknar ofta och är allmänt oroligm som han varit om nätterna nu på sista tiden så får vi nög fortsätta med välling på nätterna.

Milton ligger och sover just nu. Han sov bara tio minuter i bilen efter att vi handlat så jag hoppas han sover någon timme i alla fall, han behöver det! Sedan ska vi ut och gå en sväng.


Inte så mycket puré

Igår testade jag att ge betydligt grövre mat till Milleskrutt. Mums sa det lilla matvraket.

1 stor laxfilé
ca 2 dl ärtor
3 cm purjolök

Dela laxen i mindre bitar, koka upp med ärtor och purjolök. Koka i ca 10 minuter tills laxen är genomkokt. Mixa några sekunder. Tillsätt en tesked flytande margarin eller oliv-, raps- eller matolja. Servera med mosad potatis, ris eller minipasta (på bilden rispasta, finns i liten blå förpackning).

Frys in det som blir över i lagom stora portioner (blir 2-3 port).


Det som försvinner i snö...

Igårkväll somnade Milton i Tomas famn när vi satt och spelade i köket, så kan det gå! Sedan sov han fram till tre och då fick han 200 ml välling och amma lite. Sedan vaknade han vid åtta. Vet inte varför han sov så bra fram till tre men vi testar någon natt till med välling. Helst vill jag bara amma på nättera, dels för att det är enklare och så är det enda tillfället på dagen som han inte kopplar till annan mat utan ammar på i lugn och ro. Har ju ingen mjölk kvar snart...

Idag hittade Tomas sitt gamla duplo när han var uppe på vinden och satte undan julsakerna. Jag har varit på jakt efter det jag hade när jag var liten men det är väl undanstoppat... Milton såg i alla fall ut att uppskatta att få nya saker att suga på. =)


Utvilad

Vilken otrolig skillnad det gör att få sova hyfsat ostört!

Natten till igår vaknade Milton när vi ksulle lägga oss och han ville inte somna om. Efter en timme hade han i alla fall somnat och jag, som redan när jag la mig var grymt trött somnade på en gång. Ca två timmar senare vaknade Mille igen och jag orkade verkligen inte krångla så han fick sova hos mig även om vi alla tre sover dåligt då.

Inatt vaknade han igen när Tomas och jag skulle sova. Efter en halvtimme sov han men bara för att vakna två timmar senare (fast då var det matdags). Jag kände att jag var alldeles för trött för att orka med ännu en krångelnatt så jag sa till Tomas att jag sover i gästsängen och att han skulle gå upp med Milton när han vaknade. Sen stoppade jag i öronproppar eftersom jag är så himla lättväckt och sov som en liten prinsessa i gästsängen. Skuttade (eh, nåja kanske inte fullt skuttandes...) ur sängen 9:30 med 6,5 timmars sömn bakom mig.

Är det förresten inte märkligt vad lite sömn man klarar sig med som mamma? Jag skulle varit skittrött om jag sov 6 timmar innan Milton kom till världen... Å andra sidan är det ju inte något hektiskt tempo man lever i idag. =)

Idag blir det spelkväll med en kompis till Tomas. Ha en bra helg!

Vardagsbilder

Lite bilder finns det alltid utrymme för i bloggen.

På första bilden sitter Milton på golvet bredvid skrivbordet. Han kan leka nöjt och jag kan blogga/lägga in bilder/facebooka/whatever i lugn och ro. Datarummet är husets kallaste rum men tack vare det ekologiska fårskinnet som han fick i julklapp av farmor och farfar så slipper han frysa om rumpestumpen! Han sitter jättebra nu men jag lägger ut kuddar runt om för säkerhets skull. Det är ju inte så skönt att dimpa i golvet!

Igår fick Tomas lägga Milton för en av sovstunderna mitt på dagen. Tomas sov en stund med Milton mot sig sovandes på sida och när jag sedan tog upp Milton hade han fått en urtjusig frilla av att gnugga huvudet mot pappas tröja. Frisyren har han kvar även idag... (klicka på minibilden för förstorning)

Och så Rambo som busar och far, de är jobbiga de där små mössen som försvinner jämt och ständigt när de är så små. =/ På andra bilden är han på väg att vända sig till rygg, det är svårt att hinna med med kameran.

Den sista bilden bjuder jag på. Under kategorin dolda talanger ligger förmågan att suga in överläpper med näsan så man inte kan andas. Som Tomas sa när han tagit bilden - Kärleken är blind ;)














Vardagstorsdag

Yes, yes. mildare väder idag och lite gunga för Milleman blev det. Han verkade uppskatta att vara tillbaka i gungan en stund men han satt sämre än vanligt i gungan på grund av närmare två centimeter is på sittdelen i gungan. Tur att jag tog med en filt som han kunde sitta på...

Igår provade jag att ge Milton svarta vinbär för första gången, eller ja, vinbär öht. Först mosade jag dem som blåbären med en gaffel men jag tror skalen blev för stora ändå så då pressade jag bären genom en sil och gav honom saften. Det var en riktig höjdare enligt den lille herren! Då vet ni var ni hittar Mille och mig i sommar...





(i vinbärsbuskarna)


Trettondan

Inte mycket spännande som hänt idag. Skönt med en helgdag mitt i veckan som en liten mjukstart efter "ledigheten" även om man som föräldraledig är lika mycket/lite ledig varesig det är onsdag eller julafton. =) Jag har passat på att spela en del The Sims 3 när Milton varit med Tomas. Vi köpte spelet när Milton var relativt nykläckt och då fanns det ju ännu mindre tid för spel...

Milton har haft en bra dag med mycket bus. En uppskattad leksak som Tomas hittade på Coop i måndags är skallran från Brio. Den låter kul om man slår den mot golvet men framför allt så plingar den ju så fint bara man rör på den!

Jag hoppas att det inte är så fruktansvärt kallt imorgon för jag vill så gärna gå till lekparken och gunga med Mtilon igen, det känns inte ok om det är isigt, svårt att veta vad små babykinder tål. =/


Rolig som bara den! Finns på Coop Forum för 50:-. Miltons är multifärgad


Köpemat

I förrgår köpte jag en burk mat till Milton som han fick testa. Jag ville ha en burk för att veta hur mycket en portion är beräknad till då jag misstänkt att mina portioner är lite snåla. Det blev en burk Hipp Ris och grönsakspuré med kyckling.

När jag öppnat burken drog jag ett djupt andetag, det luktade mycket godare än min barnmat. Skedade ur innehållet på en tallrik, slogs av att det var en oerhört slät puré och stoppade in i micron. När micron plingat flöt det en orange soppa i tallriken... Milton har aldrig varit så kladdig förut, haklappen var helt nersölad och min son som annars är så fruktansvärt matglad tog god tid på sig mellan "tuggorna". Själv tyckte jag inte att maten smakade någonting, synd på den goda doften...


Igår tinade jag upp samma mängd mat som jag brukar laga till honom och öste sedan ner det i barnmatsburken. Min portion räkte till halva burken, fast jag brukar spä ut maten med lite vatten när den är värmd  (och för het). Frågan är hur stor volymen på min mat hade varit om den var lika lös som köpematen? Med den välbekanta högreven med palsternacka och morot åt Milton åter med god aptit.

Idag kokade jag ny mat, mätte upp två deciliter mat på tallriken (fortfarande inte lika flytande som köpematen) och förpackade resten i tvådecilitersburkar. Idag verkade han mätt. Skönt att ha en ny riktlinje att gå efter.

Amningen är nog snart slut. Milton blir skitförbannad och vill inte ha det vänstra bröstet alls, höger tar han men under protest. Jag antar att det dels beror på att jag knappt har nån mjölk kvar (och det stimuleras ju inte direkt av en ilsken unge som knappt suger mer än 5 sek åt gången ;)) och så har han börjat få välling i flaska då och då (för att han är mer hungrig än mjölken räcker till). Det är en hungrig lite kille vi har fått!



Igårkväll efter gröten fick Mille lite blåbär med en skvätt grädde. Jag skulle tro att mosade blåbär är raka motsatsen till Hipps puré om man är en liten bebis...










Jul och nyår 2009

Då var kameran äntligen tömd och jag kan konstatera att det blivit en del fina bilder under "helgerna" (även om det inte blev några foton alls under nyår...).

Den 21 december åkte Milton, Rambo och jag hem till mamma och pappa. Jag tänkte att vi skulle hinna med så mycket de där dagarna före jul men vi hann inte ens med hälften av det jag tänkt. Men det blev bra ändå! Tomas kom upp runt ett på natten till julafton efter att han slutat jobbet.

Innan vi kommit dit funderade jag lite på hur det skulle gå med katten och mamma och pappas stora schäfer. Arne (hunden) är jättesnäll men väldigt busig, nog kan en katt bli rädd av mindre. Det löste sig ganska fort då Rambo väste och gjorde två utfall mot hunden, sedan var hunden rädd för katten kommande dagar (även om de började leka lite de sista dagarna). Praktiskt. Han är så himla härlig lilla Rambo, helt orädd for han fram i hela huset.

Julafton blev en lugn och mysig dag. Jag och Tomas gick ut med Milton i pulkan nångång mellan frukost och Kalle. Vi vet inte vad som hände med helt plötsligt låg Milton med ansiktet ner i snön, han hade tippat sig ur pulkan. Han var förstås lite ledsen men det gick över så fort han hamnat innanför pappas jacka så mamma fick dra en tom pulka hem...

Som alla barn tyckte Milton att det var kul att öppna paket och en och annan lyckträff bland julklapparna hade vi fått till. Bland annat är han väldigt förtjust i en bok med djur och färgstarka sidor.

På juldagen kom brorsan och hans dotter upp och vi fick en repris av julafton i form av mat, tecknad julfilm, paketöppning, julgodis och myskväll. På måndagseftermiddagen stack Tomas och Rambo hem för att elda upp lite värme i huset. Jag och Milton åkte hem på onsdagen.

På nyårsafton fick vi besök av Tomas föräldrar samt Tomas moster med sambo. Vi åt gott och hade det trevligt. Strax före tolvslaget kom ett par vänner med barn över, sedan gick vi ut och tittade på fyrverkerierna tillsammans. Milton, som somnat runt 23-tiden, vaknade när det började smälla så han fick följa med ut. Han tittade fascinerat på färgexplosionerna och verkade inte rädd alls.

Nu har jag fått börja rätta till sovtiderna för Milton, fast han tycks halka tillbaka rätt av sig själv. Han verkade lite trött över huvud taget efter jul- och nyårsfirandet men nu börjar han vara sitt glada gamla jag igen.

Ett kort sammandrag av bilder:


Julaftonsmorgon


Julaftonsmorgon


Pulkaåkning - före fallet


Då var det äntligen dags! (efter lite poserande så mamma och mormor fått lite bilder)






Rambo fick julklappar av mamma och pappa, han fick bland annat en jätterolig cylinder med en plingande boll att tassa på inuti - en höjdare, enligt busen


Mina små älsklingar



Kul i gåstolen


Söt i gåstolen


Fundersam i gåstolen


Imorgon...

Imorgon kommer förhoppningsvis min kamerasladd med posten. Jag lyckades glömma den hos mamma och pappa efter jul. Det känns trist att blogga om jul och nyår utan bilder... Trevliga veckor har det varit i alla fall. Nu är det bara att hitta tillbaka till vardagslunken, få in tiderna och rutinerna igen.

RSS 2.0