Solsken!

Idag var allt bra med lillskrutt igen. Han har busat och skrattat hela dagen. I förmiddags var vi på Bvc för 6-månaders kontroll med barnläkaren. Allt såg bra ut, jag reagerade på att han inte gått upp så mycket - 250 gram - på en månad (jämfört med 1½ kilo på 1½ månad mellan 3 mån och 4½) men de sa inget när de kollade kurvorna så det var nog i sin ordning. Milton började gallskrika så fort bvc-tanten kom idag igen. Han gillar henne verkligen inte. Hahaha.

I bilen på väg till Bvc sa jag att de nog skulle erbjuda svininfluensasprutan och undrade vad Tomas tyckte. Vi kom överrens om att avvakta med sprutan och mycket riktigt kom sedan frågan. Tomas ville då ändra sig men jag är inte lika ombytlig så det blev ingen spruta idag. Fast det är himla trist att känna sig "låst till hemmet" i och med smittan även om vi inte är de som ränner omkring överallt... Jag är sugen på att gå till Öppna förskolan snart och det tycker de inte att man ska göra ovaccinerad. Vi väntar väl en stund till.

När vi kommit hem från Bvc strålade solen så Tomas petade i sig frukost sen gick vi iväg alla tre till lekparken med babygunga. Det var till och med roligare att gunga idag. =) Det blev även en promenad på eftermiddagen, det gäller ju att ta vara på dessa regnfria dagar....


Missnöje

Jag tror lillskrutten är inne i någon utvecklingsfas just nu eller så är tänderna på gång. Han sover dåligt - vaknar mitt i nätterna och gör mer eller mindre missnöjda ljud i upp mot en timme innan han somnar om (att jag är där och petar gör varken till eller från). Detta gör ju att vi är väldigt trötta och jag har de senaste dagarna knappt haft nån energi alls.

Dagtid är han gnällig vilket han ju annars aldrig är. Idag kunde jag inte lägga ner honom någonstans från det att han vaknade från eftermiddagsluren vid 14:30 tills han somnade 19:15. Inte likt honom alls. Nåja, det går väl över snart får vi hoppas.


Bokfikat i tisdags uppskattades av oss båda. Jag fick tips på ramsor och sånger (har för tillfället "i ett hus i skogens slut" på repeat i hjärnan, jobbigt!) och Milton fick ett nytt golv att hoppa på... Det fanns en superhärlig kille där som var några månader äldre, han kröp omrking och skrattade åt absolut allt! ♥

Lite nya bilder, fixade i PS. Finns det ingen vänlig själ där ute som vill skänka denna gudagåva (CS4, annars kan det vara) till en fattig mamma som jag...? ;)



Nya babysittern (den gamla gick sönder). Tomas ropade "kom och kolla på honom" och jag undrade vad som var så himla spännande med sonen i en babysitter - en ganska vanlig syn, men möttes sedan av detta...




Vi undersökte byns lekplatser och hittade tillsist en babygunga. Mille gillade det även om han försöker se lite cool ut på bilden.

 


091123

Imorse bytte Tomas morgonblöjan på Milton medan jag låg kvar i sängen och sträckte ut ryggen efter diverse obekväma ställningar med en sovande skrutt intill. När de var klara la Tomas Mille på mage i sin säng. Som vanligt var han på bra humör och tyckte det var skoj att mamma tycktes ha vaknat till.

Sen började han titta på sin ena hand som han hade sträckt ut framför sig. Mycket intressant. Sen blev det dubbelt intressant när han vände på handen och studerade handflatan. Därefter låg han och vred handen fram och tillbaka i någon minut, det såg så roligt ut! =)

Imorgon ska vi som sagt på bokfika på biblioteket. Jag har kollat på en karta på eniro var det ligger, återstår att se imorgon om jg hittar dit... När vi kommit hem blir det till att slänga i sig lunch innan vi ska in till stan med Tomas som ska på läkarbesök. Mille och jag måste med eftersom Tomas inte får köra bil inom de närmsta kommande timmarna.

Om en månad är det jul, tjohoo!


Mera mera

Premiär igår: avocado, det var finfint.

Premiär idag: fiskgryta och därefter blåbär, unguslingen gallskrek när mamma och pappa gjorde paus i matningen för att äta själv, vi tog det som ett gott betyg.

Han äter det mesta numer, avocadon slank ner utan att han ens gjorde en min. Fiskgrytan med torsk och laxbitar (normalt sett avstår jag från torsk av princip men tiden var knapp idag så jag slet åt mig ett paket färdiga, blandade bitar i frysdisken på Ica) smakade förvisso mest morot men det verkar lovande inför hans kommande fiskätarkarriär. Blåbären var bara mosade med sked så det är det den mat med i särklass störst bitar i som han ätit och det gick utmärkt. Man kanske inte behöver göra all mat till superslät puré längre (även om han inte kan tugga)...

På tisdag ska vi på bokfika på biblioteket, ska bli kul! Dags att natta lillfisen nu.


Sött

Majs var en riktig höjdare enligt Milton som smakade för första gången idag. Toppen!

Smarta mamman

Palsternacka har utvecklats till en favorit för lillkillen medan andra grönsaker inte alls väcker samma matlust. Därför har jag den här veckan blandat palsternacka med ärtor, broccoli eller morot - det som står på menyn för dagen. Det har funkat toppenbra och han äter nog nästan en full portion nu tror jag. Sex istärningsrutor med mat + efterrätt burkar han få.

I veckan serverade jag äppelmos som efterrätt för första gången, han har bara fått äpple utblandat i gröten vid några tillfällen i början. Nu tycker han det är supergott!

Förra veckan köpte jag majskrokar. Milton tycker de är synnerligen goda men blir ganska frustrerad när han bara har en liten bit kvar och den är "fast" i handen. =)

För övrigt har han setts med tungan mer utanför läpparna än innanför den här veckan...


Bara lite ihoptryckt i babysittern...


091119

Måste bara tipsa om Icas ekologiska saft! Den är supergod (jag har provat fläder och jordgubb än så länge), inte en massa tillsatser. Den vann någon nyttighets- och godhesttest som någon barntidning (ja, vuxentiding OM barn ;)) gjort. Det näst bästa alternativet när man (jag) inte orkar koka eget. =)



November alltså, jag håller på att ruttna ihop helt. Vad är det här för jävla väder? När jag pratade med Tomas om det så sa han att det var bättre förr för då var det ju snö som kom istället. Och han har ju helt rätt. Det var bättre förr.

Å andra sidan skulle en nederbörd i form av snö istället för regn orsaka massiva problem i snöröjningen misstänker jag. Det kommer helt enkelt mer nederbörd nu för tiden.

Imorgon och på lördag ska det visst vara medlemsdagar på Granngården. Eller om det bara var allmänna erbjudandedagar, jag vet inte. Vi tänkte åka och kolla om de har några bra erbjudanden på kattgrejer, kan vara bra att passa på. Lite drygt två veckor kvar tills Dr.Dorian kommer.

Dessa bilder är tagna av mamma. Jag har inte orkat redigera dem så färgerna är inte helt 100 (som synes)...


Åh vad han är fin!




I blivande mattes famn

(Nej vi har inte bestämt namn än men jag vill att han ska heta Dr.Dorian från Scrubs. Det är faktiskt ett förhållandevis sött namn mot vad jag brukar döpa husdjur till. Sådetså!)


+1

Den andra advent kommer hushållet utökas med en individ. Han är ännu namnlös men hejdlöst söt. Räkna med att se denna filur fler gånger här! =)


Världens bästa

Jahapp, här har det varit tyst länge nu. Jag tappade helt lusten för bloggen och datorer i stort för drygt en vecka sedan. Över huvud taget stängde jag ner mig i några dagar faktiskt. Det funkade bra fast datalusten har inte riktigt infunnit sig (lyckligtvis).

Under helgen hade vi besök av min mamma och bror. De kom ner hit för att vara med på svärmors 50-årsfest. Det var en härlig kväll där jag vartefter timmarna förflöt bara kände mer och mer vilken, ursäkta uttrycket, jävla underbar son jag har. =)


Dagen började 8:30 då Milton vaknade. Morgonmys och bus följdes av matande och runt 11 sov Milton ungefär en halvtimme. Eftermiddagen bestod av förberedelser inför festen, duschen gick i ett, plattänger blev varma och några (folk)öl konsumerades (dock inte av mig). Jag hade hoppats på att Milton skulle somna runt 15:00 så han lagom skulle vakna till 16 när det var dags att åka. Busungen var vaken till ~16:20 då jag, sonen och mamma rullade iväg mot festen (de andra hade åkt lite före). Milton sov under hela bilresan men vaknade 17:00 när vi kom fram och lyfte ur bilstolen.

Med tanke på att han inte sovit speciellt mycket förberedde jag mig på att han skulle bli lite gnällig fram mot kvällen. Milton besökte många famnar utan att vara blyg en enda gång. När vi åt satt han i sin babysitter och gungade. Inte ett ljud. När klockan blev 20:00 hade han fortfarande inte gnytt en enda gång. Han fick lite mat ungefär då och jag tänkte att han nog skulle sova en snutt i samband med det men han började socialisera igen.

Runt 21:30 somnade han faktiskt i min famn och sov i ca 30 minuter. När vi bröt upp vid 0:30 hade han ännu inte gnällt en enda gång. Mitt hjärta! ♥ I bilen på vägen hem somnade han omedelbart (det är i alla fall vad vi tror, han gjorde inget ljud och det var svårt att se något i det tunga mörkret mitt i skogen). Väl hemma vaknade han, började skratta när jag bytte om på honom och var på bra humör tills han somnade för natten i min säng. Jag lyfte över honom i sin säng efter någon timme utan att han vaknade.

Sedan sov han faktiskt lite oroligt under natten. Jag hade trott att han skulle sova som klubbad men han vaknade och grät, gråten kom på en gång så jag lyfte upp honom till min säng. När han varit så duktig under dagen och kvällen så kunde jag gott bjuda på tryggheten i mammas säng.

Min lilla fina skrutt. Även om jag älskat honom gränslöst sen första dagen så växer kärleken hela tiden även om jag hela tiden tror att det inte går att älska mer.


På väg till festen


I farmors famn


091107

Kan min son vaccineras varje dag? Inte det? Synd. För inatt sov han tio timmar utan mat eller att ens vakna öht.

Själv var jag dum nog att lägga mig alldeles för sent vilket resulterar i att jag är på tok för trött för en lördagkväll nu.

Trots att han sov så bra inatt - han gick upp med tomas vid 7 och somnade hos mig igen vid 8, vaknade igen strax före 9 - så sov han tre timmar över lunch. Jag borde nog mata i honom lite gröt nu så kan vi kanske lägga oss om någon timme. Tomas pappa och farfar är här, vi har käkat tårta och de andra kollar nu på Polisskolan 2. Den filmen tittade jag sönder när jag var liten...

Ah.. Imorgon blir det lövkrattning.


Nytt nytt nytt

Idag fick Milton ärtor för första gången. Tiden för maten var inte den bästa men jag vill helst att han får äta när vi äter, han var lite kinkig (svintrött) men åt - för att vara första gången han smakar det - betydligt bättre än potatis och morot som han blivit bjuden på förut. Till efterätt blev det mango, också det premiör idag vilket tog slut i ett nafs!

Kul när det funkar! Om några dagar blir det palsternacka och päron.

Goddag yxskaft

Klockan åtta imorse tyckte Milton att det var dags att gå upp. Vanligtvis brukar han sova efter 1,5-2 timmar men idag skulle vi ju till bvc för vaccination. Det var först på vägen hem kl 12 han somnade. Jag lyckades ju komma ihåg tiden fel.

Tomas: När ska vi vara där?
Jag bombsäker: klockan 11.


Klockan 11:10 när vår bvc-tant kommit och frågat efter en Mathias två gånger trots att det borde vara Milton hon frågar efter;

Tomas: Vi skulle alltså vara här 11? Då kan hon väl ta oss istället för Mathias som inte är här!
Jag inte längre lika bombsäker som tar upp lappen och tittar: Hm, vi ska vara här 11:45...


Sådär ja. Då hade ju fisen kunnat få sova sin första tupplur i rätt tid hemma. Och Tomas hade kunnat sova bort förmiddagen som vanligt. Jag själv hade kunnat spendera lite tid här i lugn och ro eller läst i min bok. Nejdå, där satt vi och glodde in i väggarna i väntrummet på bvc. Lilla älsklingen var dock på gott humör hela tiden! (förrutom att han började grina så fort bvc-tanten närmade sig. "Titta, han vet redan vad det handlar om trots att han bara gjort det här en gång" sa hon. Inte ids man säga att det är andedräkten han förfasas över...)

Nu sover i alla fall skrutten för en andra gång, hoppas han sover en god stund så han slipper vara småtrött hela dagen. Jag borde nog ägna mig åt köket en stund nu, tror det blir lite tårtbakning senare!

 


En fasansfull upptäckt


Bloggproblem

Igår postade jag ett inlägg under eftermiddagen. Det är spårlöst försvunnet. Jag antar att det aldrig kom upp ens. Det känns ju sådär men var väl inget superintressant inlägg i alla fall.

När jag igår var in till Nynäs hittade jag tyvärr inte en sådan leksak till Milton som jag var ute efter. Däremot passade jag på att köpa stumpor med pluttar under så han får grepp med fötterna i sina vilda lekar. =) Sen blev det lite annat, eventuellt bilder imorgon!

Idag bytte vi från ligginsatsen till sittdelen. Och, eh, jag erkänner villigt att jag inte begriper hur man ska knäppa selen... Eller hur man gör när det regnar, regnskyddet vi har går inte att använda till sittdelen. Nåja, det ger väl med sig med tiden.

Milton har fortfarande lite snor/slem i övre luftvägarna men hostan har gått över. Försökte få tag på bvc-tanten imorse för att rådgöra kring den planerade vaccinationen imorgon men jag kom aldrig fram. Det blir till att gå upp i tid imorgon igen och ringa tills telefonlinjen glöder.

Lite bilder från senaste dagarna. Jag vet inte om det är jag, kameran, vädret eller alltihop men ALLA bilder är skitmörka. Jättetråkigt. Försökte fota idag när det var "ljust". Resultatet finns nedan, det ser ju ut att vara mitt i natten på alla bilder. =(

Kronologisk ordning.

Jag saknar PS! ='(


Mmmm, gröt!


Slagna hjältar


Serveras ingen mat får man ta saken i egna händer


Här syns det ju faktiskt att det är dag. Eller i alla fall motsvarande tidpunkt såhär i vintertider


Såhär satt skrutt (bortsett från nappen) i en timme medans jag stökade i köket! ♥ (ja, förrutom alla 5473859 gånger jag fick lägga upp leksakerna efter att han mer eller mindre omedvetet haft ner dem på golvet)


Vift och bank

Idag kom Milton på att man kan vifta/banka med saker. Han har inte varit intresserad av det tidigare, nåt vift och sen är det bra. Men idag svingade han sina ringar så det skramlade bra länge! =)

Tomas har varit hemma idag med så han har kunnat ta Milton en del stunder mer än vanligt och sjutton vad jag saknar min lilla plutt. Känns som att vi inte alls umgåtts idag även om han såklart hängt på mig i några timmar sammanlagt. Han somnade lite senare idag, jag börjar inse att han är vaken lite väl länge om han sover tre gånger om dagen. Men det är tufft att försöka aktivera honom över den sista tuppluren...

Imorgon ska vi försöka jaga rätt på en present till Tomas, kanske någon plingande leksak till Mille också.


Snart tre månader sedan denna bilden togs. Vad hände med alla dagar som gått?


Surprise!


Sova, äta, leka

Den nya stolen är uppskattad. När vi ställt den i vardagsrummet har han uppsikt över mamma och pappa samt har sina leksaker lättillgängligt. Perfekt tycker Milton.







Inte är han undernärd i alla fall...


Morot med banan

Tadaaa, en ny kategori så det blir mer överskådligt.

Det har fungerat ganska bra med morot nu, igår tyckte skrutt att det var lite äckligt men det var för att jag blandade i lite rapsolja (som man rekommenderas att göra). Ingen olja på ett tag med andra ord.

Plommonpuré har han lärt sig att äta rent, igår fick han det till moroten. Banan har vi också testat och det gillade han från första stund! Så det blir till att köpa KRAV-bananer framöver...

Idag ska vi äta inbakad fläskfilé med ungsstekta grönsaker till. Nog ska vi kunna koka en snutt av en palsternacka eller liknande till lillfisen.

091102

Idag har jag båda mina älsklingar hemma. Tomas hade kraftig huvudvärk när han vaknade och den har inte gått över under dagen. Till det är han hostig och har ont i halsen. Milton håller på att bli bättre nu, han snorar en del och hostar då och då men klart bättre än förra veckan.

Milton sover fortsatt bra. Jag insåg i mitten på förra veckan att jag bara för att det är enklast för stunden har tagit upp honom i min säng och ammat och sedan tängts med honom hela nätterna. Nu äter han 1-2 gånger och när han vaknar till räcker det med att man stoppar in nappen i munnen på honom (som han sen spottar ut) och lägger om täcket så somnar han så småningom.

Snart ska skrutt och jag gå till Ica för att hyra film. Hoppas det finns någon som man faktiskt vill se den här gången...

Mulet, regn och lite mer gråa moln

Inatt vaknade vi av att vi hörde folk prata och snacka. Eftersom de tycktes stå still gick Tomas upp för att se vad de pysslade med. Det visade sig att en snorunge bestämt sig för att kissa på vår veranda (staketet runt) medans hans kompisar stod utanför tomten och skrattade.

Jag vill inte att folk ska kissa på vårat hus men värre tycker jag ändå är att man klättrar över ett staket in på en tomt och kissar. Staketet talar ju liksom om var gränsen mellan allmän mark och vårt privata utrymme går.

Tomas försökte öppna verandadörren för att påpeka olämligheten i valet av toalett men dörren var låst sen vi var bortresta och det var ju inte läge att gå till andra änden av huset för att hämta nyckeln och låsa upp.


Jag känner mig så avslagen just nu. Och har gjort egentligen hela veckan. Jag vill inte ta några beslut, hur små de än är ("vad ska vi äta?") och jag får ingenting gjort. Det suger.

RSS 2.0