Flickkläder

Idag har det snöat ännu mer. Mysigt! (men bara mysigt eftersom jag sett på SMHI att det inte ska snöa söndag/måndag). Min "elaka" svärfar sa dock att det skulle regna den 23:e, hu så hemskt!

Jag kom iväg en vända till Nynäs igår i alla fall. Jag hittade en uppsättning enkla tomtekläder som jag köpte till Milton. När julen är över får han ha tomtedräkten som pyjamas. En muminpyjamas blev det också, en rödrandig med Stinky på, den är så himla söt! Överlag blir jag lite irriterad på färguppdelningen på barnkläder (och jag antar att det bara kommer bli värre och värre ju äldre ungarna blir). Killar måste ha mörkblåa eller gråa kläder på sig om man inte vill klä dem i rosa eller någon ok färg fast med spets och volanger överallt. URK!

På HM hade de tidigare brunrandiga strumpbyxor med Tiger på. Jag köpte ett par såna och har tyckt att de är fantastiskt praktiska, speciellt eftersom Milton är så "sparkig" av sig, stumpor kanar ner hela tiden. När jag sedan ville ha ett par nya fanns det bara rosa, lila, vita med blommor, vita med volanger, bruna med volanger, svarta med blommor och glitter... Samma sak på nästa butik. Tillsist hittade jag ett par svarta med vita prickar på på Name It, men de är djävulskt tighta (syns på gåstolsbilderna). Jag förstår ju att man framför allt har strumpbyxor under klänning/kjol till tjejer (och vad jag tycker om sånt till så små barn orkar jag inte gå in på nu) men jag är knappast den enda föräldern som tycker det är bra med strumpbyxor även till killar.

Förresten, när jag letade strumpbyxor var jag också ute efter haklappar, såna helt i mjuk plast. Det var på HM jag kollade och de hade en grå med nån Snobbenfigur på killavdelningen. På tjejavdelningen fanns det lätt 10 olika men samma där - rosa, blommiga, inplastad spets, Hello Kitty, kräk och spy.

Nej, nu ska jag sluta vara arg och ta rätt på morotsmoset som stått på avkylning utanför köksdörren!

Lindex Shop Online - Overall

 

En sån här blev det också, även den med Stinky på och så står det Stinky på rumpan, haha! Tänkte att den kan komma väl till pass under de kalla månader som kommer när vi har kallt i huset på morgnarna.

Pynt pynt!

Sådär ja, då var bloggen julpyntad. Liiite tidigt kan jag tycka men i helgen har jag inte möjlighet att pilla ostört vid datorn så länge som en designuppdatering kräver för min del.

Vi får se om jag har tid/ork att skriva något senare idag, sov 4,5 timme inatt och är således skapligt trött...

Gåstolsnöje

Idag har det inte varit så mycket mer än snö på hjärnan. Vid lunchtid var jag ute och skottade i 1½-2 timmar och blev ändå inte klar, jag tror hela kvarterets snö plogats upp mot vårt staket (och postlåda) jag fick skotta lika mycket utanför tomten som på uppfarten... Milton var med mig en timme i pulkan och hejade på, även om han inte tycks vara superroad satt han där utan att klaga hela tiden.

Idag hade Milton riktigt kul i gåstolen. Han lyckades tuta på en av tutorna och tyckte det var jättkul. Han lyckades även sparka sig en bra bit framåt, fast små snuttar åt gången såklart. Mest "hoppar" han i den, skönt att han kan få utlopp för hoppandet utan att man måste hålla i...

När vi vaknade och gick upp i morse visade det sig att strömmen gått drygt en timme tidigare. Klockradion stod och blinkade. Just tack vare detta (och att vi inte ställt in den under dagen) kunde jag ganska enkelt räkna ut att skruttplutt varit vaken i 8 timmar idag. Bara. Men men, han är mestadels på gott humör när han är vaken i alla fall.

Imorgon säger prognosen att det ska vara -2 och solsken så då kanske jag lyckas ta mig in till Nynäs för sista julklappshandlingen!






Pappsen är rolig




Hopp hopp


Full koncentration krävs...

Vill passa på att tacka Sofia med familj samt Maria med gubbe för presentpengarna som betalade gåstolen!


Galet

Det är helt galet vad det snöar. Jag var inte helt fel ute när jag spekulerade i snö vs regn den 19 november:

"November alltså, jag håller på att ruttna ihop helt. Vad är det här för jävla väder? När jag pratade med Tomas om det så sa han att det var bättre förr för då var det ju snö som kom istället. Och han har ju helt rätt. Det var bättre förr.

Å andra sidan skulle en nederbörd i form av snö istället för regn orsaka massiva problem i snöröjningen misstänker jag. Det kommer helt enkelt mer nederbörd nu för tiden."

Lätt snöfall och ett par dm snö är lagom. Det här är lite i överkant. Jag kollade på Vägverkets väglagssida och det var idel röda vägar i Stockholm...

Bra saker som fanns förr

I det kategorin hittar vi bonader. Eller i alla fall julbonader.

Jag vet inte riktigt vad för sorts konst jag gillar. På väggarna hänger just nu tavlor som jag gillar och tavlor som jag helst skulle vilja se uppe på vinden/i någons hem där de gör någon glad. Jag har gjort inte helt genomtänkta förstoringar av foton, foton jag förvisso gillar skarpt men som är svåra att kombinera med något annat. Osv osv.

Men när det blir jul vet jag precis vad jag vill ha. Jag vill ha julbonader av Anders Olsson. Någon som sett sådana i butik nu under julhandeln? Nä, jag tänkte väl det... Det är så otroligt omodernt och allt måste vara hypermodernt i dagens samhälle.

Mamma och pappa har flera Anders Olsson-julbonader som hängt med i hela mitt liv, de flesta har nog varit med från det att min 14 år äldre bror var liten. Nu börjar de bli ganska slitna efter flera årtionden av kärlek och det verkar attans svårt att få tag på nya.

Anders Olsson var en helt makalös konstnär som får en att tro att det finns en sagovärld på riktigt. Hans målningar går att studera i evigheter, de är fiktion och verklighet på en och samma gång.

Mina favoriter hänger varje jul i köket. Den ena julbonaden föreställer en tomtefamilj som sitter vid ett matbord. Alla är glada, själva tomten ser ut som en underbart snäll farbror och i bakgrunden står två hästar och mumsar på en hötuss. Ljuset är varmt och levande. Den andra bonaden föreställer två tomtebarn som bygger en snölykta utanför ett hus som befinner sig under en snötäckt grangren. I dörröppningen står jultomten och röker en pipa (eh ja...) och mar ser hur tomtemor fixar med mat inne i huset. Det är mörkt ute men månen lyser upp och man ser ett hus i bakgrunden där det lyser och det ryker från skorstenen. Fantasieggande. Jag vill vara barn igen och fantisera om att det är jag som bor i huset i bakgrunden, misstänka att mina grannar är en tomtefamilj och förtjust smyga mig närmre för att titta på dem...

När jag kommer hem till mamma och pappa till jul ska jag sätta mig ner och kolla igenom deras stora "julkortsarkiv". För många år sedan sorterade vi upp julkorten efter finheten (väldigt objektivt). Anders Olssons motiv sorterades ensamma in i den finaste högen.

Mamma vet hur man frossar i julen och juldekorationer. Det står prydnadstomtar överallt, och det är inte "vilken tomte som helst" som får ta plats utan det är fina, med naturtrogna detaljer som dyker upp överallt. Julmusiken går nonstop, det doftar hyacint i hela huset och man kan inte annat än må bra i atmosfären. Detta frosseri har smittat av sig till den yngre generationen även om jag ännu inte riktigt motiverat mig att pynta till det ordentligt sedan jag flyttade hemifrån. Men nu är det mitt ansvar att föra julandan vidare, även Milton måste ju få uppleva julen när den är som bäst.

När jag googlade för att hitta några av Anders bonader hittade jag tyvärr ingen av mina favoriter, jag hittade dock en bonad i 41x80cm format för 35:-. Så lite pengar. Jag hade gladeligen betalat 350:- styck för de där som betyder mest. Trots att det bara är ett pappersark.


En av de julbonader jag vuxit upp med


Jag tror att denna brukar sitta inne på toaletten (rätta mig om jag har fel mamma..?). Toaletten är välpyntad den med med mindre bonader, stora julkort och små klistertomtar.


Min dag i bilder (och temp)


Uppstigning 9:30. På med tjocktröja och byxor över pyjamasen och så luddiga tofflor på. Eller? På de tre sekunder det tar att starta upp kameran och fälla upp blixten hade han redan fått av sig den ena helt och den andra halvt. Leta fram strumpor, tända eld i spisen sen frukost. Julpyntet väntar på att få packas upp...




Lek i gymmet medans mamma stökar i köket. Fast mesta delen av tiden gick åt till att hålla ögonen på katten (syns mellan huvud och arm på Milton) som mer än gärna leker i babygymmet, upptaget eller ej. =/ Sen åkte lilla plastgranen fram och den är ajabaja men ack så lockande. Temperaturen föll under frukosten till 15,6 så det har faktiskt börjat jobba sig uppåt här...


Med ungen i säng var det så dags att fylla på kylen med julmust som finns i garaget. Vid närmare eftertanke var jag dock inte uppvärmd nog för att gå ut och skotta... ;) Under natten och hela dagen har det blåst något grönjävligt. Mina spår till och från vedboden blåste helt igen på en timme till en halvmeters driva vid altanen..


Efter en smutt av Tomas frukostte (han gick upp 12:30) kände jag mig redo för lite skottande. Upptäckte att en hel back gick in i översta facket i kylen! Kom på mig själv med att tycka att det började kännas varmt inne...


Dammsugning och senare rengöring och smörjning av soffan. Ser ni det vita på ena dynan, lodrätt? Det är bebisspya. Strax efter att soffan blivit som ny *host* åt Mille och jag lunch. Sedan lekte vi en stund på golvet, han har verkligen blivit stabil när han sitter!


Hyacinterna vattnade, dags att knata iväg med julkorten...


Katrinplommonpuré på väg till frysen, en ruta i Milles morgongröt så är magen glad. =) Just nu håller jag på att koka och mixa ihop så mycket mat det bara går (nåja, en omgång/dag då jag inte har så många istärningsfack) så vi har mat till jul när vi är hos mina föräldrar. Det känns lite overkill att släpa med matberedaren...


Svampstuvning på gång! I övrigt serverades pannbiff och potatis. Mums! Sedan blev det lite mys i soffan innan Tomas åkte iväg till jobbet.


Kvällsgröt för valpen som sovit ovanligt mycket under dagen. Kanske växer han på sig ännu mer..


Så trött var han! Fyrtio minuter senare sov han i alla fall...

Som sagt inte världens mest spännande dag idag men det har varit kul att ha kameran igång så ofta, det har blivit många bilder, framför allt på Milton, som inte hade blivit tagna annars. Just nu visar termometern -5 ute och +22,0 inne. Här i datarummet har det faktiskt blivit hela 20 grader. ;)

Imorgon ska jag nog åka och köpa de sista julklapparna och kanske lite kläder till Milton till jul. Om vädret tillåter. Tomas ringde just och sa att det snöat närmare 1,5 dm på de två timmar han varit på jobbet och det är bara ca 4 mil bort. Det kommer ingen snö här än men stjärnklart är det definitivt inte...



091216

Idag ska jag ta ett foto i timmen. Det finns absolut inga roliga planer för idag, tvärtom är det väl mest städning på schemat idag men det kan bli spännande att följa temperaturstigningen i huset under dagen - när jag och Mille gick upp för två timmar sedan var det 15,9 grader inne (13 grader här i datarummet...).

Här blåser det som sjutton! Gör det det på andra håll också?

Glöm inte att posta julkorten idag om du inte redan gjort det!

Snö(o)väder

Nu jäklar kommer snön. Inatt hade det snöat en hel del så efter frukost gick vi ut hela familjen för att skotta snö på uppfarten. Eller ja, det var ju Tomas som skottade, jag och Milton provade babypulkan som legat på vinden. Han satt väl sådär i den men verkade trivas bra ändå. När vi sedan gick ett varv runt kvarteret visste tanterna i fönstren inte till sig av förtjusning. =)

Tomas blev ombedd att jobba natt i veckan men han lyckades förhandla sig till 20-04 inatt och förhoppningsvis kan han kliva tillbaka en timme per dag. Eftersom vi hade en rabattcheck på gåstol som går ut den 23:e och jag lämnar stan den 21:a så kom vi överrens om att det var bäst att trotsa vädret idag för kommande dagar kommer Tomas vara väldigt trött.

Sagt och gjort, men inte utan tvekan. Fy sjutton så vägen såg ut. När vi var på väg bort mötte vi tre plogbilar i en klunga. När vi drygt en halvtimme senare åkte hem där vi sett dem plogat var det redan runt 2 cm "snö" (saltslask) och omkörningsfilen var synnerligen tom och snöig. Jag var glad att det inte var jag som körde.

Milton har inte hunnit prova gåstolen så mycket än. När vi kom hem var han trött och hungrig och det var en tapper bebis som somnade 19:20 efter några hopplösa timmar där han varken ville sova eller vara vaken. De kliande prickarna är mycket bättre nu, har inte smörjt honom alls idag.

Kanske ska förtydliga: de på bvc hade ingen aning om vad det var. Allergisk reaktion trodde de inte på eftersom vi inte bytt blöjor, tvätt/sköljmedel, ätit något ovanligt osv. En av de som kom och tittade på honom föreslog tredagarsfeber men han har bara haft lätt förhöjd temp, han har varit precis som vanligt. Sen borde det inte klia om det skulle vara det kom de fram till... Som sagt, mystiska prickar som dock kunde bekämpas med tre dagars användande av Mildison!

Nu ska jag sätta mig i soffan och kolla på något på tv, om det finns något att se!


Framsteg

I början på förra veckan sög Milton på sin ena stortå för första gången. Han brukar passa på när det är dags för blöjbyte, annars tycker han oftast att det räcker att titta och klämma på fötterna.

I fredags, 11/12 jollrade han för första gången. Det blev en hel del Bababa under helgen. Jag lägger upp en film på snacket någon annan dag. Om jag får tummen ur.



Tillbaka till verkligheten

Efter en ofrivillig internetpaus på två veckor är jag åter tillbaka. Jag trodde mitt internetbehov skulle bli svårt dessa veckor men jag har snarare tyckt det varit skönt att "vara utan datorn". Orsaken till uppehållet är min och Tomas (mest min) dumsnålhet. Vårt virusskydd började varna att prenumerationen var på väg att ta slut 30 dagar i förväg men vi (mest jag) resonerade som så att det ju var smartast att vänta till sista dagen för att liksom krama ur de sista kronorna ur prenumerationen. Sagt och gjort, när virusskyddet desperat blinkade med varningsrutor "BARA EN DAG KVAR" förnyade jag prenumerationen. Det var först när jag hade betalat och fått orderbekräftelsen jag såg att de hade "14 dagars behandlingstid". Ridå.

Under tiden har vi ju fått hem katten som fick namnet Rambo av Tomas. Han är supermysig, hyperaktiv och sköter sina behov som en riktig gentleman. Och så tycker jag han växer något alldeles gräsligt.

Milton har fått några mystiska prickar på ryggen som senare spridit sig till magen. I fredags var vi in till bvc och de gav oss en kortisonsalva och idag ser det bättre ut. Prickarna har kliat, dessvärre förstod inte jag att ungkraken kliade sig när han satte fötterna i golvet och liksom gungade kroppen från sida till sida. Med min minimala bebiserfarenhet trodde jag det var något alla gjorde i den åldern men tanterna på bvc åhh-ade högt och skakade medlidsamt på huvudet när de såg honom rygg-gå (som jag börjat kalla det)...

I övrigt har vi som familj tagit ett steg i rätt riktning - varje söndag skriver vi en veckomatlista med tillhörande inköpslista och på måndagarna åker vi och veckohandlar. Fantastiskt skönt att slippa att varje dag fundera ut i sista sekund vad det ska bli för mat och besöken på Ica har minst halverats vilket innebär att vi slipper en massa onödiga köp som lätt blir av.


Visst blir man lycklig i själen av snön? Jag har för mig att jag för några år sedan (när jag red och tävlade) ansåg att snö var överskattat, det blir bara hårt i backen och halt och såna där argument. Vet ni, jag känner inte så längre. Inte alls. Jag har SAKNAT snön så otroligt. November går till historien, i alla fall min historia, som den tristade jävla månad någonsin vädermässigt. BLÄ!


Mobilfoto från den där köldknäppen för ca två veckor sedan, solen har inte ens gått upp här, frosten lockade ut oss alldeles för tidigt ;)


RSS 2.0